Starty Kubicy w Rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez adamlen » środa, 9 lut 2011, 22:50

Na Polsat News przedstawiono nową symulację jak mogło dojść do wypadku uwzględniającą teorię uderzenia w murek kościoła. Jednak w obu tych symulacjach a także w wypowiedziach np. Zientarskiego a także innych przyjęto, że ta bariera się przerwała i dopiero wbiła się w auto a przecież z tego co mówił Jakub Gerber to była przerwa w barierkach i w początek tej drugiej zakończonej lekkim zaokrągleniem wbił się samochód.
adamlen
A6

Postprzez luks » środa, 9 lut 2011, 22:55

http://wyscigi.autoklub.pl/news/zakaz-d ... rowa,34358

aż ciężko się czyta wystęki takiej kwoki..
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez SebaSTI » środa, 9 lut 2011, 23:13

luks napisał(a):http://wyscigi.autoklub.pl/news/zakaz-dla-pietrowa,34358

możesz rozszerzyc swoja wypowiedz, bo jest tak bezmyślna napisana ,ze sie tego nie da czytać, dobrze zrobiła menadzerka, Witek dawał duzo kasy i jak jemu by sie cos stało zespoł by stracił głownych sponsorów z Rosji, Kub zapewne taki zakaz tez dostanie, zresztą nie sądze ze bedzie chciał zasiasc szybko do rajdówki, pierw Opcja F1 wchodzi, zeby jak najszybciej wrócic na TOR..
SebaSTI
A6

Postprzez gabrally » środa, 9 lut 2011, 23:19

SebaSTI napisał(a):
luks napisał(a):http://wyscigi.autoklub.pl/news/zakaz-dla-pietrowa,34358

możesz rozszerzyc swoja wypowiedz, bo jest tak bezmyślna napisana ,ze sie tego nie da czytać, dobrze zrobiła menadzerka, Witek dawał duzo kasy i jak jemu by sie cos stało zespoł by stracił głownych sponsorów z Rosji, Kub zapewne taki zakaz tez dostanie, zresztą nie sądze ze bedzie chciał zasiasc szybko do rajdówki, pierw Opcja F1 wchodzi, zeby jak najszybciej wrócic na TOR..

Dobrze, że chociaż przecinki stosujesz... Bo bywali już tacy artyści :)

Menadżerka zawczasu sobie przypomniała, że, jak to mówią sąsiedzi Czesi - "Motorsport muže být nebezpečný".

Szczerze to nie wiem, jak taki Witalij nie kiwnął jeszcze palcem na nią. Tam chyba muszą być grube układy :)

Znów, tak jak przy Robercie powtórzę - zakazać im brania udziału w motorsporcie to jak normalnemu człowiekowi zakazać spać, jeść, oddychać.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez micz » środa, 9 lut 2011, 23:26

RaQ napisał(a):TVN w swoich metodach niczym nie różni się od przeciętnego tabloidu. Dla mediów "trup sprzedaje" się zawsze najlepiej i tutaj mamy tego potwierdzenie. Oczywistym jest, że pytania zadawane przez dziennikarzy "ekspertom" były mega tendencyjne i laickie. Niby to inteligentni ludzie, a nawet trzeci dzień po wypadku w głównym wydaniu faktów używają stwierdzenia "pechowy wyścig". To jest masakryczny dowód ich niekompetencji, że od tylu lat nie potrafią odróżnić zaledwie dwóch dyscyplin.

Najgorsze jest jednak to jak manipulują informacją, w tvn24 aż migał na żółto rewelacjami o amputacji ręki, nogi, głowy itd. Nie usłyszałem w żadnym oficjalnym komunikacie od lekarzy, że takie zagrożenie było naprawdę realne. Nikt nie przejmował się tym, że chłop walczył o życie, tylko tym czy amputują rękę czy nie, a godzinę później kiedy wróci na tor.

Tabloidyzacja w tvn24 była na każdym kroku, chyba ze 100 razy użyli słowa "tragiczny" rajd/wyścig, chociaż nikt nie zginął. Do tego tendencyjny materiał w faktach ukazujący rajdowców jako ludzi niespełna rozumu i nieodpowiedzialnych, bo ryzykują życie.

Dla tvn Kubica to kolejny smoleńsk, zasypani górnicy, zawalona hala, itd. czyli trup powinien siać się gęsto. Do tego słowa wyjęte z kontekstu tworzące mega dramaturgię, wyliczać można bez końca. Brakowało jeszcze żeby zapytali Kempę i Macierewicza co o tym sądzą, to pewnie powstałaby teoria, że to był zamach na życie wielkiego polaka patrioty.

Nie wspominając już o nieuprawnionym niczym stawianiu tez co Kubica powinien a co nie (tu odsyłam do tekstu Pana Biernackiego, który doskonale oddaje obraz sytuacji).

Każdy stał się eskpertem o motorsportu i znawcą tajników rajdowej jazdy. Tylko nikt z tych gamoni nawet przez chwilę nie pomyślał, jaką krzywdę wyrządzą najbliższym i rodzinie Kubicy, o nim samym nie wspominając. Jak widać logo tvn nie jest synonimem ani inteligencji, ani nawet samej zwykłej przyzwoitości.

