68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 68 Rajd Polski 2011

Postprzez fotorobart_pl » sobota, 15 paź 2011, 09:20

gumarally napisał(a):prawda jest taks ze kazda proba konczy sie banem od PZM i nastepuje cisza i trwoga ze strony zawodnikow . jedyna opcja zmian to jezdzenie gdie indziej. mamy tak jak mamy i raczej dluuuugo lepiej niebedzie . mamy prawie 4x wieksza powiezchnie niz Czesi i tylko 1 tor na ktorym trudno zorganizowac zawody na szczeblu miedzynarodowym 1 tor rallycrosowy , ktory prawdopodobnie zostanie zaasfaltowany , mialo byc WRC ale neibedzie , w koncu mamy rajdy dla bogatych choc do okolo w innych krajach maja rajdy dla bogatych i dla biednych i niemowie tu o kjs'ach. na takie stwierdzenie otrzymalem odpowiedz od jednego z czolowych wladcow PZM "a kto wam broni jezdic w czechach". wiec ja juz niechce z tym walczyc bo to niema najmniejszego sesu , do puki niezmieni sie metalnos wladz PZM'u w tym kraju

ciekawi mnie kto te władze wybiera?? czy aby nie zawodnicy? ilu ich pojawia się co cztery lata na wyborach i kandyduje władz AK a później do okręgów i na szczeblu centralnym?? nie jest ,tak że na wybory przychodzi "zarząd" kilku zaprzyjaźnionych działaczy i jakoś się "kręci"??;
strasznie odszedł ten wątek od polskiego :D
Ostatnio edytowano piątek, 21 paź 2011, 18:30 przez fotorobart_pl, łącznie edytowano 1 raz
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez krzysiekrwd » sobota, 15 paź 2011, 17:54

Jeden z Ex zawodników jest tam Bardzo wysoko i jak tak ma to wyglądac to broń Boże niech zawodnicy nie kandydują !!!
krzysiekrwd
N1

Postprzez 911 » sobota, 15 paź 2011, 20:21

Jeszcze wracając do tematu Kajtka, chciałem zauważyć że w dwóch teamach Cersanit i Lotos jeździ dwóch Baranów czyli doniósł jakby brat na brata... Sądząc z wypowiedzi na Rajdzie Koszyce Kajetanowicz jest raczej pewny że będzie OK.
911
911

Postprzez kuba.es » sobota, 15 paź 2011, 20:25

W kwestii PZMu i jego złego traktowania zawodników oraz kibiców macie Panowie pełną rację. Po prostu nie uważam, by była to wina internetowych mediów, które w przeciwieństwie do niektórych działaczy PZM, kokosów nie zbijają. Właśnie dlatego stanąłem w ich obronie. :)

Pozdrawiam serdecznie i nie kłóćmy się już bo to zdecydowanie nie jest potrzebne.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez wanderer » sobota, 15 paź 2011, 20:56

911 napisał(a):Jeszcze wracając do tematu Kajtka, chciałem zauważyć że w dwóch teamach Cersanit i Lotos jeździ dwóch Baranów

Dzięki ci, że nas oświeciłeś to tą megaodkrywczą informacją. :D
wanderer
A6

Postprzez Gracko » sobota, 15 paź 2011, 20:59

macnelli kolego - jeśli mi coś zarzucasz zrób to merytorycznie

jeśli stawiasz tezę o portalach które "tyle" (ile) zrobiły dla tego sportu - zrób to merytorycznie

jeśli jesteś częścią tego sportu , tego środowiska to rozumiem Twoją wdzięczność

Portale jednak lepiej żeby działały najpierw dla kibiców a później dla rajdów. Takie rajdy bez portali spokojnie sobie poradzą.

Swoją drogą jeśli wychodzisz z założenia ze nie wolno nikogo i niczego krytykować nawet konstruktywnie i merytorycznie tylko trzeba go wielbić za to że coś robi to chyba na tym trzeba by zakończyć naszą dyskusję.
Gracko
A5

Postprzez kuba.es » sobota, 15 paź 2011, 21:41

Gracko napisał(a):macnelli kolego - jeśli mi coś zarzucasz zrób to merytorycznie

jeśli stawiasz tezę o portalach które "tyle" (ile) zrobiły dla tego sportu - zrób to merytorycznie

jeśli jesteś częścią tego sportu , tego środowiska to rozumiem Twoją wdzięczność

Nie chodzi o uwielbienie i wdzięczność, a o zwykły szacunek. BTW. Myślałem, że każdy z nas jest częścią tego sportu...

Gracko napisał(a):Portale jednak lepiej żeby działały najpierw dla kibiców a później dla rajdów. Takie rajdy bez portali spokojnie sobie poradzą.

...natomiast portale spokojnie poradzą sobie bez takich jak Ty.

Gracko napisał(a):Swoją drogą jeśli wychodzisz z założenia ze nie wolno nikogo i niczego krytykować nawet konstruktywnie i merytorycznie tylko trzeba go wielbić za to że coś robi to chyba na tym trzeba by zakończyć naszą dyskusję.

Zgadzam się - zrób to i koniec offtopa.
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez macneil » sobota, 15 paź 2011, 22:10

Gracko napisał(a): 1. Portale jednak lepiej żeby działały najpierw dla kibiców a później dla rajdów. Takie rajdy bez portali spokojnie sobie poradzą.

2. Swoją drogą jeśli wychodzisz z założenia ze nie wolno nikogo i niczego krytykować nawet konstruktywnie i merytorycznie tylko trzeba go wielbić za to że coś robi to chyba na tym trzeba by zakończyć naszą dyskusję.

Ad. 1. Ja osobiscie, zaznaczam OSOBISCIE...uwazam, ze takie portale o tematyce rajdowej i okolorajdowej, to sa powiedzmy sobie Media. Nie tak znane jak TV, radio czy tysiace glupich kolorowych pisemek...ale media, a skoro w tych mediach mowi sie praktycznie tylko o rajdach, zawodnikach i ich teamach i samochodach, to jest to REKLAMA...i jezeli by te owe portale zniknely, to, znowu to napisze- OSOBISCIE, uwazam, ze rajdy a szczegolnie zawodnicy mogli by na tym mocno ucierpiec bo stracili by kolejne miejsce z ielicznych juz, do reklamowania swoich sponsorow!

Ad. 2. To nie tyczy sie tylko i wylacznie Twojej osoby Kolego, a 3/4 tego forum...praktycznie czego bym tu nie czytal, to jest jedno WIELKIE NARZEKANIE...no moze oprocz tego tematu o Robercie Kujawskim, bo jak ostatnio patrzylem to byly tylko dwa posty. A tak to na okraglo wiecznie na cos uzytkownicy narzekaja...wiem, ze Polski Narod slynie z tego ze wiecznie cos sie nie podoba, ale do cholery...sprobujmy to chociaz odrobine zmienic...chociaz na tym jednym forum...

Milego weekendu wszystkim, a nowo upieczonym, chodz jeszcze nieoficjanlie, Mistrzom Polski...WIELKIE GRATULACJE!!!!
macneil
N3

Postprzez Gracko » sobota, 15 paź 2011, 22:54

macnelli

Portale czy media rajdowe jakie są takie są - moim zdaniem powinny się zmienić na ciekawsze poprostu na takie z jajem. Jeśli się nie zmienią to cieszyłbym się gdyby pojawiły nowe z jakimś odcieniem potrafiące opisywać rzeczywistość taką jaką ona jest czyli nie zawsze różową a nie jedynie relacjonować i mielic suche fakty. Brak mi rajdowych dziennikarzy z autorytetem, którzy potrafili by napisać że Hołek opowiada bzdury mówiąc ze jego kolega z zespołu jest bardzo szybkim kierowcą i sporo się Holo od niego uczy - takich przykładów ,głupot które są nam na sucho serwowane przez rajdowe media jest pełno i mimo że może to grzecznie i ładnie wygląda to w gruncie rzeczy szkodzi tej dyscyplinie.

Jeśli chodzi o narzekanie - ja nie narzekam, poprostu nie mam się za bardzo z czego cieszyć dzisiaj w naszych rajdach. Cieszę się że to Kajtek jest mistrzem, ale zdrugiej strony co z tego? Może gdyby ważniejsze media rajdowe trąbiły wszem i wobec że w zespole Lotos ktoś pomylił miejsca startów zawodnikom i Pan Kajetanowicz powinien już dawno jeździć za granicą zamiast Pana Kościuszki, kto wie może by jeździł ? Ale nasze media rajdowe bez mrugnięcia okiem podają mi wywiad z polskiego Pana Kościuszki , który opowiada że "on pomaga Kajtkowi" :)

I jaki z tego wniosek? ze przeciętny potencjalny kibic czytając takie pierdoły myśli sobie - " ta nasze eksportowa załoga to muszą być piekielnie szybkie chłopaki" po czym sprawdza wyniki zagranicznych rajdów i widzi to co widzi i myśli sobie - " o jej no to jak najszybsza nasza załoga eksportowa ma takie wyniki to nasz mistrz Polski jest dopiero cienki" i włącza F1.
Gracko
A5

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 16 paź 2011, 02:20

Gracko napisał(a):Portale czy media rajdowe jakie są takie są - moim zdaniem powinny się zmienić na ciekawsze poprostu na takie z jajem. Jeśli się nie zmienią to cieszyłbym się gdyby pojawiły nowe z jakimś odcieniem potrafiące opisywać rzeczywistość taką jaką ona jest czyli nie zawsze różową a nie jedynie relacjonować i mielic suche fakty.

Ale jaki Ty widzisz problem? Chcesz takiego portalu to go rób! Najlepiej jest sobie pogadać i ponarzekać. Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale z tego żyć się nie da, wiele osób prowadzących portale to zwykłe pracujące osoby zajarane rajdami, które często poświęcają własny czas i pieniądze żeby można było coś w necie przeczytać. Co by to nie było uszanować czyjeś poświęcenie trzeba, prawda?
Gracko napisał(a):Brak mi rajdowych dziennikarzy z autorytetem, którzy potrafili by napisać że Hołek opowiada bzdury mówiąc ze jego kolega z zespołu jest bardzo szybkim kierowcą i sporo się Holo od niego uczy - takich przykładów ,głupot które są nam na sucho serwowane przez rajdowe media jest pełno i mimo że może to grzecznie i ładnie wygląda to w gruncie rzeczy szkodzi tej dyscyplinie.

I odnoszę wrażenie że z rajdów chcesz zrobić politykę. Nie dziękuję, mi wystarczy... To są portale informacyjne, a nie strony z felietonami przedstawiające różny punkt widzenia. Chcesz takich wieści to pooglądaj sobie wiadomości na jakimś kanale, zwracając uwagę na wypowiedzi dziennikarzy okraszone docinkami i ostrymi słowami. Szkoda że w każdej stacji przedstawiają te same sytuacje, jednak w różnym świetle. Tutaj było by podobnie. Tylko po co to i czemu to by miało służyć? Wolę dostać suchą informację i sam z niej wolę wyciągnąć wnioski na podstawie własnych przemyśleń.
Gracko napisał(a):Jeśli chodzi o narzekanie - ja nie narzekam, poprostu nie mam się za bardzo z czego cieszyć dzisiaj w naszych rajdach. Cieszę się że to Kajtek jest mistrzem, ale zdrugiej strony co z tego? Może gdyby ważniejsze media rajdowe trąbiły wszem i wobec że w zespole Lotos ktoś pomylił miejsca startów zawodnikom i Pan Kajetanowicz powinien już dawno jeździć za granicą zamiast Pana Kościuszki, kto wie może by jeździł ? Ale nasze media rajdowe bez mrugnięcia okiem podają mi wywiad z polskiego Pana Kościuszki , który opowiada że "on pomaga Kajtkowi" :)

Powiedział co chciał, interpretację zostawiamy sobie.
Gracko napisał(a):I jaki z tego wniosek? ze przeciętny potencjalny kibic czytając takie pierdoły myśli sobie - " ta nasze eksportowa załoga to muszą być piekielnie szybkie chłopaki" po czym sprawdza wyniki zagranicznych rajdów i widzi to co widzi i myśli sobie - " o jej no to jak najszybsza nasza załoga eksportowa ma takie wyniki to nasz mistrz Polski jest dopiero cienki" i włącza F1.

Widzisz, cały numer w tym że ciężko by było kogoś postawić w trudnej sytuacji. Czyta sobie taki "potencjalny kibic" rozległe info z punktem widzenia portalu i dochodzi do wniosku że "Ten Pan to jednak jest cienias i świnia". Problem leży w tym że wtedy portal jest stronniczy. Ja wiem że w pewnych sytuacjach może i warto, ale czy warto stawiać kogoś w takim a nie innym świetle? Lepiej pozostawić ocenę kibicom, niech oni to ocenią. Czas i OSy weryfikują wszystko, a wnioski można wyciągnąć samemu...

PS. A ilu by się takich mądrych niedoinformowanych pseudo-kibiców znalazło co by mieli na każdy temat takie zdanie jak portal. Hoho, to by byli znawcy światka rajdowego! Ten sport obraca się wokół sporych pieniędzy i nawiązując do tego co macneil napisał - można by było komuś nawet niechcący wyrządzić krzywdę.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez fotorobart_pl » niedziela, 16 paź 2011, 13:03

ciekawe rzeczy piszecie :D to wszystko tyczy Rajdu Polskiego? :evil:
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez MariuszM » poniedziałek, 17 paź 2011, 09:13

www.rsmp.tv
MariuszM
N3

Postprzez majkos » poniedziałek, 17 paź 2011, 15:20

Musimy wszyscy w końcu przyjąć do wiadomości, że jesteśmy 100 lat za murzynami. Gdy będziemy mieli tak jak w Czechach:

1.sport motorowy - począwszy od autoslalomów poprzez masę imprez rajdowych dla "amatorów" do Mistrzostw Czech w rajdach i rallysprintach czy też IRC (nie wspomnę o aotocrossach, rallycrossach, wyścigach górskich - zarówno dla "amatorów" jak i "zawodowców")

2. taki wortal jak e-wrc.cz - gdzie oprócz informacji prasowych, video, zdjęć są także komentarze redakcyjne (o bazie wyników znów nie wspomnę, bo to jest po prostu mistrzostwo świata)

to wtedy zobaczymy już przedsionek Europy :D Ale chyba prędzej Wisła wyschnie niż to nastąpi :D
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 17 paź 2011, 16:00

Gracko ma rację.
Co z tego że każdy portal pisze, że jest super a jak kibice przychodzą na OS to mówią " ja bym szybciej przejechał" "ale on kaleczy" itd itp Naprawdę super sprawa jest się z czego cieszyć.
TOP Gear ma taka a nie inną oglądalność i wzięcie bo potrafią ostro skrytykować i jednocześnie z jajem to robią, są też kontrowersyjni, oraz mają szalone pomysły. A u nas jest podawana sucha informacja którą się czyta jak ogłoszenia o sprzedaży starych gratów z domu po babci.
Podobnie jest z Magazynem F1. A nasze znów WRC idzie znów na dół.
Piszecie, że portale są hobbystycznie prowadzone. Niestety nie jest tak do końca kilka osób w tym zajmuje się tym na okrągło. Większość zajmuję się tym hobbystycznie i w tym momencie taka osoba może powiedzieć to czy tamto oczywiście z pewnym umiarem. Może niby zaszkodzić. A może zadziała w drugą stronę? A ja się jeszcze zapytam czy prawda aż tak kuje w oczy?
Kiedyś było kilku takich co pisali właśnie ostro ale teraz chyba ktoś im płaci więcej za pisanie czegoś innego.
Nie mówię, że połowa artykułów ma być taka ale przydało się kilka na miesiąc takich właśnie napisanych z jajami, żeby pokazać że nie wszystko jest piękne jak zdjęcia w RallyZoomie. Takie artykuły by pokazywały, że coś jest nie tak i że trzeba to poprawić. Jednocześnie by to też sprawiało że zawodnicy by się zaczynali pilnować bardziej z upalaniem OSów czy mechanicznymi przekrętami. Coś by się działo w tym świadku. A nie tylko sielanka a za nią prawda znana nielicznym.
Może ktoś by się wziął wtedy za poprawianie, może jakaś powstała by firma, albo grupa safety jak na wyspach jest. A może być tak, że PZM zacznie uwalać kolejnego "wroga". Z tym jest tak (jak już raz pisałem) samemu ciężko a jak się zbierze grupa chętnych to najczęściej zapał upada jak trzeba coś na poważnie zrobić. Taki fakt.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Agrest » poniedziałek, 17 paź 2011, 16:15

majkos napisał(a):Musimy wszyscy w końcu przyjąć do wiadomości, że jesteśmy 100 lat za murzynami. Gdy będziemy mieli tak jak w Czechach:

1.sport motorowy - począwszy od autoslalomów poprzez masę imprez rajdowych dla "amatorów" do Mistrzostw Czech w rajdach i rallysprintach czy też IRC (nie wspomnę o aotocrossach, rallycrossach, wyścigach górskich - zarówno dla "amatorów" jak i "zawodowców")

2. taki wortal jak e-wrc.cz - gdzie oprócz informacji prasowych, video, zdjęć są także komentarze redakcyjne (o bazie wyników znów nie wspomnę, bo to jest po prostu mistrzostwo świata)

to wtedy zobaczymy już przedsionek Europy :D Ale chyba prędzej Wisła wyschnie niż to nastąpi :D

Nic dodać , nic ująć ! ! !
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP