Moderator: SebaSTI
luks napisał(a):http://wyscigi.autoklub.pl/news/zakaz-dla-pietrowa,34358
aż ciężko się czyta wystęki takiej kwoki..
SebaSTI napisał(a):luks napisał(a):http://wyscigi.autoklub.pl/news/zakaz-dla-pietrowa,34358
aż ciężko się czyta wystęki takiej kwoki..
możesz rozszerzyc swoja wypowiedz, bo jest tak bezmyślna napisana ,ze sie tego nie da czytać, dobrze zrobiła menadzerka, Witek dawał duzo kasy i jak jemu by sie cos stało zespoł by stracił głownych sponsorów z Rosji, Kub zapewne taki zakaz tez dostanie, zresztą nie sądze ze bedzie chciał zasiasc szybko do rajdówki, pierw Opcja F1 wchodzi, zeby jak najszybciej wrócic na TOR..
RaQ napisał(a):TVN w swoich metodach niczym nie różni się od przeciętnego tabloidu. Dla mediów "trup sprzedaje" się zawsze najlepiej i tutaj mamy tego potwierdzenie. Oczywistym jest, że pytania zadawane przez dziennikarzy "ekspertom" były mega tendencyjne i laickie. Niby to inteligentni ludzie, a nawet trzeci dzień po wypadku w głównym wydaniu faktów używają stwierdzenia "pechowy wyścig". To jest masakryczny dowód ich niekompetencji, że od tylu lat nie potrafią odróżnić zaledwie dwóch dyscyplin.
Najgorsze jest jednak to jak manipulują informacją, w tvn24 aż migał na żółto rewelacjami o amputacji ręki, nogi, głowy itd. Nie usłyszałem w żadnym oficjalnym komunikacie od lekarzy, że takie zagrożenie było naprawdę realne. Nikt nie przejmował się tym, że chłop walczył o życie, tylko tym czy amputują rękę czy nie, a godzinę później kiedy wróci na tor.
Tabloidyzacja w tvn24 była na każdym kroku, chyba ze 100 razy użyli słowa "tragiczny" rajd/wyścig, chociaż nikt nie zginął. Do tego tendencyjny materiał w faktach ukazujący rajdowców jako ludzi niespełna rozumu i nieodpowiedzialnych, bo ryzykują życie.
Dla tvn Kubica to kolejny smoleńsk, zasypani górnicy, zawalona hala, itd. czyli trup powinien siać się gęsto. Do tego słowa wyjęte z kontekstu tworzące mega dramaturgię, wyliczać można bez końca. Brakowało jeszcze żeby zapytali Kempę i Macierewicza co o tym sądzą, to pewnie powstałaby teoria, że to był zamach na życie wielkiego polaka patrioty.
Nie wspominając już o nieuprawnionym niczym stawianiu tez co Kubica powinien a co nie (tu odsyłam do tekstu Pana Biernackiego, który doskonale oddaje obraz sytuacji).
Każdy stał się eskpertem o motorsportu i znawcą tajników rajdowej jazdy. Tylko nikt z tych gamoni nawet przez chwilę nie pomyślał, jaką krzywdę wyrządzą najbliższym i rodzinie Kubicy, o nim samym nie wspominając. Jak widać logo tvn nie jest synonimem ani inteligencji, ani nawet samej zwykłej przyzwoitości.
adamlen napisał(a):Na Polsat News przedstawiono nową symulację jak mogło dojść do wypadku uwzględniającą teorię uderzenia w murek kościoła. Jednak w obu tych symulacjach a także w wypowiedziach np. Zientarskiego a także innych przyjęto, że ta bariera się przerwała i dopiero wbiła się w auto a przecież z tego co mówił Jakub Gerber to była przerwa w barierkach i w początek tej drugiej zakończonej lekkim zaokrągleniem wbił się samochód.
luks napisał(a):Sebasti
szanowna pani Kozaczenko dopisuje sobie zasług, jakby co dopiero ocaliła Pietrowowi życie. Podkreśla jak to ona podjęła decyzję i jaką ważną rolę odgrywa menedżer w roli kierowcy wyścigowego, a to wszystko przecież upiekła na wypadku Kubicy..
adamlen napisał(a):Na Polsat News przedstawiono nową symulację jak mogło dojść do wypadku uwzględniającą teorię uderzenia w murek kościoła. Jednak w obu tych symulacjach a także w wypowiedziach np. Zientarskiego a także innych przyjęto, że ta bariera się przerwała i dopiero wbiła się w auto a przecież z tego co mówił Jakub Gerber to była przerwa w barierkach i w początek tej drugiej zakończonej lekkim zaokrągleniem wbił się samochód.
micz napisał(a):RaQ napisał(a):TVN w swoich metodach niczym nie różni się od przeciętnego tabloidu. Dla mediów "trup sprzedaje" się zawsze najlepiej i tutaj mamy tego potwierdzenie. Oczywistym jest, że pytania zadawane przez dziennikarzy "ekspertom" były mega tendencyjne i laickie. Niby to inteligentni ludzie, a nawet trzeci dzień po wypadku w głównym wydaniu faktów używają stwierdzenia "pechowy wyścig". To jest masakryczny dowód ich niekompetencji, że od tylu lat nie potrafią odróżnić zaledwie dwóch dyscyplin.
Najgorsze jest jednak to jak manipulują informacją, w tvn24 aż migał na żółto rewelacjami o amputacji ręki, nogi, głowy itd. Nie usłyszałem w żadnym oficjalnym komunikacie od lekarzy, że takie zagrożenie było naprawdę realne. Nikt nie przejmował się tym, że chłop walczył o życie, tylko tym czy amputują rękę czy nie, a godzinę później kiedy wróci na tor.
Tabloidyzacja w tvn24 była na każdym kroku, chyba ze 100 razy użyli słowa "tragiczny" rajd/wyścig, chociaż nikt nie zginął. Do tego tendencyjny materiał w faktach ukazujący rajdowców jako ludzi niespełna rozumu i nieodpowiedzialnych, bo ryzykują życie.
Dla tvn Kubica to kolejny smoleńsk, zasypani górnicy, zawalona hala, itd. czyli trup powinien siać się gęsto. Do tego słowa wyjęte z kontekstu tworzące mega dramaturgię, wyliczać można bez końca. Brakowało jeszcze żeby zapytali Kempę i Macierewicza co o tym sądzą, to pewnie powstałaby teoria, że to był zamach na życie wielkiego polaka patrioty.
Nie wspominając już o nieuprawnionym niczym stawianiu tez co Kubica powinien a co nie (tu odsyłam do tekstu Pana Biernackiego, który doskonale oddaje obraz sytuacji).
Każdy stał się eskpertem o motorsportu i znawcą tajników rajdowej jazdy. Tylko nikt z tych gamoni nawet przez chwilę nie pomyślał, jaką krzywdę wyrządzą najbliższym i rodzinie Kubicy, o nim samym nie wspominając. Jak widać logo tvn nie jest synonimem ani inteligencji, ani nawet samej zwykłej przyzwoitości.
Domyślam się koleszko, że to kolejny przytyk w moim kierunku, bo zastanawia mnie czemu nie wspomniałeś o całej reszcie mediów wypowiadających się dokładnie w tym samym tonie. Jesli chodzi o zasadę to się z tobą zgadzam. Ale ten twój post ma tyle samo wspólnego z rzetelnością co relacje w mediach po wypadku Kubicy.
A wyjaśniając-i dotyczy to WSZYSTKICH MEDIÓW, w tym równiez niestety niekomercyjnych. Liczy się tylko oglądalność.
hudyj napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-pisze-list-do-roberta-kubicy,1,4170138,wiadomosc.html
takiego artykułu to bym się nie spodziewał
Jak czytam pierwsze zdanie to wnieskuje że w tym Super Expressie to są same debile i młotki...
RaQ napisał(a):micz napisał(a):RaQ napisał(a):TVN w swoich metodach niczym nie różni się od przeciętnego tabloidu. Dla mediów "trup sprzedaje" się zawsze najlepiej i tutaj mamy tego potwierdzenie. Oczywistym jest, że pytania zadawane przez dziennikarzy "ekspertom" były mega tendencyjne i laickie. Niby to inteligentni ludzie, a nawet trzeci dzień po wypadku w głównym wydaniu faktów używają stwierdzenia "pechowy wyścig". To jest masakryczny dowód ich niekompetencji, że od tylu lat nie potrafią odróżnić zaledwie dwóch dyscyplin.
Domyślam się koleszko, że to kolejny przytyk w moim kierunku, bo zastanawia mnie czemu nie wspomniałeś o całej reszcie mediów wypowiadających się dokładnie w tym samym tonie. Jesli chodzi o zasadę to się z tobą zgadzam. Ale ten twój post ma tyle samo wspólnego z rzetelnością co relacje w mediach po wypadku Kubicy.
A wyjaśniając-i dotyczy to WSZYSTKICH MEDIÓW, w tym równiez niestety niekomercyjnych. Liczy się tylko oglądalność.
"Koleszko" czy widzisz gdzieś tu swoje dane? A jeśli reprezentując to logo, czujesz się również dotknięty, to nic na to nie poradzę.
Nie mniej jednak zgadza się, to samo g....było na innych stacjach. Z tym, że zgeneralizowałem sprawę do tvn, bo badania rynku medialnego pokazują, że gdy dzieje się coś ważnego "na gorąco" 3/4 polaków włącza tvn24, bo ta stacja ponoć uchodzi za najbardziej wiarygodną i opiniotwórczą. Przyznam się, że i ja tuż po wypadku to zrobiłem i niepotrzebnie...
Wiadomo, że media tego typu żywią się krwią, mnie irytuje niekompetencja tych dziennikarzy i uzurpowanie sobie prawa do stawiania absurdalnych tez i hipotez wyssanych z palca.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości