20 Rajd Rzeszowski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez bercik » czwartek, 14 lip 2011, 14:14

Wtedy przeskakiwaliśmy w to miejsce z Pasiek, z miejsca w którym Bufet poszedł rowem. Zajmowało nam to 9 minut moją sieną :D Teraz jest troche ciaśniej zrobiony harmonogram i droga przez las w dużo gorszym stanie tak że trochę lipa...
p.s. Widzę że znasz odcinki w gminie Lubenia, tak samo dobrze jak ja, choć ja się tu wychowałem :lol:
bercik
A5

Postprzez bociant01 » czwartek, 14 lip 2011, 14:29

W 2008 roku Pasieki były drugim oesem pierwszego dnia i Brian poszedł za szeroko na tym prawym na końcu wsi i wpadł lewą stroną do rowu przykrytego świeżo ścięta trawą uderzając w przepust. Udało mu się wyskoczyć na drogę ale amor wystrzelił i do mety szorował asfalt. Stanął za metą i już dalej nie pojechał. Skoro oesy się powtarzają to nie trudno skojarzyć niektóre miejsca. Natomiast nie kojarzę miejscówki z początkowych ujęć z wypadnięciem 00.
bociant01
N3

Postprzez bercik » czwartek, 14 lip 2011, 16:26

Bo to jest os Tyczyn.
bercik
A5

Postprzez MarcinRally » czwartek, 14 lip 2011, 16:47

Hubertos napisał(a):
MarcinRally napisał(a):Już chyba wybrałem miejscówke na OS Husów, to z filmiku Kafla minuta 2.22, spadanie po dziurach(może bardziej w dół niż spadanie) i P90 gdzie kamienie. Może być ciekawie, a dojedzie się na tą krzyzówke widzianą wcześniej i dojdzie na nogach :)

Kafla :lol: :?: kalela:P

Soory, ale zawsze czytałem kafel1991, a tu wychodzi że pisze kalel. Soory :wink:
MarcinRally
A5

Postprzez kuba.es » czwartek, 14 lip 2011, 18:42

Mój "onboard" z OS Izdebki:

http://www.youtube.com/watch?v=23NmuO2psaQ

Sorry za prowizorkę, może komuś pomoże ;)
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty - dla szybkich kierowców." - Colin McRae
kuba.es
N3

Postprzez zachu » czwartek, 14 lip 2011, 19:38

bercik napisał(a):W tym roku jedzie tam Puchar to może być ciekawiej :wink:
A z tego filmiku idzie w tym roku co najmniej połowa miejscówek. Tzn. Idzie ta krzyżówka z potężnym bokiem Bębna 0:21(akurat wtedy tam stałem i to było ratowanie raczej), to jest w Sołonce około kilometra po łączniku szutrowym. Idzie taki lewy ciasny pod górę 0:44 i zaraz zaczyna się szuter. Taka szybka prawa krzyżówka 2:55 to połowa testowego i spadanie gdzie S2000 się odcinają 1:00 i 2:13 to sam koniec testowego.
http://www.youtube.com/watch?v=JxC9s8mBRw8

To miejsce z 2:13 jest naprawdę fajne, byłem tam jak Grzyb i Rzeźnik testowali fabie. Gdzie będzie to miejsce bo nie bardzo już pamiętam.
zachu
A5

Postprzez bercik » czwartek, 14 lip 2011, 22:24

To jest spadanie do mety testowego w Straszydlu, w sumie pół kilometra od tego parkingu gdzie rozstawiają się serwisy.
bercik
A5

Postprzez darek90r » piątek, 15 lip 2011, 10:20

bercik napisał(a):To jest spadanie do mety testowego w Straszydlu, w sumie pół kilometra od tego parkingu gdzie rozstawiają się serwisy.

To na testowym serwisy rozstawiają się w pobliżu odcinka?
darek90r
N2

Postprzez bercik » piątek, 15 lip 2011, 10:39

darek90r napisał(a):
bercik napisał(a):To jest spadanie do mety testowego w Straszydlu, w sumie pół kilometra od tego parkingu gdzie rozstawiają się serwisy.

To na testowym serwisy rozstawiają się w pobliżu odcinka?

Na mapce testowego jest zaznaczony kościół (taki czerwony) nie daleko mety. Tam jest taki parking asfaltowy, część zawodników rozstawia się też wzdłuż drogi głównej, między metą a startem odcinka testowego.
bercik
A5

Postprzez janex » piątek, 15 lip 2011, 12:58

Takie pytanie dla ludzi z okolic Lubeni. Gdzie mogę rozbić namiot? Chcę przyjechać już na testowy 4 i od razu zostać tam na noc i w piątek być na os Lubenia.
Nie chciałbym rozbijać namiotu gdzieś na jakimś polu bo potem jeszcze w środku nocy ktoś mnie będzie gonił z kosą albo krowy mnie rozdepczą :D
Fajnie by było gdyby ktoś np z Lubeni udostępnił kawałka trawy na nocleg, albo dajcie znać czy jest jakieś pole namiotowe w okolicy. Minusem jest to że w czwartek i piątek jesteśmy bez samochodu wiec odpadają przejazdy, najbardziej odpowiada nam rozbicie się w jednym miejscu na te 2 dni, bo w sobotę będziemy mieli już transport.
"WRC is for boys, group B was for men"
janex
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 15 lip 2011, 13:53

Mam nadzieję że dobrze to opiszę: Jak patrzysz na mapkę odcinka Lubenia to na drodze (w zeszłym roku szedł tamtędy oes) koło "miejscowości" Liszowiec są dwa takie miejsca, pierwsza jest na krzyżówce przy samym odcinku a druga na końcu tej drogi (na mapce zaznaczone jest jakieś "drzewko" oraz "czerwone słoneczko") my spaliśmy tam (i nie tylko my bo było sporo kibiców) w zeszłym roku i było spoko
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez janex » piątek, 15 lip 2011, 14:14

Ok wielkie dzięki.
Mam nadzieję że się tam spotkamy w czwartek i piątek.
janex
N3

Postprzez bercik » piątek, 15 lip 2011, 14:31

http://imageshack.us/f/59/lllwu.jpg/
Mad Max pozwoliłem sobie zrobić ilustrację do Twojego opisu.
Punkt 1. To miejsce w którym spaliście jest teraz ogrodzone i zamkniete, podobno klucze są dostępne u wójta.
Punkt 2. To jest to miejsce niżej, na chwilę obecną ogólnie dostępne i w sumie można je śmiało polecić na nocleg, Jakby nie było przy samym odcinku i możliwe ze będzie tam małe podbicie na tej krzyżówce.
Punkt 3. Tu mniej więcej jest ten "lunapark", to tak dla mniej zorientowanych. W czasie rajdu nigdy tam nie stałem, ale brat tam był jak Janos Toth testował kucharowego puga i mówił że było na prawdę grubo. A poza tym dawno temu zdachowałem tam malucha :lol:
bercik
A5

Postprzez janex » piątek, 15 lip 2011, 15:21

Dzięki za info, ja i tak planuję spać właśnie tam w tym miejscu nr. 2 ale chce iść na WatherSplash i na drugi przejazd na ten szutrowy łącznik. Choć jak piszecie że tam może być podbicie to też może być ciekawie.
janex
N3

Postprzez bercik » piątek, 15 lip 2011, 16:24

Co do wyprawy na łącznik to życzę powodzenia :P Od splasha do poczatku szutru będzie dobre 2km z czego większość ostro po górę. Na mapie to wygląda całkiem inaczej :D
Tak szczerze to na tym łączniku nie widzę nic ciekawego. Jak szedł w drugą stronę to sama końcówka była nawet nawet, o tutaj jest http://www.youtube.com/watch?v=vu4cgtoj ... re=related a teraz jadą w drugą stronę, czyli w tym lasku dopiero się rozpędzają a potem to już jest praktycznie prosto. Są gdzieś ujęcia Kajtka miśkiem i innych z tego zakrętu w lasku po mokrym, ale szału tam nie ma raczej.
W tym roku, od miejsca gdzie planujesz spać zaczyna się takie długie spadanie po prostej, ostra dzida tam jest, a na końcu jest szczycik gdzie najszybsi (czyt. najodważniejsi) parę lat temu skakali, tylko wtedy lało jak cholera :D
janex w 03:33 będziesz spał po prawej stronie pod tymi drzewami a zawodnicy będą wyjeżdżać z tej drogi po lewej. A w 03:57 pojadą prosto i tam po 50 m jest hopka. Tam jest prawie prosta, tak że dzida jest ogromna :D http://www.youtube.com/watch?v=PnD4vzaF ... re=related
bercik
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP