68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 68 Rajd Polski 2011

Postprzez Sebekrally » czwartek, 13 paź 2011, 18:56

MSG Racing napisał(a):Będąc biednym to nawet nie można żyć jak człowiek.
Ale gadanie że to sport tylko dla bogatych jest jak w przysłowiu o przyjaciółce - dziewczyna z którą nie wyszło.
Jakimś cudem w wielu krajach federacje tak układają przepisy żeby przyciągnąć wielu nowych zawodników, pojawiają się dyscypliny dla ludzi z małą kasą i da się ścigać. Ale nie u nas musi być drogo bo to sport dla bogatych :roll:

Częściowo się z Tobą zgadzam, tylko zobacz że w innych krajach ten biedny ma tyle ile w naszym pięknym kraju ktoś kto jest "przy kasie" Jeśli u nas zarabiasz równowartośc 1000euro to większość będzie Ci zazdrościć, w takiej francji zarobisz tyle jako robol niewykwalifikowany. A ceny rajdowych gratów i samochodów się wiele nie różnią. Dlatego tam tanie puchary są naprawde tanie.
Sebekrally
A5

Postprzez Mars » czwartek, 13 paź 2011, 21:54

I chyba w tym co Sebek napisał jest pies pogrzebany. W zdolności nabywczej ludności. U nas robol zarobi 300E, na zachodzie 1000E. A wątpię by "zachodni robol" myślał o rajdach. O tym myślą osoby, bo mają siakiś etacik normalny i w ogóle w okolicy powiedzmy średniej krajowej. U nas za średnią krajową człowiek sobie nawet najtańszym piździkiem nie polata w rpp. Za średnią na zachodzie już można pewnie pośmigać. I tyle.
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 13 paź 2011, 22:51

macneil napisał(a):Wiecie co...tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i czytam...i szczerze mówiąc, rzygać mi się już chce od tego czytania...90% z Was TYLKO i wyłącznie Narzeka (przez ogromne "N")!!! Pomijając już fakt, ze mega daleko odbiegliście od tematu, ale dla Was wszystko jest bee...mala frekwencja-bee, Sołek złożył protest- bee i jest mega bufonem, media nic nie robią- bee, serwisy informacyjne nie piszą plotek i nie wyciągają rajdowych brudów- bee, w rajdach startują tylko ludzie z kasa- beeeee...no do cholery jasnej co się z Wami dzieje? Od dawien dawna było wiadomo, ze rajdy to jest bardzo drogi sport. Tak było, jest i będzie!

Kolego Gracko, zarzucasz portalom informacyjnym ( rajdowym) ze nie dzielą się własnym zdaniem, plotkami czy jak to nazwałeś "brudami"...zobacz ile oni robią dla tego sportu...a ile Ty zrobiłeś ze tak im to wytykasz?

Mam pomysł...zlikwidujmy te cholerne rajdy samochodowe, bo to zabawa dla bogatych i w ogóle tyle ten sport krwi psuje...ciągle się denerwujecie, obrażacie, bulwersujecie, Jesteście zawiedzeni...a do tego trzeba często wcześnie wstawać, biegać, stać w deszczu i marznąc...

A może mi powiesz, że jest pięknie???
Lepiej jest siedzieć cicho i przymykać oko na syf, zaciskać zęby i udawać, że jest pięknie. Ale zdziałać coś nie jest łatwo szczególnie w pojedynkę.
Tak jak to jest z cenami paliwa u nas każdy wyzywa i grozi i na tym się kończy. Jak przychodzi co do czego to każdy kuli ogon pod siebie i się wycofuje.
Z drugiej strony ciężko coś zrobić bo dziadki mają podejście że nic nowemu nie wolno, bo nie.
I jeszcze raz ostatni powtarzam Ci czym jest gadanie, że ten sport był, jest i będzie dla bogatych.
Zauważ, że w takiej Finalndii są zawody w których można jechać autem za maks 1000. Tak żeby KAŻDY MÓGŁ. Jest coś takiego u nas???
Proszę podaj mi przykład.
Nasze media działają tylko na zasadzie jak ktoś coś powie to oni to napiszą. I ściągają info od innych.
Na autoklubie często piszą że rallyemagazin czy jakiś inny magazyn powołuje się na kogoś tam lub sam do czegoś doszedł.
Inna sprawa że większość piszących dla naszych portali rajdowych robią to hobbystycznie bo nie sądzę żeby można było na tym sensnownie zarabiać.

Sebekrally tak masz rację ja sobie z tego co mówisz zdaję sprawę że za nasze zarobki to wiele się zwojować nie da. Ale z drugiej strony jest też tak jak napisałem wyżej. Czemu nie można wziąć z nich przykładu?
Dodam jeszcze że w wielu krajach jest podtrzymywana klasyfikacja dla zawodników w autach po pucharowych tak aby te auta nadal mogły jeździć i rywalizować.
Pomysły co z tym zrobić były już na tym forum wiele razy podawane i niemal co roku się sytuacja powtarza. Wiele z nich jest bardzo sensowne. Dlaczego nie wcielono ich w życie lub nie próbowano.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez kuba.es » piątek, 14 paź 2011, 07:43

MSG Racing napisał(a):Nasze media działają tylko na zasadzie jak ktoś coś powie to oni to napiszą. I ściągają info od innych.
Na autoklubie często piszą że rallyemagazin czy jakiś inny magazyn powołuje się na kogoś tam lub sam do czegoś doszedł.
Inna sprawa że większość piszących dla naszych portali rajdowych robią to hobbystycznie bo nie sądzę żeby można było na tym sensnownie zarabiać.

Sam sobie zaprzeczasz. Z jednej strony narzekasz na niski poziom naszych portali rajdowych, z drugiej - udajesz zrozumienie względem słabo (lub wcale) zarabiających domorosłych redaktorów. Ja mam propozycję: stwórz własny portal i już nie będzie "syfu", bo z pewnością charytatywnie poświęcisz mu 24h na dobę i nikt nie zarzuci ci, że coś robisz źle.

Macneil - 100% racji. Szkoda nawet strzępić język...
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez cytrus » piątek, 14 paź 2011, 09:09

Witam
Trochę czasu już upłynęło od zakończenia rajdu ale w końcu udało się wygospodarować czas i posklejać kilka ujęć z oesów.
Zapraszam

http://www.youtube.com/watch?v=9gG9sAJd ... ideo_title

Pozdrawiam
cytrus
N1

Postprzez Mad Max » piątek, 14 paź 2011, 09:47

Cytrus gdzie znajduje się tak hoopka z 1:12 oraz partia z 1:17 ??
Swoją drogą spoko materiał, nawet jeden miękki daszek się załapał.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez cytrus » piątek, 14 paź 2011, 11:16

Mad Max napisał(a):Cytrus gdzie znajduje się tak hoopka z 1:12 oraz partia z 1:17 ??
Swoją drogą spoko materiał, nawet jeden miękki daszek się załapał.

Witaj
Hopka z 1:12 to os Jagodne niecały kilometr przed tymi trzema słynnymi hopkami, a partia z 1:17 To oes Miłki dojście do tego podbicia co miało być niby hopą hehe
Pozdrooo
cytrus
N1

Postprzez bociant01 » piątek, 14 paź 2011, 12:59

Jak nie było hopy. Same hopy tam stały a bab ile było :D
bociant01
N3

Postprzez cytrus » piątek, 14 paź 2011, 13:03

bociant01 napisał(a):Jak nie było hopy. Same hopy tam stały a bab ile było :D

Oj tak baby dopisały haha
cytrus
N1

Postprzez jacq » piątek, 14 paź 2011, 14:39

chłopy jak się zakończyła sprawa z Kajtem?
www.rajdowy.blogspot.com
jacq
N2

Postprzez jaczylibodzio » piątek, 14 paź 2011, 14:57

Nie skończyła się.
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 14 paź 2011, 22:47

kuba.es napisał(a):
MSG Racing napisał(a):Nasze media działają tylko na zasadzie jak ktoś coś powie to oni to napiszą. I ściągają info od innych.

Sam sobie zaprzeczasz. Z jednej strony narzekasz na niski poziom naszych portali rajdowych, z drugiej - udajesz zrozumienie względem słabo (lub wcale) zarabiających domorosłych redaktorów. Ja mam propozycję: stwórz własny portal i już nie będzie "syfu", bo z pewnością charytatywnie poświęcisz mu 24h na dobę i nikt nie zarzuci ci, że coś robisz źle.

Macneil - 100% racji. Szkoda nawet strzępić język...

Nie zaprzeczam i nie udaje zrozumienia.
Taki paradoks który mało kto dostrzega.
Ja też już kończę ten temat. Jest jak jest a będzie gorzej. Tylko się cieszyć :roll:

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez kuba.es » piątek, 14 paź 2011, 23:12

MSG Racing napisał(a):Jest jak jest a będzie gorzej. Tylko się cieszyć :roll:

Zawsze możesz próbować to zmienić, zamiast narzekać...
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 14 paź 2011, 23:59

Może i narzekam ale też nie zaprzeczalnie stwierdzam fakt który wielu widzi ale woli się nie odzywać i udaje że jest ok. Na prawdę siedząc w tym od środka można się do tego zniechęcić.
Jeśli chodzi o jakieś działanie to zauważ a chyba nawet to już pisałem, (jak nie tutaj to był niedawno bardzo gorący temat na forum) spore utrudnienia robi sam PZM, a na wiele tych złych rzeczy zgadzają się sami zawodnicy min dlatego, że jak się nie zgodzą to mogą zostać skarceni. To jest najbardziej de motywujące w tym wszystkim. Do tego nie zawsze da się samemu coś zdziałać a często jest tak że wszyscy mówią działamy a jak co do czego przychodzi to się zostaje sam na sam.

MSG Racing
S2000

Postprzez gumarally » sobota, 15 paź 2011, 00:32

prawda jest taks ze kazda proba konczy sie banem od PZM i nastepuje cisza i trwoga ze strony zawodnikow . jedyna opcja zmian to jezdzenie gdie indziej. mamy tak jak mamy i raczej dluuuugo lepiej niebedzie . mamy prawie 4x wieksza powiezchnie niz Czesi i tylko 1 tor na ktorym trudno zorganizowac zawody na szczeblu miedzynarodowym 1 tor rallycrosowy , ktory prawdopodobnie zostanie zaasfaltowany , mialo byc WRC ale neibedzie , w koncu mamy rajdy dla bogatych choc do okolo w innych krajach maja rajdy dla bogatych i dla biednych i niemowie tu o kjs'ach. na takie stwierdzenie otrzymalem odpowiedz od jednego z czolowych wladcow PZM "a kto wam broni jezdic w czechach". wiec ja juz niechce z tym walczyc bo to niema najmniejszego sesu , do puki niezmieni sie metalnos wladz PZM'u w tym kraju
gumarally

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP