Intercontinental Rally Challenge

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Re: Intercontinental Rally Challenge

Postprzez marrcus » sobota, 24 wrz 2011, 21:04

ten odcinek gdzie loix rozpirzył to mikelsen wygrał w 1 przejezdzie w pozostałych 2 Newil był szybszy, no i akurat w 2 przejezdzie odwolali ten gdzie OS gdzie może ciut by zyskał.

Było widac zę którys z 3 pewnie sie rozwali, i tak dobrze że Mikelsen 2 niz OUT jak ostatnio.
marrcus
N3

Postprzez kremer » poniedziałek, 26 wrz 2011, 19:21

Dobry start Bouffiera. Mam nadzieję, że Peugeot wyśle go do Szkocji i na Cypr. Z tego co mówi sam zainteresowany może być inaczej. Loix zrobił pierwszy błąd od wielu lat (ja przynajmniej nie pamiętam). Mikkelsen wytrzymał ciśnienie i w sumie to jemu kibicowałem. Wilks to totalna porażka. Peugeot UK powinna wziąć kogoś innego na jego miejsce. Jakiegoś Breena, albo coś takiego. Bouffier podejrzewam za rok już nie poleci w IRCu. W tym roku nabrał sporo doświadczenia, a za rok byłby atak. Gdyby nie ta pechowa Korsyka i głupie wykluczenie z Ypres to sprawy mogłyby się inaczej potoczyć.
Ostatnio edytowano wtorek, 27 wrz 2011, 09:53 przez kremer, łącznie edytowano 1 raz
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez Loeb1987 » poniedziałek, 26 wrz 2011, 20:12

Faktycznie Wilks w tym roku jeździ bardzo słabo. Liczyłem, że spokojnie włączy się do walki. Niestety często się rozbija. Breen to dobry wybór. Jednak mam nadzieję, że zostanie w MŚ i będzie jeździł w SWRC.
Loeb1987
A6

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 27 wrz 2011, 12:37

Wilks bardzo rozczarował, macie rację, Zupełnie czego innego się spodziewałem, ba, sądziłem nawet, że powalczy o mistrzostwo.
Co do Breena, wolę aby został w przyszłości kierowcą WRC, a nie IRC. Zbyt wiele talentów ma "okazję" zmarnować się w interkontynentalnym cyklu, a to nie dobre.

Bouffier po raz kolejny pokazał to, o czym mówiłem. Jest w czołówce, ale nic poza tym. Takie bardzo solidne zdobywanie punktów, a nawet podium. Tyle w temacie.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez corados » wtorek, 27 wrz 2011, 14:04

Jak pokazały ostatnie rajdy Bryan to szybki kierowca ale brakuje mu tych kilku, kilkunastu sekund do włączenia się do walki o wygraną, jak sam mówi auto jest perfekcyjne więc to jego dyspozycja decyduje o takim a nie innym wyniku.

W tym roku nabrał sporo doświadczenia, a za rok byłby atak.

A jakie doświadczenie z większością rajdów w cyklu IRC ma Neuville czy Mikkelsen? Na niektóre z rajdów przyjeżdżają po raz pierwszy w życiu i od razu potrafią pojechac na 100% a czasem i 101% W tym całym cyrku w którym biorą udział Skoda,Peugeot i satelickie zespoły nie ma czasu na zbieranie doświadczeń, teamy i sponsorzy oczekują wyniku (najlepiej wygranych) od zaraz i presja wywierana na zawodników też jest z pewnością spora, Bryan przyjeżdża na podium w rajdzie San Remo i jest z siebie niezadowolony odczuwa niedosyt bo wie,że jego celem w takim zespole ma byc wygrywanie, a jeśli temu nie podoła to za rok jego miejsce zajmie ktoś inny.
corados
A6

Postprzez kremer » wtorek, 27 wrz 2011, 15:40

Jeżeli chcesz ze mną prowadzić dyskusję to się do niej chociaż merytorycznie przygotuj.

Najpierw prześledz kariery obu panów, albo chociaż starty w 2010

http://www.ewrc-results.com/profile.php?profile=4298
http://www.ewrc-results.com/profile.php?profile=68

i kariere Bouffiera: http://www.ewrc-results.com/profile.php?profile=1537

Dla Bufierka jest to pierwszy pełny sezon na takim szczeblu i szkoda, żeby był ostatni. Więcej szkoda pisać bo pewnie i tak nie zrozumiesz.
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez MSG Racing » wtorek, 27 wrz 2011, 16:37

Dokładnie Buffi ma najmniejsze doświadczenie z całej czołówki IRC a i tak nieźle sobie radzi.
Mikkelsen ma za sobą starty nie tylko w IRC ale i w MŚ.
Neuville już w zeszłym roku jeździł w IRC.
Wilks też.
Więc nie jest tak źle z Brianem. W 2012 może być naprawdę rewelacja.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez corados » wtorek, 27 wrz 2011, 18:27

Chociażby San Remo Bryan jechał w ubiegłym roku więc jakieś tam doświadczenie ma, nie oszukujmy się w cyklu IRC jest 2-3 + hanninen szybszych kierowców od Bryana i to raczej się nie zmieni
corados
A6

Postprzez MSG Racing » wtorek, 27 wrz 2011, 18:52

No stary, trochę ciężko by było w sumie debiutantowi objechać takich driverów jak Loix (lata jeżdżenia u boku Makkinena w Fabrycznym Mitsubishi), Kopecky (Fabryczna Skoda w WRC), czy Haninena czyli Mistrza 2010 IRC.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » wtorek, 27 wrz 2011, 21:58

No dobra, macie rację, że Bouffier ma mniejsze doświadczenie na takim szczeblu, ale chyba brakuje mu tego czegoś, tej iskierki. Ile on ma lat? 30? 31?
Gdzieś jednak jeździł, a takie młodzieniaszki jak Neuville czy Mikkelsen go są w stanie objechać...
OK, nie wątpię w umiejętności BB, może faktycznie w przyszłym roku byłby (czy też będzie) w stanie zabłysnąć bardzo bardzo, ale na razie to nie jest to.

kremer - "Więcej szkoda pisać bo pewnie i tak nie zrozumiesz."
Czy jest znowuż sens tak się obrzucać błotem??
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez speedyzxz » wtorek, 27 wrz 2011, 22:43

Fakt czasami mimo dość bliskiego kontaktu z przeciwnikami ma się wrażenie jakby odgrywał tło, ale trzeba przyznać że solidnie punkty zdobywa. Gdyby nie wykluczenie miałby 2 miejsce w IRC.
Pierwsza piątka w ostatnich rajdach i chyba nie powinien się martwić o sezon 2012.
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 8 paź 2011, 14:22

O Sche**se, Wilks kolejny błąd w tym sezonie. Masakra trochę. Jest u siebie, był bardzo szybki i znów będzie kiepściutko. Szkoda trochę, ale za to Mikkelsen ładnie idzie. Trzymam kciuki, żeby wreszcie mu się udało, bo w tym sezonie dwa razy przegrał kilkoma sekundami. Więc trzymam kciuki. Póki co jedzie bardzo ładnie, na ostatnim oesie pokonał Bouffiera o 9.9 sekundy!
Andersson bardzo, bardzo dobrze! Żeby tylko nie było awarii, z którymi Proton ciągle ma problemy. Kopecky kiepsko, Hanninen bez polotu.
Zobaczymy jak to pójdzie dalej.
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jaczylibodzio » sobota, 8 paź 2011, 14:44

Moim zdaniem Hanninen żyje już startami w WRC. Plotki się sprawdzają i zapewne w przyszłym sezonie odejdzie z IRC. Wilks... szkoda słów. Błędy przeplatane z pechem (nie mylić z Vaclavem :D). Co do relacji to rewelka, kamery na OSie, helikopter i o dziwo dobre kamery onboardowe :)
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 8 paź 2011, 22:09

Relacje w IRC są imponujące, ale sam cykl umywa się przy WRC.
A czy Hanninen myśli już o WRC?
1. Ale nie mam takiej pewności, że będzie w tym Volkswagenie, o ile to miałeś na myśli. Sądzę, że VW może postawić na kogoś innego, np. Solberga i Hirvonena, albo coś w tym stylu. Sam Hanninen jakiś czas temu mówił, że wcale nie ma pewności, że pojedzie w VW.
2. Jeśli jednak tak, to jak dla mnie w takiej sytuacji musi pokazać, że jest na tyle dobry, by w tym WRC jeździć (IRC jest traktowane niemal jak przedsionek WRC).
Matthias Schmidt
N4

Postprzez jaczylibodzio » niedziela, 9 paź 2011, 01:49

Tak, dokładnie VW mi pachnie, ale jak piszesz - pewności nie ma nigdy. Co do porównania tych dwóch serii to nie ma się co czarować, WRC zawsze będzie bardziej prestiżowy. Ale ta cisza przez ostatni czas była przygnębiająca. Ciekaw jestem jak długo jeszcze IRC przetrwa z tymi samymi przepisami dotyczącymi samochodów...
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum