68 Rajd Polski 2011

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez havk » wtorek, 6 wrz 2011, 09:45

Zobaczyc Kuzaja w C2R2 Max to faktycznie byloby interesujace :D Ale na 99,99999 % do tego nie dojdzie.. Sadze zreszta ze budzet sie znajdzie na przyszly rok. Dla Bebenka udzial w Citroen Trophy zreszta to tez byl taki przejsciowy rok.
havk
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 6 wrz 2011, 10:16

Nie dojdzie bo się nosi głowę za wysoko....chciałbym się mylić, wtedy wszystkie gorzkie słowa cofnę.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez havk » wtorek, 6 wrz 2011, 12:04

Coz sadze ze Holowczyc do C2R2 tez by nie wsiadl. Bo co to by wnioslo do jego kariery? Przybylski nie chcial wsiasc nawet do N-ki. Po prostu jak sie jest zawodnikiem o pewnej pozycji, to bardzo niechetnie sie wsiada do gorszego auta. Bebenek sie na to zdecydowal i dobrze na tym wyszedl, ale tez trudno porownywac go do Kuzaja czy Holowczyca bo oni juz kilkakrotnie zdobywali tytul mistrza Polski w generalce. Nie sadze wiec ze chodzi o to ze "glowe nosi za wysoko". Zgadza sie ze wielu zawodnikow ma podejcie "wszystko albo nic" ale akurat w przypadku Holowczyca czy Kuzaja jestem to wstanie zrozumiec.
havk
N3

Postprzez Mad Max » wtorek, 6 wrz 2011, 12:39

Z tym podejściem Kuzaja to nie przesadzajcie, dziw że w tym sezonie w ogóle coś jeździ po tym jak go Skoda olała tuż przed rozpoczęciem sezonu. Z drugiej strony pomimo sympatii do niego nie przypuszczam żeby wsiadł w coś słabszego jak pokazują przypadki ze 106 Maxi i niedopracowaną N14
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 6 wrz 2011, 13:05

Ja podejrzewam że Kuzaj swoje problemy to zawdzięcza nic innemu jak tylko swojemu charakterowi, pewnie się uniósł, odburknął bo stwierdził że jak ma Nazwisko to mu wolno trochę więcej, to dzisiaj rozumiem sytuacje że łatwiej Bębenkowi znaleźć sponsora na N4 niż Kuzajowi, Kuzaja pewnie komuś gdzieś napyskował i stwierdzono że inwestowanie w niego to obecnie już strata zielnych.

Dwa - wyobrażacie sobie sytuacje że przychodzi sponsor do Kuzaja i mówi: dajcie ci kasę, parę tysięcy i jedz w C2 albo innej tańszej klasie. Kuzaj na to TOP albo nie obchodzi mnie to.

Będąc na miejscu sponsora wypiąłbym dupę, nie chcesz to nie pojedziesz jak ktoś ci daje. To jest całe sedno problemu, dają a ty wypinasz się na kogoś jeszcze bo chcesz więcej niż ci ktoś oferuje w obecnym stanie.

Hołowczyc, w przeciwieństwie do Kuzaja to w ogóle inna liga. Według mnie to całe obecne problemy z nieznalezieniem sponsora przez Kuzaja lezą u przyczyn stosunków miedzy ludzkich i nie najlepszego charakteru tego kierowcy, a do tego dochodzą jeszcze dzwony i słabsza forma.

Życzę mu jak najlepiej ,ale przy obecnej sytuacji to są dwa wyjścia: albo w ogóle zakończyć to bo co roku będzie podobna historia, albo liczyć że spadnie gwizdka z nieba i wynająć nawet to C2 jak się uzbiera na niego i pokazać się że faktycznie chce się jechać, nawet jak to Bronek raz powiedział ( tudzież lecieć) " Na drzwiach od Stodoły", to wtedy rozumiem że zawodnik usilnie chce wrócić i pokazać jeszcze swoja wartość, nawet wygrywając tylko w słabszej klasie. To tyle.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 6 wrz 2011, 13:26

Krzysiek_WrC napisał(a):Hołowczyc, w przeciwieństwie do Kuzaja to w ogóle inna liga.

Niestety to ta sama liga - albo "TOP albo wcale"
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Ziggy » wtorek, 6 wrz 2011, 13:27

Krzysiek_WrC - musisz pisać te posty czy lubisz?
Ziggy
A5

Postprzez Jarek55511 » wtorek, 6 wrz 2011, 13:40

Mad Max napisał(a):
Krzysiek_WrC napisał(a):Hołowczyc, w przeciwieństwie do Kuzaja to w ogóle inna liga.

Niestety to ta sama liga - albo "TOP albo wcale"
Każdy ma racje. A szkoda że taki Pan Hołowczyc czy Kuzaj nie wsiadną do historyka. Tak jak Beres senior np. Hołek Celica bo to auto mu się podobało tak pisał w WRC. A Kuzaj do Imprezy też tak pisał że lubiał tą z 99r. Ale widać po Kucharze że niema sensu wsiadać w taki sprzęt. A jeśli chodzi o Top albo nic to się nie dziwie patrzcie na Pana Kopera. Ma tyle tytułów a teraz nic nie jedzie. Lepiej jakby wsiadł w Impreze 555 gr. A i ładnie by huczałó przynajmniej. A jeśli chodzi o zbiórkę Kuzaja to było już pare razy taka min.w Czechach chyba dla Kresty ale nie pamiętam dokładnie.
Jarek55511
S1600

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 6 wrz 2011, 14:01

Ziggy napisał(a):Krzysiek_WrC - musisz pisać te posty czy lubisz?

A w czym to ci przeszkadza, jesteś jedym ze zbierających, czy cię kole w oczy to o czym napisałem wyżej?
Jak zbierasz na niego ,albo uczestniczycsz w tym to zbieraj. Ja osobiście na pewno bym sie nie dorzucił, miedzy innymi z powodów które opisałem. I dziwnie się że w ogóle ktoś wpadł na taki szalony pomysł.

Mad Max; masz rację,ale....popatrz na podejście Hołka a Kuzaja do ludzi i na pewno do sponsorów, i nawet sam fakt nie dojeżdżania czy kasacji samochodu i samego życia z ludźmi którzy mu pomagają. To wszystko to jest mega problem pana z Krakowa.
no samo podjecie do tego wszystkie dyskwalifikuje go, chociaż by Rajd Rzeszowski
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez kremer » wtorek, 6 wrz 2011, 15:47

Zna ktoś oes Ławki/Lelek? Wiem, że był na Kormoranie 99. Coś tam ciekawgo jest od mety ????
kremer
S2000

Postprzez zenzen23 » wtorek, 6 wrz 2011, 16:26

kremer napisał(a):Zna ktoś oes Ławki/Lelek? Wiem, że był na Kormoranie 99. Coś tam ciekawgo jest od mety ????

Na każdym OS Polskiego kolego znajdziesz coś ciekawego, trzeba tylko trzymać się z daleka od miejsc przygotowanych do kibicowania przez organizatora
zenzen23
N2

Postprzez Ziggy » wtorek, 6 wrz 2011, 17:09

Krzysiek_WrC napisał(a):

A w czym to ci przeszkadza, jesteś jedym ze zbierających, czy cię kole w oczy to o czym napisałem wyżej?
Jak zbierasz na niego ,albo uczestniczycsz w tym to zbieraj. Ja osobiście na pewno bym sie nie dorzucił, miedzy innymi z powodów które opisałem. I dziwnie się że w ogóle ktoś wpadł na taki szalony pomysł.

a czy ja pisze o zbieraniu?? C z y t a m y z e z r o z u m i e n i e m.
Kole mnie w oczy poziom twoich postów i fakt wypisywaniu bzdur przez ciebie zasłyszane od 18 osoby lub z netu.
Nie ma znaczenia i nie interesuje mnie kogo dotyczą. To samo napisałbym jakbyś pisał bzdury na temat Gracjana Roztockiego -> nie znacz go a coś tam słyszałeś.

zastanów się co ty piszesz i po co.
Ziggy
A5

Postprzez kremer » wtorek, 6 wrz 2011, 17:19

Zenzen dziekuję pierwszy raz jade na rajd i twoje wskazówki będą mi bardzo pomocne.
kremer
S2000

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 6 wrz 2011, 18:53

Ziggy napisał(a):
Krzysiek_WrC napisał(a):

a czy ja pisze o zbieraniu?? C z y t a m y z e z r o z u m i e n i e m.
Kole mnie w oczy poziom twoich postów i fakt wypisywaniu bzdur przez ciebie zasłyszane od 18 osoby lub z netu.
Nie ma znaczenia i nie interesuje mnie kogo dotyczą. To samo napisałbym jakbyś pisał bzdury na temat Gracjana Roztockiego -> nie znacz go a coś tam słyszałeś.

zastanów się co ty piszesz i po co.

Zajcev, Gracjana to poszukaj u siebie :)
Dwa to raczej ty czytaj ze zrozumieniem bo najwidoczniej nie zrozumiałeś, sens mój w poście był taki iż nie trudno wywnioskować po której stronie barykady stoisz, a przecież po twoich postach to jest jasne, życzę twojemu pupilowi jak najlepiej, jednak według mnie należy powiedzieć DOŚĆ :wink: . Jeśli już dotknęliśmy postów to powiem Ci szczerze że twoje tez mnie drażnią, przesiąknięte są noszeniem głowy w chmurach. Moje zdanie na ten temat jest jak wyżej i z mojej strony to wszystko
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez zenzen23 » wtorek, 6 wrz 2011, 19:24

kremer napisał(a):Zenzen dziekuję pierwszy raz jade na rajd i twoje wskazówki będą mi bardzo pomocne.

Nie należę do kibiców którzy wszystko skrzętnie notują, co roku jestem w innych miejscach, ale pogrzebie trochę w swoich materiałach i postaram się wygrzebać parę ciekawych miejsc. W czasie weekendu coś wrzucę na forum.
Ogólnie rzecz biorąc trzeba unikać dojazdów na OS wytyczonych przez organizatora(strata czasami 30 minut żeby przejechać z asfaltu do parkingu przy OS, parkingu z którego i tak jest jeszcze daleko do trasy OS).
Na dobry początek zorganizuj sobie dokładny atlas albo mapę, na tyle dokładne żeby były oznaczone drogi w lesie, to bardzo dużo ułatwia i daje możność dojazdu do samego odcinka bez problemów i korków.
zenzen23
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP