Xpand Rally!

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » wtorek, 28 paź 2003, 20:56

Pewnie już wszyscy zapomnieli o tej grze... a tu... 2 nowe screeny... i niedługo nastąpi zmiana szaty graficznej strony oficjalnej... Techland skończyło prace nad Chrome... pewnie teraz dopieszczają swój silniczek i wydaje mi się że na święta XR wyjdzie na światło dzienne... tymczasem screeny:
Obrazek
Czy ta naklejka nie wygląda znajomo 8)
Obrazek
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez TommiCrazy » środa, 29 paź 2003, 11:48

chłopaki robią to całkiem niexle , ale mogli to przemyslec i zrobic gre pt RAJD POLSKI , gdzie było by do dyspozycji kilka generacji aut wstecz i uwczesnych klas samochodów , to by była jazda, pewnie każdy by mykał Polonezem Stratos :) mi sie podoba z przymruzeniem oka :)
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez qbus » środa, 29 paź 2003, 17:40

Jakby ktoś nie wiedział to powstała już kiedyś gra pt. "Rajd Polski" była ona wydana na Amige... zajmowałe 2 dyskietki... można było jeździć malcem i polonezem 8)
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez marcin » środa, 29 paź 2003, 17:58

qbus napisał(a):Jakby ktoś nie wiedział to powstała już kiedyś gra pt. "Rajd Polski" była ona wydana na Amige... zajmowałe 2 dyskietki... można było jeździć malcem i polonezem 8)

Hehe też sobie ją przypomniałem :D Ale była jazda :twisted: Na tej gierce rozwaliłem dwa "dżojstiki" :wink: Popylało się jak dobrze pamiętam po szerokich drogach a komputer odliczał czas i chyba paliwo :) A najlepsze to było te zmienianie dyskietek z jednej na drugą :lol: Teraz bym tego nie przeżył. Ehhh.. co to były za czasy.... :P
marcin
A5

Postprzez qbus » środa, 29 paź 2003, 18:34

Marcin... dokładnie o tej grze mówie... ja zawsze wolałem grać w Lotusa czy Test Drive aniżeli to 8)
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez andreas » środa, 29 paź 2003, 18:55

Oj pamiętam te gierki i w sumie to nie było znowu tak dawno, ja jeszcze sobie przypominam Stund w ktorej mozna bylo budować trasy, no i oczywiście NFS1, która wywołała niezła furore, pamiętam że przychodzilem do kolesia żeby w nią zagrać a potem ciupało się nocami w NFS 2 i 3... eh tamte klimaty to było coś ściganko z policją na początku jak jeszcze nie miałem sieci to nawet na jednej klawiaturce z podzielonym ekranem i cholerka kto wtedy pytał czy jakas gierka jest realistyczna ważne że wciagała i nie nudziła przez długi czas teraz niestety brakuje mi troche takich gier...
>> KUZI GO!! <<
my gg: 1673491
andreas
N3

Postprzez tomas » środa, 29 paź 2003, 19:03

hehe NFS II.....pierwsza gierka jaką miałem. kupiłem sobie ją zanim komputer stał w pokoju. pamietam, że kupiliśmy sobie z bratem wersję Specia Edition. graliśmy na podzielonym ekranie godzinami. to było piękne
! inną gierką w którą obaj daliśmy się wciągnać był Re-Volt. wspaniała gierka. a przed komputerem mialiśmy konsole Super Nintendo. nie mieliśmy jednak żadnych samochodówek oprócz Super Mario Kart :) dodam tylko, że jakiś czas temu ściągnałem sobie emulator słynnego SNESa i kilka romów, między innymi Mario Kart. gra mimo swej prostoty i ubogiej grafiki wciągneła mnie na kilka wieczorów. brata wciągnęła na kilkanaście wieczorów.
pozdrawiam.
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez qbus » środa, 29 paź 2003, 19:04

Ja jak kupiłem kompa to pierwszą moją grą była Toca... grałem w to z młodszym i starszym bratem na 3 na podzielonym ekranie i jednej klawierce... a na Amidze to chyba w wszystkie ścigałki jakie były grałem... było kiedyś coś takiego jak Toyota Celica Rally ... echh kamera ze środka auta... widać było ręce :shock:
:wink:
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez ldevil » czwartek, 30 paź 2003, 17:37

To moja pierwsza gra na PC byla gra Network Q-Rac Rally Championship. Ehh... do dzis pamietam jak sie z kolegami zachwycalismy realistyczna grafika :). Cieplo tez wspominam Test Drive na C-64 i wspomniana juz gre Stunts. Co do tej ostatniej to mam pytanie: czy wyszla poźniej jakaś w której można bylo sobie takie trasy robić jak w Stunts'ach ?
No fear - next gear
gg: 1898324
JID: ldevil@jabber.wp.pl
ldevil
N2

Postprzez Wilu » czwartek, 30 paź 2003, 22:28

była też taka 16 kolorowa formułka na PC firmy ackolade czy podobnie się ona zwała. drugą częścią były motorki. Network Q-Rac Rally Championship to był przełom pod wieloma względami niedościgniony do dziś.

może ktoś grał w taką gierkę carnage ?? to dopiero mega games. na 1 dyskietce.
Wilu
N4

Postprzez Itek » sobota, 15 lis 2003, 17:55

Ja rónież byłem fanem Q-RAC Rally i zagrywałem się w tę grę a nie w NFS pierwszego, Przez to m.in kłóciłem się wiele razy z dobrym kolegą - również fanem rajdów. On zakochał się w NFS a ja w Rally:-)
Co do stuntsa to w niedługim czasie wychodzą dwie bardzo podobne gry: Trackmania (wczoraj ukazało się kolejne demo) i CrashDay. Zapowiadają się bardzo ciekawie, po pierwsze nawiązują właśnie do starych ale jakże jarych gier a po drugie wydaj się, że będą w stanie bez problemu dostarczyć nam mnóstwo zabawy.
Itek
N2

Postprzez Max9 » poniedziałek, 24 lis 2003, 01:15

Obrazek

Obrazek

miały być wielkie tereny, a okazuje się że będą tory i okrążenia :roll:
Max9
A5

Postprzez munieck » poniedziałek, 24 lis 2003, 01:50

Jeszcze co do fajnych gierek, to jestem fanem calej seri Gran Turismo na PlayStation. Niesamowita uciecha w zdobywaniu kolejnych autek, tuningowaniu ahhhh... 8) :D
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 26 lis 2003, 17:46

Max9

Nie wiadomo czy będą tory czy normalne oesy. Myśle że zrobili pare tras na których sie można pościgać w koło a reszta to faktyczne oesy.

Narazie zobaczymy poczekamy.

Ale kolejne Skrinki niezle wyglondają tylko coś mi w tym Misku w barwach WRC magazyn rajdowy tylny spojler niepasuje. Ale to już kwestia gustu. :wink:

Oby tylko zachowanie i fizyka samochodu stala na wysokim poziomie. :D :D
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez qbus » środa, 26 lis 2003, 18:28

Echh... ja już gdzieś czytałem że jednak mają być tory... wydaje mi się że będzie to kolejna zręcznościowa ścigałka... w tej chwili gram w nowego NFS'a ale on ma z rajdami tyle wspólnego co nic... trzeba będzie chyba poczekać do marca na Richard Burns Rally.
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe