Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez TGR » wtorek, 27 gru 2011, 22:10

No to mamy chyba komplet:
Citroen: LOEB,HIRVONEN,VAN MERKSTEIJN,NEUVILLE
Ford: LATVALA,P.SOLBERG,WILSON,H.SOLBERG,TANAK,NOVIKOV, DELECOUR,PROKOP
Mini: SORDO,CAMPANA,ARAUJO,NOBRE
W sumie 16 WRC :D
TGR
A5

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 27 gru 2011, 22:23

Wybacz, że zapytam, ale skąd masz takie info? :?

Bo nie wiedziałem o Van Meksteijn, Wilson, H. Solberg.

W ogóle będzie jakiś zespół typu Stobart? Czy tak każdy sobie??
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez lapok » wtorek, 27 gru 2011, 22:26

lapok

Postprzez Loeb1987 » wtorek, 27 gru 2011, 23:14

i miałem rację co do listy podanej wcześniej :)
Loeb1987
A6

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 27 gru 2011, 23:29

Dobra, ok już trafiłem :)

No, no całkiem ok. Szesnascie wurców to niezły wynik. Szkoda że bez Ostberga. Aaa i rozumiem, że Wilson już nie bedzie punktować dla żadnego zespołu. A Henning?

Natomiast baaardzo rozczarowuje SWRC: trzy załogi!!!!
Więc Proton powalczy o zwycięstwo :D
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez denzel » środa, 28 gru 2011, 00:30

Jestem ciekawy porównania Kościuszko vs Bouffier ;)
denzel
N3

Postprzez Loeb1987 » środa, 28 gru 2011, 00:46

denzel napisał(a):Jestem ciekawy porównania Kościuszko vs Bouffier ;)

całkiem inne auta ;)
Loeb1987
A6

Postprzez lapok » środa, 28 gru 2011, 01:34

Będzie jak zazwyczaj w ich przypadkach pojadą szybko potem będzie awaria połowa rajdu nadrabiania ...
lapok

Postprzez wanderer » środa, 28 gru 2011, 01:45

denzel napisał(a):Jestem ciekawy porównania Kościuszko vs Bouffier ;)

Ja bardziej jestem ciekaw jak będzie wyglądał pojedynek Ogier kontra Bouffier.
wanderer
A6

Postprzez MSG Racing » środa, 28 gru 2011, 08:01

Będzie tak ;)
Ogier sensownie blisko (ale bez szału) Bouffier długo długo nic Kościuszko 8)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Sylwek_GSi » środa, 28 gru 2011, 08:30

Wilson to nietypowy przypadek, no ale wiadomo... Zawsze mowi się że zabraknie na cały sezon, że bedzie kasa na pare rajdow, a może wogole nie pojedzie, ale cichaczem zawsze jest na starcie kazdego rajdu :lol: co mi tam, niech jedzi. Dziwne że nie ma Ostberga? Czyżby odpuszczał asfalt? i to najbardziej chytry w sezonie? A może nie dogadał sie z Fordem. Generalnie ok 16 WRC czyli dobrze. Ale PWRC i SWRC to śmiech na sali. Kościuszko w najgorszym wypadku ma podium o ile dojedzie :lol: Ta frekwencja to porażka cyklu WRC :!: Nie rozumiem jednego - w zasadzie rozumiem-chodzi tu o kase dla FIA. Po jaką cholerę do SWRC czy PWRC mają zgłaszać się, a potem puntować tylko te zgłoszone załogi? Zobaczcie w każdym rajdzie startuje kilka-kilkanaście załóg w autach S2000 czy N4/R4 a punktuje tylko załoga zgłoszona do cyklu. Po jaką cholerę tak dzielić zawodników i mieszać ludziom nie koniecznie znających przepisy w głowie? Powinna punktować każda załoga S2000 czy N4/R4 odpowiednio w SWRC i PWRC. Było by ciekawiej i była by walka. Bo co to za wynik skoro gość dojechał na pidium w PWRC a w klasie N4 był np 15? gdzie tu sens i logika? Napweno więcej kierowców było by zainteresowanych tym cyklem. Ale zaraz ktoś powie, że tacy kierowcy nie zaliczający pełnego sezonu odbierają im punkty! guzik prawda - skoro ktoś jest mocnym i szybkim kierowcą to nie powinien przegrać z takim kierowcą, kóry zalicza 2-3 rajdy. Jeżeli ktoś ma aspiracje na mistrza to musi sobie radzić z każdym przeciwnikiem a nie tylko tym, który się zgłosił. Ile w tej chwili Kościuszko ma rywali? 2, a ile mogłby mieć w rajdzie Monte Carlo? Ten przepis jest jednym z najgłupszych przepisów w świecie WRC :!: To samo wprowadzili w ME, skandal :!: Przestali by się ośmieszać widząc tak mizerną liste zgłoszeń powinni zrezygnować z tego i punktować kazdego zawodnika, te mistrzostwa powiny być otwarte dla każdego.

Ciekawa bedzie postawa Ogiera-wg mnie powinien zdemolować rywali. A Walka Bouffier vs Kościuszko - skoro francuz leje naszych na naszym terenie, u siebie będzie dla Kościuszki nieosiągalny. moje zdanie.
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Agrest » środa, 28 gru 2011, 08:37

Kiepsko widze Michałka na mecie Monte Carlo przecież super rally nie obowiązuje.
Myślę że Ogier raczej bedzie poza zasiegiem innych kierowców z aut S2000, wsumie to sam jestem ciekaw jak na jego tle wypadnie Buffi, aczkolwiek pamietajmy to jest Monte Carlo , tam jest wszystko mozliwe
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez Jarek55511 » środa, 28 gru 2011, 09:36

Sylwek_Gsi masz racje powino być tak jak kiedyś w Mistrzostwach Europy że dany mistrz walczy z lokalnymi asami ale w PWRC i SWRC myślę że brakło by chętnych na taka walkę. Kościuszko by napewno odpadł. A Kościuszko dostanie lanie od Bouffiera. A Ogier vs Bouffier stawiam na Naszego Francuza,bo to jest właśnie Monte :wink:
Tak jak napisał kolega Agrest.
Jarek55511
S1600

Postprzez lapok » środa, 28 gru 2011, 13:27

Sylwek ma racje w 100 % gorsza sprawa że w prawie każdym rajdzie wygrał by kto inny a Ci którzy jechali by cały cykl byli by koło 10 miejsca zawsze i na koniec sezonu by było na 1 miejscu zawodników tyle ile rund :D A tak poważnie to by było o wiele lepsze :)
lapok

Postprzez Matthias Schmidt » środa, 28 gru 2011, 14:03

Sylwek - 100% racji.

Ciekaw jestem pojedynku Ogiera i Bouffiera. Zwycięzca jest jak dla mnie wiadomy (Ogi) o ile nie będzie mieć żadnych kłopotów. Ale ciekawi mnie jaka będzie różnica między Sebem, a BB.

Co do Ostberga, to pojedzie dopiero w Szwecji, ale jeszcze niewiadomo czym. Ma możliwość startu i w Fordzie i Citroenie i Mini. Kurcze, chyba dobry byłby dla Mini zamiast tego nieszczesnego Campany. Ma przecież sponsorów, a wcale byle jakim kierowcą nie jest.
Matthias Schmidt
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata