Leszek Kuzaj

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Leszek Kuzaj

Postprzez rallyfan2 » poniedziałek, 5 gru 2011, 23:46

Bomber napisał(a):a ja wole ogladac kierowce, ktory po prostu jezdzi szybko i potrafi to robic. Leszek jakos szybkoscia nie błyskał - pamietacie 10 lat temu? Do piet nie dorastal Januszowi i Holkowi...

tytuły zaczal zdobywac jak nie mial z kim walczyc, a i tak ledwo co mu to wychodzilo... bywaly czasy, ze majac jedyne i najlepsze auto nie potrafil tego wykrozysatc 2003 rok. taka prawda.

a to, ze dzwoni i ma sporo szczescia, coz.

wole szybkich driverow ogladac. ich medialne + czy - mnie malo interesują i szczerze ich nie czytam, bo po co?? pamietam jak sobie czasami w kraku podjezdzalem pod jego rajdownie.. fajnie klimat itp. ale to juz nie to, po prostu. Czasy sie zmieniaja, a lata leca. ktos sie nie rozija cofa sie szybko.

Sezon 2000, Kocierz i cięcie Lesława na rajdzie Wisły prawie mi po palcach przejechał :mrgreen: .Ten chłop jak przeszedł, euforia wśród kibiców, pamiętam co się działo. Jedno z większych przeżyć rajdowych,mimo że kupę dzwonów widziałem.Zresztą mam foto, jak dorwę skaner to dorzuce. Tylko czerwono-czarne barwy rajdówki Mocne na barierce zostały. Ci co wtedy ze mną byli wiedzą o czym mówię.Pamiętam też jak Kuzi ciął się na sekundy z Kuligiem, sezon chyba 2002. Raz Kuzi raz Kulig. ME to samo. Pewnie tego nie pamiętasz bo gryzłeś uchwyt w wózku. Kuzi, Hołek i Kulig, trzy nazwiska dzięki rajdy zyskały w Polsce na popularności, więc trochę szacunku.
rallyfan2
A6

Postprzez Bomber » wtorek, 6 gru 2011, 00:23

rallyfan2 napisał(a):Sezon 2000, Kocierz i cięcie Lesława na rajdzie Wisły prawie mi po palcach przejechał :mrgreen: .Ten chłop jak przeszedł, euforia wśród kibiców, pamiętam co się działo. Jedno z większych przeżyć rajdowych,mimo że kupę dzwonów widziałem.Zresztą mam foto, jak dorwę skaner to dorzuce. Tylko czerwono-czarne barwy rajdówki Mocne na barierce zostały. Ci co wtedy ze mną byli wiedzą o czym mówię.Pamiętam też jak Kuzi ciął się na sekundy z Kuligiem, sezon chyba 2002. Raz Kuzi raz Kulig. ME to samo. Pewnie tego nie pamiętasz bo gryzłeś uchwyt w wózku. Kuzi, Hołek i Kulig, trzy nazwiska dzięki rajdy zyskały w Polsce na popularności, więc trochę szacunku.

Czy nie potrafisz dyskutować normalnie sprowadzając wypowiedzi na forum do idiotycznych "gryzłeś uchwyt w wózku"?

Czy dyskusja oznacza brak szacunku?

jak stoisz w nieodpowiednim miejscu to po palcach może ci przejść każdy, a jeżeli ciecie po palcach to twoje największe rajdowe przeżycie - cóż... może tornister miałeś za duży, a Leszek kredkami dał ci autograf..

co do rywalizacji - sprawdź sobie wyniki, a może otworzą ci się oczy..
a tytuł mistrza polski tak zdobyc mozna
http://rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=6&id=9047
Bomber
N2

Postprzez rafiwrc » wtorek, 6 gru 2011, 08:17

rallyfan2 napisał(a):Czy nie potrafisz dyskutować normalnie sprowadzając wypowiedzi na forum do idiotycznych "gryzłeś uchwyt w wózku"?

Czy dyskusja oznacza brak szacunku?

jak stoisz w nieodpowiednim miejscu to po palcach może ci przejść każdy, a jeżeli ciecie po palcach to twoje największe rajdowe przeżycie - cóż... może tornister miałeś za duży, a Leszek kredkami dał ci autograf..

co do rywalizacji - sprawdź sobie wyniki, a może otworzą ci się oczy..
a tytuł mistrza polski tak zdobyc mozna
http://rajdy.hoga.pl/rajdy_full.asp?strona=6&id=9047

Bomber----> moze sie wtrące i przypomne jak wszyscy sie cieszyli jak Leszek walczył w Japoni w PWRC czy ty nie byles wsród tych osob??
Prawda jest taka ze z tej wspomnianej trójki Tylko Leszek jezdził w ostatnim czasie pełnym cyklu, niestety Janusz nie z wiadomych przyczyn :(:(:( a Hołek wybral inna droge...
Prawda jest taka ze powinnismy sie cieszyc ze gosc jezdzi i miec szacunek mimo wszystko i takimi komentarzami zniechecamy a nie dajemy wiare ze w/w zawodnik bedzie nadal jezdzil i cieszył nasze oczy...
A ja jestem pewny ze Leszek czyta forum i na pewno ciesza wpisy miłe.... a nie dołujace....
Pozdrawiam....
P.s nie mialem na celu nikogo atakowac wiec darujcie sobie komentarze w stylu ty nie wiesz albo sie nie znasz...
rafiwrc

Postprzez RajducH » wtorek, 6 gru 2011, 09:04

Bomber napisał(a):wole szybkich driverow ogladac. ich medialne + czy - mnie malo interesują i szczerze ich nie czytam, bo po co?? pamietam jak sobie czasami w kraku podjezdzalem pod jego rajdownie.. fajnie klimat itp. ale to juz nie to, po prostu. Czasy sie zmieniaja, a lata leca. ktos sie nie rozija cofa sie szybko.

1. jeśli wolisz oglądać szybkich kierowców, a Lecha za takiego nie masz to rozumiem że na rundach RSMP oglądasz tylko pierwszych 5-7 załóg, bo one są szybsze lub porównywalne obecnie z Leszkiem, a reszta to mizeria
2. Ty oglądać go nie chcesz, ale 100 osób chce i woli widzieć walczącego Leszka niż 10 innych kierowców jadących jak na sobotni targ
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez zwibel » wtorek, 6 gru 2011, 09:44

Dokładnie koledzy radze usiąść do lektury wyników i wtedy oceniać. Leszek jest jedną z ikon rajdów, pamiętam że rajdami zaraziłem sie dzięki Lechowi, człowiek u którego na twarzy często widziałem głód zwycięstwa i łzy przegranej. Widzieliście to teraz wśród młodych kierowców?? Rajdy będą mdłe bez Leszka. Kto walczył na dwóch kołach ppo zaliczeniu krawężnika w Subaru, kto jeździł pełną bombą tam gdzie inni odpuszczali??
Ja pamiętam jak w 1998 były zapoznania do rajdów-piękne czasy kiedy rajd zaczynał się tydzień wcześniej -spędzaliśmy cały tydzień na nawrocie lub na winklu-jedynie Lechu odkiwał siemkę :mrgreen: i tylko Leszek póścił auto bokiem z czołówki. Dla młodego fana to był bodziec aby poczuć lepiej rajdy i kibicować na każdym rajdzie.
http://www.rajdowy.info Obrazek
zwibel
N2

Postprzez chipmunk » wtorek, 6 gru 2011, 11:54

Mi też Kuzi raz prawie po palcach przejechał na Polskim (chyba 2006). A to dlatego, że wszyscy szli łuk slajdem, a Kuzaj postawił na "późno ciąć" i "na oko" był tam wyraźnie szybszy. Od tej pory jak jestem na rundzie RSMP zawsze mówię: "A teraz odsuńmy się trochę bo Kuzaj będzie leciał". :o
A jedna z moich ulubionych akcji Kuzaja to na Orlenie (okolice 2008) lewy szczytem wzdłuż lasu i gruba wycieczka w zaorane pole po lekkiej hopie. Jak opad kurz, to nie wierzyłem że on dalej leci tym polem, spodziewałem się, że leży na dachu. (parę minut później Kajetan zrobił podobnie, wtedy to bylo na zasadzie mistrz-uczeń 8) )
chipmunk

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 6 gru 2011, 12:47

Dokładnie wyniki Leszka nie są złe. Np. Zimowy 97r. Lancerem Evo III gr.N(prawdziwie seryjnej grupy nie co teraz)był 4.w generalce 1sekundą przegrał podium z Herbą który jechał A-grupową Celiką! Tatry i Wisłe 97r.skończył na pudle(3miejsce). Semperit 97.6/1w nce.A to w drugim sezonie startów Lancerem! Sezon 98.R. Maltaa evo IV 1w n-ce. Finland 22/4w nce. Sezon 99. Zimowy Celica A-grupowa 3miejsce. Polski i Karkonoski Impreza drugi. Elmot i kormoran 3.w pierwszym sezonie startow A-grupą i WRC. Sezon 2000.walka z Kuligiem i wygranie rajdów Zimowy,Krakowski i Wisły. W 2001 wygrał Zimowy i Polski. Był drugi na Elmocie i na Wisle. Na trzecim miejscu ukończył rajdy Kormoran i Warszawski. W 2002r.na początku walka z Kuligiem i przegranie Zimowego(2pozycja)a wygranie Krakowskiego na terenie Janusza. Potem Janusz zrewanżował się wygrywając Elmot i Polski. Reszty sezonu nie komentuje bo nie miał praktycznie rywali. Ale w ERC wygrał Bułgarię i Chorwację. W kiepskim sezonie 2003 wygrał trzy rajdy Elmot, Kormoran i Warszawski a wszystko przez to że kupił Subaru i brakło kasy na inżyniera z prodrive. W 2004. Wygranie rajdów Presov,Vranov,Elmot i Rzeszowski oraz w Polskim byl drugi ale pierwszy w nce. W 2005 wygrał tylko Nikon i Warszawski. W 2006 wygrał Magurski,Elmot, Polski, Subaru w MŚ Mexico 4w nce,Argentyna 2. Japonii 5.w nce. 2007 bardzo pechowy. Reszte karzdy pamieta.
Jarek55511
S1600

Postprzez havk » wtorek, 6 gru 2011, 13:35

Ja to widze Leszka w Subaru R4 w przyszlym roku. Mitsubishi R4 okazalo sie chyba jakies awaryjne, zreszta to ze start na Barborce mial byc w Subaru mowi samo za siebie. Zobaczymy jak to bedzie ze sponsorami. Ja mysle ze sie jednak znajda, jak nie na caly sezon to choc na kilka rajdow.. Chcialbym zobaczyc Kuzaja na Lotosie, snieg to przeciez jego warunki. Tylko ze wszystko powinno byc zapiete na ostatni guzik, solidne testy, dobre auto, a nie jak ostatnio wszystko sie psuje.
havk
N3

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 6 gru 2011, 13:45

A może w przyszłym roku Lesiu będzie serwisował Rzeźnika i jeszcze kogoś. Tak jak to było dawniej. Dwa peugeoty 207 s2000 Ruty i Kuziego. Oraz Subaru Kajto,Ruta,Frycz. Pamiętajmy że to Lechu stworzył profesjonalny Team SPRT i gdyby nie on nie byłoby Kajta i Chuchały w tak profesjonalnych teamach. Ja widze go w Subaru R4 i barwach może Mobil1 :?:
Tak nawiasem ciekawie czemu ich już niema w rajdach? :wink:
Jarek55511
S1600

Postprzez Loeb1987 » wtorek, 6 gru 2011, 16:29

RajducH napisał(a):2. Ty oglądać go nie chcesz, ale 100 osób chce i woli widzieć walczącego Leszka niż 10 innych kierowców jadących jak na sobotni targ

Może mały kompromis :D 10 jadących na targ, bo zawsze fajne auta mają ;)
ale Kuzaj to zawsze Kuzaj i miło widzieć to nazwisko na liście zgłoszeń, tak samo dobrze się ogląda jego jazdę.
Tak jak pisałem wyżej to nawet w pucharze Fiesty może jechać ale niech jeździ i udowodni wszystkim, że kocha rajdy jak bracia Bębenkowie to zrobili :)
Loeb1987
A6

Postprzez holek1987 » wtorek, 6 gru 2011, 20:00

Leszek był jest i oby jeszcze długo był tak jak kibiców miał, ma i jeszcze długo długo bedzie miał !! i niech każdy kibicuje swojemu a nie nagaduje na innych, każdy ma swoich ulubieńców ja tam kibicuje prawie każdemu, a komu nie to już moja sprawa ale po co o tym mówić ?! To jest temat nie po to aby Leszka ugłaskać ale też i nie po to aby go zmieszać z gównem... bo to nikomu się nie należy, a już na pewno nie Polakowi i wielokrotnemu Mistrzowi Polski ! SZACUNKU !
Trzymam ptaka za Lubiaka, a ja jaja za Kuzaja :)
holek1987
N3

Postprzez chipmunk » wtorek, 6 gru 2011, 21:13

holek1987 napisał(a):Leszek był jest i oby jeszcze długo był tak jak kibiców miał, ma i jeszcze długo długo bedzie miał !! i niech każdy kibicuje swojemu a nie nagaduje na innych, każdy ma swoich ulubieńców ja tam kibicuje prawie każdemu, a komu nie to już moja sprawa ale po co o tym mówić ?! To jest temat nie po to aby Leszka ugłaskać ale też i nie po to aby go zmieszać z gównem... bo to nikomu się nie należy, a już na pewno nie Polakowi i wielokrotnemu Mistrzowi Polski ! SZACUNKU !

Nic dodać, nić ująć
chipmunk

Postprzez chodek » środa, 7 gru 2011, 00:14

holek1987 napisał(a):Leszek był jest i oby jeszcze długo był tak jak kibiców miał, ma i jeszcze długo długo bedzie miał !! i niech każdy kibicuje swojemu a nie nagaduje na innych, każdy ma swoich ulubieńców ja tam kibicuje prawie każdemu, a komu nie to już moja sprawa ale po co o tym mówić ?! To jest temat nie po to aby Leszka ugłaskać ale też i nie po to aby go zmieszać z gównem... bo to nikomu się nie należy, a już na pewno nie Polakowi i wielokrotnemu Mistrzowi Polski ! SZACUNKU !

Mądrze piszesz, kibicujmy RAJDOM !
C20XE
chodek
A6

Postprzez d-z rallyfans » środa, 7 gru 2011, 08:59

I tego się trzymajmy
d-z rallyfans
A5

Postprzez timo » środa, 7 gru 2011, 10:40

Loeb1987 napisał(a): nawet w pucharze Fiesty może jechać ale niech jeździ i udowodni wszystkim, że kocha rajdy jak bracia Bębenkowie to zrobili :)
tez tak samo mysle ze spokojnie moglby zejs "klase"" nizej i posmigac jeden sezon czyms nieco tanszym ale dofinansowanym na tip top! Powodzenia Lechu;)
UWAGA ŚLEDZIE KUZAJ JEDZIE!!!
timo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP