Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez Loeb1987 » środa, 28 gru 2011, 15:48

Matthias Schmidt napisał(a):Kurcze, chyba dobry byłby dla Mini zamiast tego nieszczesnego Campany.

Wstrzymaj się jeszcze z tą opinią ;)
Loeb1987
A6

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 28 gru 2011, 17:36

No dobra, dobra. Ale Campana jest - owszem młody, ma szanse się rozwijać i ma jakiś talent. Ale chyba tylko na asfaltach to po pierwsze (na szutrach nie błyszczy w każdym razie), a poza tym w 2011 jakos nie naszalał. Ale wiem, wiem. Nowy rok idzie i wszystko sie pozmienia :)

Jakoś poki co w Campanie widze tylko niezłego kierowcę asfaltowego. Choc moze dobrze byłoby żeby to się zmieniło :)

Zobaczymy jak mu pójdzie w Monte. Swoją drogą - ile ma rund zaliczyć w Mini WRC Team?? Wie ktoś?
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Jarek55511 » środa, 28 gru 2011, 18:52

lapok napisał(a):Sylwek ma racje w 100 % gorsza sprawa że w prawie każdym rajdzie wygrał by kto inny a Ci którzy jechali by cały cykl byli by koło 10 miejsca zawsze i na koniec sezonu by było na 1 miejscu zawodników tyle ile rund :D A tak poważnie to by było o wiele lepsze :)

masz rację,ale dla mnie Mistrz Świata jak i Europy to ktoś kto objeżdża wszystkich lokalnych asów! Jak u nas zrobił to Bouffier z Naszymi asami któżi znają trasy na pamięć. A więc jak nie mogę objechac lokalnych asów to pytam siebie CO JA TU ROBIE :?:
To jest cykl WRC dla Mistrzów kierownicy! Ale teraz jest to cykl dla tych co maja kase! Tylko Loeb,Ogier nie dokładają... Latvala i Hirvonen wiadomo słyny menadżer z Finlandii nimi sie zajmował.
Jarek55511
S1600

Postprzez Loeb1987 » środa, 28 gru 2011, 18:55

Matthias Schmidt napisał(a):Swoją drogą - ile ma rund zaliczyć w Mini WRC Team?? Wie ktoś?

Oficjalnie nic nie powiedzieli. Podobno Sordo jedzie pełny cykl, a na drugim miejscu mają się zmieniać zawodnicy. Mam nadzieję, że zgłosili się do M1.
Loeb1987
A6

Postprzez wanderer » środa, 28 gru 2011, 19:05

Matthias Schmidt napisał(a):No dobra, dobra. Ale Campana jest - owszem młody, ma szanse się rozwijać i ma jakiś talent. Ale chyba tylko na asfaltach to po pierwsze (na szutrach nie błyszczy w każdym razie), a poza tym w 2011 jakos nie naszalał. Ale wiem, wiem. Nowy rok idzie i wszystko sie pozmienia :)

Francuska Federacja Sportów Samochodowych nie bez powodu zwróciła na niego uwagę. To, że od razu nie osiągnął mega spektakularnych wyników wcale nie oznacza, że można go już skreślić. Sebastian Loeb też na początku zbytnio nie błyszczał. :wink:
Ostatnio edytowano środa, 28 gru 2011, 19:40 przez wanderer, łącznie edytowano 2 razy
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 28 gru 2011, 19:37

Masz racje, choć na razie nie błyszczy. Sordo walczył o wygraną, a Pierre ledwie o punkty. Na niższym szczeblu był na asfaltach bezkonkurencyjny, a na szutrach niespecjalnie dobry. No ale jak pisałem - nowy rok, więc wszystko może się zmienić :)
No i słusznie zauważasz, że Loeb też na początku nie błyszczał i też mówili o nim jako o asfaltowcu. Więc może Campana jeszcze się rozwinie. A FFSA ma chyba nosa do szukania talentów.

Co do Mini - też życzyłbym sobie żeby zaliczyli cały sezon i punktowali wśród producentów. Poczekamy. Na ich stronie - [url]minimotorsport.com[/url] na razie zupełna cisza.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez wanderer » środa, 28 gru 2011, 19:53

Matthias Schmidt napisał(a):Masz racje, choć na razie nie błyszczy. Sordo walczył o wygraną, a Pierre ledwie o punkty.

Bo gość ma niewielkie doświadczenie. Wiesz, gdyby ktokolwiek z naszych młodych zawodników przesiadł się z R3 do czegoś mocniejszego i dojechał tuż za podium w mocno obsadzonym rajdzie w IRC, w równie mocno obsadzonym Rajdzie Francji dojechał w pierwszej 10, do tego wygrał jakieś lokalne rajdy oraz Memoriał Burnsa na dokładkę to wszyscy byśmy piali z zachwytu. ;)
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 28 gru 2011, 20:28

Może masz rację. Na razie po prostu Campana nie zaistniał szczególnie w światku WRC, ale dajmy mu jeszcze czas :)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Marcin Szopa » środa, 28 gru 2011, 21:50

Przynajmniej narodowa federacja wspiera swojego rodaka..Może dożyje chwili kiedy PZM wsadzi choćby Kościuszkę do Mini WRC w jakimś rajdzie na pokazanie
Marcin Szopa
N3

Postprzez MSG Racing » czwartek, 29 gru 2011, 07:30

wanderer napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Masz racje, choć na razie nie błyszczy. Sordo walczył o wygraną, a Pierre ledwie o punkty.

Bo gość ma niewielkie doświadczenie. Wiesz, gdyby ktokolwiek z naszych młodych zawodników przesiadł się z R3 do czegoś mocniejszego i dojechał tuż za podium w mocno obsadzonym rajdzie w IRC, w równie mocno obsadzonym Rajdzie Francji dojechał w pierwszej 10, do tego wygrał jakieś lokalne rajdy oraz Memoriał Burnsa na dokładkę to wszyscy byśmy piali z zachwytu. ;)

Najpierw przydałby się u nas młody w takim R3.
Prezes PZM kiedyś powiedział, że nie zamierzają nikogo wspierać.
Inna sprawa, że u Nas PZM zajmuje się wszystkim co jest z motoryzacją powiązane. A przykładowo FFSAi to Federacja sportu samochodowego we Francji.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 29 gru 2011, 12:02

A Buffi ma podobno zabierać punkty w SWRC :D
Loeb1987
A6

Postprzez toomek » piątek, 30 gru 2011, 10:37

Mam dwa miejsca na Monte Carlo. Wjazd z Krakowa. Koszt 300 euro/osob. (zawiera koszty przejazdu i hotele).
Informacja i kontakt: rallyinfo@wp.pl
toomek

Postprzez TGR » wtorek, 10 sty 2012, 11:19

Czy jest gdzieś opublikowana ostateczna lista zgłoszeń?
TGR
A5

Postprzez Loeb1987 » wtorek, 10 sty 2012, 14:04

Oficjalnej nigdzie nie ma :?
Loeb1987
A6

Postprzez kremer » środa, 11 sty 2012, 10:31

Tutaj jest lista: http://www.rallye-sport.fr/liste-des-en ... arlo-2012/

Hmmm kto mial jechac z nuemrem 7 ???

Dziwne te przyznanie numerow. Melicharki w S2000 wyzsze numery niz Prokop, ktory jedzie caly sezon.
Kosciuszko faworyt w PCWRC :D Ma tylko dowch rywali.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata