macneil napisał(a):Wiecie co...tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i czytam...i szczerze mówiąc, rzygać mi się już chce od tego czytania...90% z Was TYLKO i wyłącznie Narzeka (przez ogromne "N")!!! Pomijając już fakt, ze mega daleko odbiegliście od tematu, ale dla Was wszystko jest bee...mala frekwencja-bee, Sołek złożył protest- bee i jest mega bufonem, media nic nie robią- bee, serwisy informacyjne nie piszą plotek i nie wyciągają rajdowych brudów- bee, w rajdach startują tylko ludzie z kasa- beeeee...no do cholery jasnej co się z Wami dzieje? Od dawien dawna było wiadomo, ze rajdy to jest bardzo drogi sport. Tak było, jest i będzie!
Kolego Gracko, zarzucasz portalom informacyjnym ( rajdowym) ze nie dzielą się własnym zdaniem, plotkami czy jak to nazwałeś "brudami"...zobacz ile oni robią dla tego sportu...a ile Ty zrobiłeś ze tak im to wytykasz?
Mam pomysł...zlikwidujmy te cholerne rajdy samochodowe, bo to zabawa dla bogatych i w ogóle tyle ten sport krwi psuje...ciągle się denerwujecie, obrażacie, bulwersujecie, Jesteście zawiedzeni...a do tego trzeba często wcześnie wstawać, biegać, stać w deszczu i marznąc...
A może mi powiesz, że jest pięknie???
Lepiej jest siedzieć cicho i przymykać oko na syf, zaciskać zęby i udawać, że jest pięknie. Ale zdziałać coś nie jest łatwo szczególnie w pojedynkę.
Tak jak to jest z cenami paliwa u nas każdy wyzywa i grozi i na tym się kończy. Jak przychodzi co do czego to każdy kuli ogon pod siebie i się wycofuje.
Z drugiej strony ciężko coś zrobić bo dziadki mają podejście że nic nowemu nie wolno, bo nie.
I jeszcze raz ostatni powtarzam Ci czym jest gadanie, że ten sport był, jest i będzie dla bogatych.
Zauważ, że w takiej Finalndii są zawody w których można jechać autem za maks 1000. Tak żeby KAŻDY MÓGŁ. Jest coś takiego u nas???
Proszę podaj mi przykład.
Nasze media działają tylko na zasadzie jak ktoś coś powie to oni to napiszą. I ściągają info od innych.
Na autoklubie często piszą że rallyemagazin czy jakiś inny magazyn powołuje się na kogoś tam lub sam do czegoś doszedł.
Inna sprawa że większość piszących dla naszych portali rajdowych robią to hobbystycznie bo nie sądzę żeby można było na tym sensnownie zarabiać.
Sebekrally tak masz rację ja sobie z tego co mówisz zdaję sprawę że za nasze zarobki to wiele się zwojować nie da. Ale z drugiej strony jest też tak jak napisałem wyżej. Czemu nie można wziąć z nich przykładu?
Dodam jeszcze że w wielu krajach jest podtrzymywana klasyfikacja dla zawodników w autach po pucharowych tak aby te auta nadal mogły jeździć i rywalizować.
Pomysły co z tym zrobić były już na tym forum wiele razy podawane i niemal co roku się sytuacja powtarza. Wiele z nich jest bardzo sensowne. Dlaczego nie wcielono ich w życie lub nie próbowano.