Domyślam się koleszko, że to kolejny przytyk w moim kierunku, bo zastanawia mnie czemu nie wspomniałeś o całej reszcie mediów wypowiadających się dokładnie w tym samym tonie. Jesli chodzi o zasadę to się z tobą zgadzam. Ale ten twój post ma tyle samo wspólnego z rzetelnością co relacje w mediach po wypadku Kubicy.

A wyjaśniając-i dotyczy to WSZYSTKICH MEDIÓW, w tym równiez niestety niekomercyjnych. Liczy się tylko oglądalność.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez luks » środa, 9 lut 2011, 23:27

Sebasti
haha najpierw napisz po polsku, o co ci chodzi, bo do pyskówki widzę, jesteś pierwszy.. tylko dzięki moderatorom-Yeti chyba zawdzięczasz swój staż na tym forum..

szanowna pani Kozaczenko dopisuje sobie zasług, jakby co dopiero ocaliła Pietrowowi życie. Podkreśla jak to ona podjęła decyzję i jaką ważną rolę odgrywa menedżer w roli kierowcy wyścigowego, a to wszystko przecież upiekła na wypadku Kubicy..
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez Agrest » czwartek, 10 lut 2011, 00:38

adamlen napisał(a):Na Polsat News przedstawiono nową symulację jak mogło dojść do wypadku uwzględniającą teorię uderzenia w murek kościoła. Jednak w obu tych symulacjach a także w wypowiedziach np. Zientarskiego a także innych przyjęto, że ta bariera się przerwała i dopiero wbiła się w auto a przecież z tego co mówił Jakub Gerber to była przerwa w barierkach i w początek tej drugiej zakończonej lekkim zaokrągleniem wbił się samochód.

Bo wiesz Kolego oni wszyscy lepiej wiedza co sie wydarzyło niz sam Gerber który tam był
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez wanderer » czwartek, 10 lut 2011, 01:04

luks napisał(a):Sebasti
szanowna pani Kozaczenko dopisuje sobie zasług, jakby co dopiero ocaliła Pietrowowi życie. Podkreśla jak to ona podjęła decyzję i jaką ważną rolę odgrywa menedżer w roli kierowcy wyścigowego, a to wszystko przecież upiekła na wypadku Kubicy..

Biorąc pod uwagę to co Pietrov pokazał w zeszłym sezonie w F1 to kto wie? Może rzeczywiście ratuje chłopakowi życie ograniczając mu ilość startów do wymaganego minimum. :lol:
wanderer
A6

Postprzez Ziggy » czwartek, 10 lut 2011, 01:14

no Pietrow sam minimalizuje ryzyko np. dzwoniąc w kwalifikacjach lub na samym starcie
Ziggy
A5

Postprzez DonCorrado » czwartek, 10 lut 2011, 01:15

Jak ktoś coś kocha, to nie jest tak, ze nagle to pozuci, Robert pewnie zaraz by i do rajdowki wsiadl ale mu wszyscy beda odradzac.
DonCorrado
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 10 lut 2011, 07:46

adamlen napisał(a):Na Polsat News przedstawiono nową symulację jak mogło dojść do wypadku uwzględniającą teorię uderzenia w murek kościoła. Jednak w obu tych symulacjach a także w wypowiedziach np. Zientarskiego a także innych przyjęto, że ta bariera się przerwała i dopiero wbiła się w auto a przecież z tego co mówił Jakub Gerber to była przerwa w barierkach i w początek tej drugiej zakończonej lekkim zaokrągleniem wbił się samochód.

Mój ostatni post w tym temacie to właśnie wyjaśnia :!:
Zdjęcia i film mówią w prost. Musiała być przerwa tzn jedna się skończyła a druga zaczęła. Ale dlaczego i po co ?

Teraz się zacznie w F1 masowe ograniczanie swobody kierowców.
Narty, motory, karty, rowery (choć tu niekoniecznie bo na nich kondycje wyrabiają) i inne tego typu zabawki będzie trzeba odłożyć na bok. Mam coś takie przeczucie.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez RaQ » czwartek, 10 lut 2011, 08:56

micz napisał(a):
RaQ napisał(a):TVN w swoich metodach niczym nie różni się od przeciętnego tabloidu. Dla mediów "trup sprzedaje" się zawsze najlepiej i tutaj mamy tego potwierdzenie. Oczywistym jest, że pytania zadawane przez dziennikarzy "ekspertom" były mega tendencyjne i laickie. Niby to inteligentni ludzie, a nawet trzeci dzień po wypadku w głównym wydaniu faktów używają stwierdzenia "pechowy wyścig". To jest masakryczny dowód ich niekompetencji, że od tylu lat nie potrafią odróżnić zaledwie dwóch dyscyplin.

Najgorsze jest jednak to jak manipulują informacją, w tvn24 aż migał na żółto rewelacjami o amputacji ręki, nogi, głowy itd. Nie usłyszałem w żadnym oficjalnym komunikacie od lekarzy, że takie zagrożenie było naprawdę realne. Nikt nie przejmował się tym, że chłop walczył o życie, tylko tym czy amputują rękę czy nie, a godzinę później kiedy wróci na tor.

Tabloidyzacja w tvn24 była na każdym kroku, chyba ze 100 razy użyli słowa "tragiczny" rajd/wyścig, chociaż nikt nie zginął. Do tego tendencyjny materiał w faktach ukazujący rajdowców jako ludzi niespełna rozumu i nieodpowiedzialnych, bo ryzykują życie.

Dla tvn Kubica to kolejny smoleńsk, zasypani górnicy, zawalona hala, itd. czyli trup powinien siać się gęsto. Do tego słowa wyjęte z kontekstu tworzące mega dramaturgię, wyliczać można bez końca. Brakowało jeszcze żeby zapytali Kempę i Macierewicza co o tym sądzą, to pewnie powstałaby teoria, że to był zamach na życie wielkiego polaka patrioty.

Nie wspominając już o nieuprawnionym niczym stawianiu tez co Kubica powinien a co nie (tu odsyłam do tekstu Pana Biernackiego, który doskonale oddaje obraz sytuacji).

Każdy stał się eskpertem o motorsportu i znawcą tajników rajdowej jazdy. Tylko nikt z tych gamoni nawet przez chwilę nie pomyślał, jaką krzywdę wyrządzą najbliższym i rodzinie Kubicy, o nim samym nie wspominając. Jak widać logo tvn nie jest synonimem ani inteligencji, ani nawet samej zwykłej przyzwoitości.

Domyślam się koleszko, że to kolejny przytyk w moim kierunku, bo zastanawia mnie czemu nie wspomniałeś o całej reszcie mediów wypowiadających się dokładnie w tym samym tonie. Jesli chodzi o zasadę to się z tobą zgadzam. Ale ten twój post ma tyle samo wspólnego z rzetelnością co relacje w mediach po wypadku Kubicy.

A wyjaśniając-i dotyczy to WSZYSTKICH MEDIÓW, w tym równiez niestety niekomercyjnych. Liczy się tylko oglądalność.

"Koleszko" czy widzisz gdzieś tu swoje dane? A jeśli reprezentując to logo, czujesz się również dotknięty, to nic na to nie poradzę.

Nie mniej jednak zgadza się, to samo g....było na innych stacjach. Z tym, że zgeneralizowałem sprawę do tvn, bo badania rynku medialnego pokazują, że gdy dzieje się coś ważnego "na gorąco" 3/4 polaków włącza tvn24, bo ta stacja ponoć uchodzi za najbardziej wiarygodną i opiniotwórczą. Przyznam się, że i ja tuż po wypadku to zrobiłem i niepotrzebnie...

Wiadomo, że media tego typu żywią się krwią, mnie irytuje niekompetencja tych dziennikarzy i uzurpowanie sobie prawa do stawiania absurdalnych tez i hipotez wyssanych z palca.
RaQ
A5

Postprzez hudyj » czwartek, 10 lut 2011, 09:12

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-pisze-list-do-roberta-kubicy,1,4170138,wiadomosc.html
takiego artykułu to bym się nie spodziewał :lol:
Jak czytam pierwsze zdanie to wnieskuje że w tym Super Expressie to są same debile i młotki...
hudyj
N3

Postprzez denzel » czwartek, 10 lut 2011, 09:25

hudyj napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-pisze-list-do-roberta-kubicy,1,4170138,wiadomosc.html
takiego artykułu to bym się nie spodziewał :lol:
Jak czytam pierwsze zdanie to wnieskuje że w tym Super Expressie to są same debile i młotki...

Kampania wyborcza w pełni! :evil: Napisał list i zadbał o to żeby dostał się do mediów. Ciekawe czy faktycznie wysłał go do Roberta czy na mediach się skończyło.
Nawet politycy chcą coś ugrać na wypadku Roberta. Drugi Smoleńsk sobie qrwa znaleźli! :evil:
denzel
N3

Postprzez koyack » czwartek, 10 lut 2011, 10:54

RaQ napisał(a):
micz napisał(a):

"Koleszko" czy widzisz gdzieś tu swoje dane? A jeśli reprezentując to logo, czujesz się również dotknięty, to nic na to nie poradzę.

Nie mniej jednak zgadza się, to samo g....było na innych stacjach. Z tym, że zgeneralizowałem sprawę do tvn, bo badania rynku medialnego pokazują, że gdy dzieje się coś ważnego "na gorąco" 3/4 polaków włącza tvn24, bo ta stacja ponoć uchodzi za najbardziej wiarygodną i opiniotwórczą. Przyznam się, że i ja tuż po wypadku to zrobiłem i niepotrzebnie...

Wiadomo, że media tego typu żywią się krwią, mnie irytuje niekompetencja tych dziennikarzy i uzurpowanie sobie prawa do stawiania absurdalnych tez i hipotez wyssanych z palca.

OT: dlatego masz rozum kolego żeby z niego korzystać i odsiewać
bzdury i sensacje przekazywane przez wszystkie media
koyack
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne