Moderator: SebaSTI
zaszybki napisał(a):Andrzej napisał(a):Po dlugiej rozkminie na rozbicie namiotow wybralem nieco ukryta za drzewami polanę na przełęczy Walimskiej, tuż przy oesie (na przeciwko, po drugiej stronie oesu jest ogólnodostępny barak z paleniskiem na środku. Spalismy tam 2 lata temu i bylo super. Co do miejscówki to na nic nie jestem zdecydowany w 100% ale pewnie skonczy sie na pierwszych patelniach na Świerkach bo słyszę, że to właśnie tam wszyscy chcą rozpocząć sezon grillowy. Myślicie że można tam ewentualnie rozbić namiot? Co do 2 etapu. - nie mam pojęcia. Mam ochotę na pełne dzidy. Jakaś sugesta?
Poniżej przełęczy jakieś 500 m w strone Rościszowa są 2 szybkie łuki, które pewnie kojarzysz..wczoraj tamtędy jechałem i asfalt jest lekko zryty po zimie.. była tam też wczesniej spora dziura/podbicie, które teraz zapadło się jeszcze bardziej..Lecą tam już na pełnej prędkości, więc może być nieźle..
Czoper miał tam kiedyś "chwile strachu"..
http://www.youtube.com/watch?v=KZH-LHhaXlQ
Cogonieznajom napisał(a):mateuszkz napisał(a):Pasti napisał(a):Co to za miejsce ??
http://www.youtube.com/watch?v=E-Jt8BvU5ks
i czy leci w tym roku ?
i jak tam dojechać ? trzeba przyjechać przed startem os? czy jest droga dojazdowa? czekam na odp.
Widziałem to na żywo. Jedyny ciekawy przejazd właśnie na tym filmiku. Poza tym nudne miejsce. Wszyscy odpuszczali.
Dojście na odcięciu, delikatne odhamowanie, prawy lekko przyciąć i na okrągło lewy do lasu. Kilkadziesiąt metrów niżej długa prawa patelnia - na okrągło. Szczerze? Nic specjalnego, ale "od bidy" ta miejscówka ujdzie:)
zachu napisał(a):Mama kilka pytań:
1. Czy ktoś z Was nocuje w bacówce „Wielka Sowa” przy odcinku Rościszów – Walim? Jeśli tak to można w sobotę wieczorkiem pomyśleć o jakimś wspólnym grillu.
2. Co do miejscówek na sobotę to prawdopodobnie wybiorę Świerki - Włodowice i pytanko: czy posprzątali ten syf po zimie? I co sądzicie o tym podbijającym mostku zaznaczonym jako ciekawe miejsce na zamieszczonym na forum onboardzie?
3. Natomiast niedziela to na pewno Walimskie patelnie na pierwszy przejazd a potem, no właśnie co polecacie? Chciał bym jakąś fajną szybką partię gdzieś powyżej wspomnianych patelni. Jest gdzieś może onboard z tego odcinka w takiej konfiguracji?
RajducH napisał(a):a co od miejscowki z przygody Czopika to wlaśnie tam sie wybieram na pierwszy przejazd, licze na to ze bedzie tam szybko
tom9921 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=7uDm7EnhBn0&feature=related
czy ktos mógłby się wypowiedzieć na temat
mostka z 1:22
i tych zakrętów z 8:52
zachu napisał(a):tom9921 napisał(a):3. pozniej mozesz podskoczyc na Michałkową to jest też klasyka elmotu
polecam jest wąsko szybko i ciekawie
Ale z buta to chyba będzie ciężko ?
Mad Max napisał(a):RajducH napisał(a):a co od miejscowki z przygody Czopika to wlaśnie tam sie wybieram na pierwszy przejazd, licze na to ze bedzie tam szybko
Z miejscówką "z przygodą Czopika" to bym był ostrożny bo w zeszłym roku na krzyżówce z drogą na Glinno była szykana, więc przypuszczam że w tym roku też będzie i będzie znacznie wolniej niż jest na odboardzie
zachu napisał(a):tom9921 napisał(a):3. pozniej mozesz podskoczyc na Michałkową to jest też klasyka elmotu
polecam jest wąsko szybko i ciekawie
Ale z buta to chyba będzie ciężko ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości