Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez rallyfan1985 » czwartek, 15 gru 2011, 16:06

A tyle było pieprzenia, że muszą się wstrzymać z decyzją bo jak będzie decyzja Forda to wieloletnia itp. A tu dwu letni program. Marketingowy bełkot i nic więcej.
rallyfan1985

Postprzez bimber » czwartek, 15 gru 2011, 16:15

no jak dla mnie bomba :) fajnie bo w przyszłym roku już coś będzie się w końcu działo, będzie w końcu więcej producentów VW, CITROEN, FORD i MINI o ile sie utrzymają. bedzie wesoło :)
bimber
N3

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 15 gru 2011, 16:27

No, na razie to są dwa lata (a nie 10 jak ktoś pisał), ale nigdzie nie ma wzmianki o tym, że tego już się nie da przedłużyć. Jakoś szczerze powiedziawszy nie kojarzę sytuacji żeby było mówione, że to będzie wieloletnia umowa. Owszem, były plotki o czterech latach, ale to (chyba) tyle.

Tak czy inaczej jest dobrze, zwłaszcza, że Petter będzie wreszcie znów w fabryce. A tylu z Was pisało, że to niemożliwe :D
Liczę na ciekawą walkę w przyszłym roku, tym bardziej, że będzie więcej zmian. Już nie będzie walki Loeb - Hirvonen - Ogier, bo tego trzeciego nie będzie, a Mikko zapewne będzie numerem 2. Może w Szwecji, czy Finlandii pozwolą mu wygrać. Życzyłbym sobie, żeby powalczyli Loeb - Latvala - Solberg. Petter raczej nie stracił swojej szybkości, angaż w fabryce doda mu skrzydeł i mam nadzieję, że nie skończy się na tej rocznej umowie. JML pokazywał już wielokrotnie, że ma szanse nawet i wygrać z Loebem. Tylko często go przytrzymywano. Świetnie, że coś się zmienia. Zaczyna wiać świeżością, a to jest bardzo optymistyczne jak dla mnie. No i Petter musi wreszcie coś wygrać.
W tej informacji dobre jest też to, że wreszcie nie będzie już tego gadania: Może ten, może tamten? Chyba ten nie, ale tamten prędzej, etc.

Swoją drogą - ciekawe co z Ottem Tanak. Osobiście sądzę, że trafi do jakiegoś drugiego zespołu i pojedzie Fiestą RS WRC. Chyba nie będzie już się ścigać w SWRC?
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » czwartek, 15 gru 2011, 17:03

Bardzo prawdopodobne że na końcu i tak wygra Loeb :lol:

no ale niemniej jednak będzie pewne porównanie
Solberg Citroen -> Ford
Hirvonen Citroen <- Ford

konkurencyjność aut wyjdzie po paru rajdach
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 15 gru 2011, 17:51

Eee tam. Naturalnie, jest spore prawdopodobieństwo, że znów wygra Loeb, ale rajdy zawsze były sportem nieprzewidywalnym. W tym roku Hirvo nie miał tak wysokiej formy i troszeczkę korzystał na pechu innych. JML jest jednak znacznie młodszy, ma wcieloną szybkość i już nie popełnia tylu błędów co kiedyś. A Petter to mistrz świata. Kto wie, czy to właśnie nie któryś z nich pokona Loeba.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 15 gru 2011, 19:07

Matthias Schmidt napisał(a):Swoją drogą - ciekawe co z Ottem Tanak. Osobiście sądzę, że trafi do jakiegoś drugiego zespołu i pojedzie Fiestą RS WRC. Chyba nie będzie już się ścigać w SWRC?

Oczywiście, że do WRC. MM podpisał kontrakt z M-Sportem na 4-5 lat. Pierwszy sezon na zapoznanie w SWRC, a dalej już tylko WRC.
Loeb1987
A6

Postprzez holek1987 » czwartek, 15 gru 2011, 21:11

Brawo Ford !! Wkońcu się doczekam zwycięstwa Mr. Hollywood !! yeah świetna wiadomość !! :D
Trzymam ptaka za Lubiaka, a ja jaja za Kuzaja :)
holek1987
N3

Postprzez Honiclbr » czwartek, 15 gru 2011, 21:27

Citroen szybko zrewanżował się informacją. Nasser trzecim kierowcą Citroen Racing http://www.rajdy.v10.pl/Nasser,Al,Attiy ... 72813.html
Honiclbr
A5

Postprzez Seraf » czwartek, 15 gru 2011, 21:38

Genialny sezon sie zapowiada :D Chyba ostatni sezon na ktory czekalem z taka niecierplioscia to 2005 i wtedy liczylem ze Petter bedzie mial tytul ;p A teraz w Fordzie mysle ze ma bardzo duze szanse na tytul a przynajmniej na kilka wygranych i napewno Ford bedzie bardzo mocny w walce o tytuł z Citroenem i Mini. Mini fajnie że z Red Bullem ale maja troche za slabych kierowcow zwlaszcza na szutrze. No ale moze w Szwecji pomoze P-G i az tak mocno nie bedzie JCW odstawalo od Fiesty i DS3 i licze ze Meeke na szutrze tez pokaze pazur ;)
Seraf
N3

Postprzez Matthias Schmidt » czwartek, 15 gru 2011, 22:40

Seraf - co do Pettera masz rację. Ale co do Mini - jak dla mnie już nie ;)
Dani Sordo nie jest geniuszem na szutrach, ale nadrabia za niego Kris Meeke.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez kmederski » czwartek, 15 gru 2011, 22:55

A ja, ze z reguly plywam pod prad, napsuje troche krwi.

Oczywiscie ciesze sie ze Peter zdobyl miejsce w Fordzie wbrew moim przwidywaniom :wink: , prorokuje jednakze, ze wieksza niespodzianke w przyszlym sezonie sprawia wyniki Nassera niz Solberga.

A teraz prosze - kamieniujcie mnie :wink:
kmederski
N3

Postprzez Agrest » czwartek, 15 gru 2011, 22:58

Solberg w Fordzie cieszy, wielka szansa dla niego zeby ja tylko wykorzystał, a Nasser to dosyc solidna marka takze moze zaskoczyc nieraz i napsuc krwi innym
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 15 gru 2011, 23:56

Cieszę się, że Petter zostaje w WRC i w Fordzie. Niestety też mam wrażenie, że jego wyniki niewiele się poprawią. Jakoś Nasser mam wrażenie więcej pokaże, biorąc pod uwagę oczywiście to że będzie debiutantem.
Nieco zaskakuje mnie to że RedBull ma być na Mini. Spodziewałem się, że może będzie jak w F1 czyli w dwóch zespołach.
Z tą walką mam mieszane uczucia. Niby dwa mocne składy plus prywatni ale jakoś takoś dziwnie :wink:
Niemniej jednak podoba mi się są zmiany i jest ciekawie.
Aha jeszcze jedno tragicznie wygląda nowe oklejenie Forda.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez speedyzxz » piątek, 16 gru 2011, 00:29

ależ skąd tragicznie, trochę kliniczne ale utrata koloru czerwonego pomogła. jest sporo więcej niebieskiego już wiadomo że to ford :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez kpawel » piątek, 16 gru 2011, 01:54

Są jakieś wieści na temat relacji LIVE tak jak to było w tym roku we Francji(?) ? Nawet gdyby dostęp był płatny, byłaby to świetna możliwość, bo i nie byłoby problemu ze znalezieniem streamu w necie. Monte-Carlo LIVE w WRC byłoby genialne...
http://www.motosp.pl - MotoGP, F1, WRC, Superbike, NASCAR...
kpawel
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata