ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez seal » poniedziałek, 23 sie 2010, 13:46

Ciężko wyczuć co ford wykombinuje. Ważne, że bez gruntownych zmian nie zniweluje strat do konkurenta. Zmiany osobowe w zespołach mogą przynieść duże zmiany i w końcu zacznie się coś dziać jak w niemieckiej rundzie SWRC.
seal
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 23 sie 2010, 13:52

Stawiam że pierwszy jaki jest na wylocie to Latvala, co do Dudu to wydaje mi się iż Ford więcej go nie zaangażuje, pierwszy start po pewnym czasie i odrazu dzwon.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez mlog » poniedziałek, 23 sie 2010, 14:59

A ja powiem tak, w Fordzie na pewno zostanie młody Wilson ... :D Tyle z pewnych rzeczy przed przyszłorocznym sezonem ;) Kto zajmie pozostałe trzy miejsca to tylko starszy pan Wilson wie.
mlog
N2

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 23 sie 2010, 15:01

mlog napisał(a):A ja powiem tak, w Fordzie na pewno zostanie młody Wilson ... :D Tyle z pewnych rzeczy przed przyszłorocznym sezonem ;) Kto zajmie pozostałe trzy miejsca to tylko starszy pan Wilson wie.

chyba normlane :wink:
Przecież tatuś go nie wywali :lol:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez kremer » poniedziałek, 23 sie 2010, 16:01

Krzysiek dlaczego Latvala? On jest ...liderem Forda w tym sezonie :wink: Hirvo jest w szarej d... w klas. sezonu 2010. :) Za Latvala dobra kasa stoii :wink: Pozatym na rynku nie ma lepszego od Latvali. Sordo pewnie zostanie w Citroenie i bedzie nominowany na asfltach. Ford moze sciagnac kogos z IRC, ale Meeke czy Hanninen musielby startowac z rok zeby sobie przypomniec to i owo w rajdach WRC :) Od 2011 nowe rozdanie i trzeba trzymac kciuki, zeby Ford zbudowal dobra rajdowke. Wole zeby przegrywali rajdy asflatowe np 20 sekundami niz 4 minutami.
kremer
S2000

Postprzez wizaron » sobota, 28 sie 2010, 07:52

Some photos of my album :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
https://www.flickr.com/photos/rallydigital/albums
wizaron

Postprzez wrc1600 » piątek, 17 cze 2011, 22:56

Ktos sie wybiera w tym roku?
SS10 LARDIER ET VALENCA - FAYE (51.70 km)
1. R. Kubica
3. S. Loeb +41.2
9. S. Ogier +1:49.5
wrc1600
N3

Postprzez zaszybki » poniedziałek, 25 lip 2011, 11:55

Wybieram sie w tym roku.. pierwszy raz na Deutschland. Chciałbym zapytać tych, którzy mieli już okazję tam być, jak jest z karnetami? Czy da radę dostać się na oesy bez tego? Nie chcę wyjść na polaczka, co szczędzi każdy grosz.. :? ale jednak 300 zł na 2-3 dni oglądania znacznie zwiększa koszt wyjazdu.. ( spanie w namiocie, żarcie z polski..) i jeśli są możliwości ominięcia tego, byłoby fajnie.. wiec dzięki za wszelkie wskazówki:)
pozdro
zaszybki
N2

Postprzez Cubson » poniedziałek, 25 lip 2011, 12:35

Sprawa z karnetami wygląda różnie. Na testowym sprawdzali już dnia poprzedniego. Chodziłą grupka osób ubrana na czerwono i sprawdzała. Tak samo było rano w czwartek, chociaż mi akurat nie sprawdzono osobiście, ponieważ starałem sie ich omijać. Ale jak planujesz wyjazd w kilka osób to jest większe prawdopodobieństwo, że kogoś jednak zaskoczą i poproszą o karnet. Opcją jest kupienie biletu - z tego co pamiętam w zeszłym roku bilet na testowy i wejście do serwisu kosztował 5 eur natomiast na każdy dzień 10 eur. To wychodzi i tak taniej niż kupno brązowego karnetu na cały rajd. Jeżeli nie zamierzasz się przemieszczać między odcinkami w trakcie trwania rajdu to nie ma sensu kupowac karnetu.
Za każdym razem wjeżdzaliśmy na odcinek dzień wcześniej. I tak w piątek niesprawdzali wogóle a w sobote i niedziele, spaliśmy na wyznaczonych strefach opłacając 1 eur za samochód i dopiero rano przed odcinkiem były bramki ustawione ale dało się je omijać czy to przez las czy szerokim łukiem przez pole. Mi i paru osobom udało się nawet wejść na strefe między odcinkami, ale to też "bocznym" wejściem :)
Cubson
N2

Postprzez zaszybki » poniedziałek, 25 lip 2011, 12:44

Spoko, dzieki za info. Będę się raczej przemieszczał między oesami, tzn. na dziś jest taki plan.. :) Jak się uda wejsć to dobrze.. jak nie, to najwyżej kupimy bilet i tyle.. jedzie nas 2-3 więc damy jakoś radę..byłem tylko ciekawy, czy podchodzą do tej kwestii bardzo rygorystycznie, jak to Niemcy i nie da rady obejść bokiem..ale jednak da rade więc ok..:)
dzieki, pozdrawiam
zaszybki
N2

Postprzez Banan » poniedziałek, 25 lip 2011, 16:23

Cubson napisał(a):Opcją jest kupienie biletu - z tego co pamiętam w zeszłym roku bilet na testowy i wejście do serwisu kosztował 5 eur natomiast na każdy dzień 10 eur. To wychodzi i tak taniej niż kupno brązowego karnetu na cały rajd.

Nie na kazdy dzien, tylko na kazdy odcinek.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez ictus » poniedziałek, 25 lip 2011, 19:14

nie mąć banan... zawsze byly dniowki.. tyle ze nie po 10 tylko 15...
no ale moze przez 2 ostatnie lata cos sie zmienilo bo 2 ostatnie edycje odpuscilem... a co do unikania oplaty to roznie bywa... czasami ustawiaja sie na dojazdowkach i nie masz wyjscia...
ale podpowiem ze sa bardzo latwowierni na kazdy bajer ;) wiec da rade czasmi
http://www.slubfotki.pl - najszybszy fotograf slubny
http://www.ictus.go.pl - online portfolio
ictus
N3

Postprzez adamt » poniedziałek, 25 lip 2011, 19:40

To są bilety jednorazowe z ubiegłego roku obowiązujące na oba przejazdy odcinka.

Obrazek
Poszukuję wyników rajdów-eliminacji RSMP z lat 1955-1980.Nawiążę kontakt z osobami interesującymi się historią rajdów w Polsce.
adamt
N3

Postprzez michas83 » wtorek, 26 lip 2011, 08:55

ale powinno przejść to że wjedzie się na odcinek w nocy lub dzień wczesniej, rozbije się gdzieś w lesie lub na jakimś polu i wtedy chyba nie powinno być potrzeby podnoszenia sobie kosztów??:]

I jeszcze mam pytanie do stałych bywalców tej rundy... ile Waszym zdaniem trzeba mieć minimalnie kasy żeby zobaczyć tą eliminacje(przy założeniu że bez karnetów i papu + piciu z Polski)??
JANUSZ KULIG FOREVER
michas83

Postprzez smwrc1 » wtorek, 26 lip 2011, 10:29

Czy ktos z woj. pomorskiego (Kartuzy okolice) udaje sie na rajd. Chętnie bym sie zabrał, oczywiście w pełni partycypując w kosztach. Sam próbowalem zorganizowac taki wyjazd lecz nie miałem chętnych. Jestem w stanie dojechał poza woj. pomorskie, zabrać się po drodze, itp. Porsze o kontakt GG 7342389.
smwrc1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata