Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 29 gru 2011, 12:00

Im więcej aut GT tym lepiej :) w tym roku ma pojawić się Lotus w MŚ, więc zobaczymy co to auto potrafi.
Loeb1987
A6

Postprzez Sylwek_GSi » czwartek, 29 gru 2011, 12:16

Z założenia jest to chyba miejsce dla nadzianych starszych panów, którzy chcą być pokazywani w telewizji obok Loeba czy Latvali:) No bo jak inaczej to wytłumaczyć. Pozatym śmiesznie będą wyglądać poarszaki na dziurawych szutrach z porozwalanymi zderzakami, pourywanymi lusterkami i kołami. Podejrzewam że większość rajdów pójdzie po asfalcie tam porszaki będą bardziej konkurencyjne. FIA widze zmienia zdanie, jeszcze pare lat temu byli stanowczo przeciwni klasie GT w MŚ. Wg mnie powinni bardziej rozwijać cykle SWRC i PWRC zamiast tworzyć "dziwny" puchar dla Porsche. No ale jeżeli to ma pomóc Mistrzostwom Świata :?
Sylwek_GSi
A5

Postprzez woocasch » czwartek, 29 gru 2011, 12:24

Ale przecież te napoje energetyczne Verva czy Dynamic to nie jest prawdziwy biznes dla Orlena i Lotosu, tylko dodatkowy branding ich paliw i sposób na budowanie wizerunku marki. Czy komukolwiek z was na hasło napój energetyczny jako pierwsze skojarzenie pojawia się Verva? Chyba raczej nie :) A statystycznemu Kowalskiemu Verva będzie kojarzyć się z paliwem i może Hołkiem. Tak na marginesie lata temu można było kupić w Housie (sklep z ciuchami, jakby ktoś nie skojarzył co mam na myśli) napój energetyczny z wizerunkiem Kuzaja. Specem od marketingu nie jestem, ale te "marki" napojów energetycznych to tylko działania dodatkowe.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 29 gru 2011, 14:25

To tak a propos zmienności zdania przez FIA odnośnie aut GT:

http://rallyonline.pl:84/index.php?1&modex=pnews&&s=23306

Dla mnie pomysł jest niezły, choć skoro Puchar Porsche ma mieć zapewnioną medialność, to co z WRC? Loeb, Latvala, Hirvonen i Petter. To finał jeśli chodzi o TV. No, ok, jeszcze Mini.
Porsche będą na trasach wyglądać zjawiskowo, choć byłbym zdecydowanie za startami tylko na asfaltach. Nie wyobrażam sobie tych aut na szutrach. No ale asfaltów jest zbyt mało jak na to, by Puchar rozgrywał się tylko i wyłącznie na nich. Poczekamy, zobaczymy. To na pewno coś nowego i świeżego, a powoli rośnie nam obsada samochodów GT. Lotus, Porsche... Czekamy na Astona Martin w takim razie ;)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez marrcus » czwartek, 29 gru 2011, 15:07

nie słysząłem jeszcze nic Porsze, ale jak już to powinni zaczynać od Monte, rajd akurat by pasował pod takie samochody o ile sucho
marrcus
N3

Postprzez lapok » czwartek, 29 gru 2011, 17:35

http://www.youtube.com/watch?v=tIHv8oz4YRI
Jak widać gt-ki wcale nie muszą mieć sucho i równo :)
pozatym nie zapominajmy że porshaki w dakarze jeździły swego czasu więc wszystko się da :)
lapok

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 29 gru 2011, 19:03

No, racja. Nissan nieźle daje rade ;) Choć z pewnością widok takiego samochodu na OSach jest bardzo unikatowy.

pozatym nie zapominajmy że porshaki w dakarze jeździły swego czasu więc wszystko się da :)

Porsche to swoją drogą, ale w Dakarze jeździł też Citroen ZX (wygrywając w 91, 94, 95, 96). Więc skoro takie autko może w Dakarze, to GT w rajdach płaskich też ujedzie. Będzie jednak ciekawym doświadczeniem zobaczyć Porsche czy Lotusa na szutrze. Na razie nieco surrealistyczne, ale do czasu.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez wanderer » czwartek, 29 gru 2011, 20:22

Seraf napisał(a):A tak z innej beczki. Co myślicie o pucharze PORSCHE w WRC? w przyszlym roku :D

Skąd masz taką informację?

lapok napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=tIHv8oz4YRI

Sucho nie mają, ale trasy w Holandii są równe jak stół. A jeśli pojawia się jakiś szuter to przeważnie w postaci łączników szutrowych.
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 29 gru 2011, 20:51

Wystarczy zebyś looknął na rajdy.v10.pl ;)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 29 gru 2011, 21:35

Matthias Schmidt napisał(a):Wystarczy zebyś looknął na rajdy.v10.pl ;)

Na v10 nie polecam, często same bzdury są ;)
Loeb1987
A6

Postprzez wanderer » czwartek, 29 gru 2011, 21:50

Loeb1987 napisał(a):

Nie tylko na tej stronie pojawiają się informacje z tyłka wzięte. Na TopRally.pl jedna z osób piszących newsy myślała, że Michele Mouton to facet. ;)
wanderer
A6

Postprzez lapok » czwartek, 29 gru 2011, 21:54

Matthias Schmidt napisał(a):

No, racja. Nissan nieźle daje rade ;) Choć z pewnością widok takiego samochodu na OSach jest bardzo unikatowy.

Porsche to swoją drogą, ale w Dakarze jeździł też Citroen ZX (wygrywając w 91, 94, 95, 96). Więc skoro takie autko może w Dakarze, to GT w rajdach płaskich też ujedzie. Będzie jednak ciekawym doświadczeniem zobaczyć Porsche czy Lotusa na szutrze. Na razie nieco surrealistyczne, ale do czasu.

ZX wydaje się być mniej wymagający cywilizacji niż "prosiak" ale i tak wg mnie spokojnie gt-ki spokojnie dają sobie radę inna sprawa to to kogo stać na jazdę autem po wyrypie.
lapok

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 29 gru 2011, 22:40

Oj, nie wiedziałem. Dużo czasu spędzam na niemieckich stronach, no i oczywiście autoklubie, który zawsze wydawał mi się najbardziej rzetelny :) (wiem, wiem wazelina)

Na TopRally.pl jedna z osób piszących newsy myślała, że Michele Mouton to facet. ;)

Tą stronę znam, bo biorę udział w typowaniu wyników. Ale z newsami nie są chyba na bieżąco. A z Michele.... Ooooj spora wpadka ;)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez lapok » piątek, 30 gru 2011, 00:10

wanderer napisał(a):
Loeb1987 napisał(a):

Nie tylko na tej stronie pojawiają się informacje z tyłka wzięte. Na TopRally.pl jedna z osób piszących newsy myślała, że Michele Mouton to facet. ;)

To pojechali na toprally :D ja kiedyś wchodziłem tam na managera rajdowego ale już z 1,5 roku nie byłem:p
lapok

Postprzez Loeb1987 » piątek, 30 gru 2011, 10:22

lapok napisał(a):
wanderer napisał(a):Nie tylko na tej stronie pojawiają się informacje z tyłka wzięte. Na TopRally.pl jedna z osób piszących newsy myślała, że Michele Mouton to facet. ;)

To pojechali na toprally :D ja kiedyś wchodziłem tam na managera rajdowego ale już z 1,5 roku nie byłem:p

Toprally nie jest złe, oczywiście wszędzie są wpadki ale nie piszą bzdur tak jak na v10.
Ja gram dalej w managera, prawie 6 lat :P
Loeb1987
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata