Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez denzel » poniedziałek, 20 gru 2010, 10:45

Kościuch tak gada o IRC żeby się usprawiedliwić dlaczego tam nie startuje. Dostałby tam tęgie lanie. Tam gdzie startuje nie ma takiej silnej konkurencji i dlatego chce tam zostać. IRC się boi.
Moim zdaniem IRC to najbardziej wyrównane mistrzostwa.
denzel
N3

Postprzez s1quattro » poniedziałek, 20 gru 2010, 10:50

marcind89 napisał(a):Z tego co mówił Kościuszko na spotkaniu w Krakowie wynika, że Kjato w tym sezonie znów będzie jeździł w Polsce. Kościuszko ma ponoć kontrakt tylko na SWRC (+ 1 start w Polsce - Rajd Polski), a Kajto na RSMP
IRC nie interesuje sponsorów ze względu na zbyt niską medialność, że jak zapytasz jakiegoś przechodnia na ulicy o WRC, to prawie każdy wie o co chodzi, a IRC znają tylko nieliczni. Tak więc wydaje mi się, że nie ma co liczyć na pełny cykl IRC, a co najwyżej pojedyncze, bardziej medialne rundy.

Co do Kajta to RSMP zapewnia Dynamic, ale jest ktoś jeszcze :) Niedługo wszystko się wyjaśni ;)
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez kremer » poniedziałek, 20 gru 2010, 11:16

MSG - W jakich mediach ? Chyba w Polsce. W 2010 relacji z IRC było o wiele mniej w ES niz w 2009. Raptem 2-3 rajdy (fajne Monte, nudna Szkocja i srednio ciekawy Cypr z 2 ligowymi kierownikami oprocz buffiera i jeszcze dwoch). Poza tym co to jest IRC? Nie wiadomo czego miestrzem jestes. Jakis rozgrywek miedzynarodowych. Dla nas IRC = cos grubego, a dla innych niekoniecznie.

Kajto dalej bedzie klepał Subarakiem od Tommiego w RSMP ? Bedzie jezdzil na jakies zagraniczne rajdy, czy znowu pojedzie na jeden Ypres i jako kibic na Barum ??
kremer
S2000

Postprzez Sejol » poniedziałek, 20 gru 2010, 11:40

Kajtek i Kościuszko będą jeździli tam gdzie będzie chciał Lotos. O wiele lepiej Lotos sprzeda w tv 5 miejsce w Mistrzostwach Świata niż 10 w IRC (nawet rozwinięcie tego skrótu jest mało medialne).

Lotos na pewno nie odpuści też sobie startów w kraju, tym bardziej po udanym bieżącym roku. Jeszcze by się Orlen dogadał z Kucharem i pod nieobecność Kajtka i Bryana wygrali by mistrzostwa.

Kościuszko niech lepiej trochę odpuści, wsiądzie do Nki i więcej jeździ a nie napina się na s2000 a później na nic nie ma kasy, nawet na porządne testy. Sezon w JWRC to ok. 300 000 euro więc ile kosztuje w SWRC?
Sejol
N3

Postprzez s1quattro » poniedziałek, 20 gru 2010, 12:16

kremer napisał(a):MSG - W jakich mediach ? Chyba w Polsce. W 2010 relacji z IRC było o wiele mniej w ES niz w 2009. Raptem 2-3 rajdy (fajne Monte, nudna Szkocja i srednio ciekawy Cypr z 2 ligowymi kierownikami oprocz buffiera i jeszcze dwoch). Poza tym co to jest IRC? Nie wiadomo czego miestrzem jestes. Jakis rozgrywek miedzynarodowych. Dla nas IRC = cos grubego, a dla innych niekoniecznie.

Kajto dalej bedzie klepał Subarakiem od Tommiego w RSMP ? Bedzie jezdzil na jakies zagraniczne rajdy, czy znowu pojedzie na jeden Ypres i jako kibic na Barum ??

Kajto ma pojechać coś za granicą. Podobno pojawił się jakiś duży sponsor, który ma zapewnić starty za granicą. Co to będzie? jeszcze nie postanowiono. Natomiast dla nas jako kibiców rajdowych IRC to fajny cykl, ciekawy. Ale co ma powiedzieć taki Hanninen? Co on właściwie wygrał? Dla przeciętnego człowieka przemawia taki tytuł jak Mistrz Europy czy Świata. To coś podobnego do federacji w boksie, ja nie wiem o co w tym chodzi i myślę, że na poziomie motorsportu podobnie jest z ludźmi nie interesującymi się rajdami.
s1quattro
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 21 gru 2010, 00:02

kremer napisał(a):MSG - W jakich mediach ? Chyba w Polsce. W 2010 relacji z IRC było o wiele mniej w ES niz w 2009. Raptem 2-3 rajdy (fajne Monte, nudna Szkocja i srednio ciekawy Cypr z 2 ligowymi kierownikami oprocz buffiera i jeszcze dwoch). Poza tym co to jest IRC? Nie wiadomo czego miestrzem jestes. Jakis rozgrywek miedzynarodowych. Dla nas IRC = cos grubego, a dla innych niekoniecznie.

Chyba coś przeoczyłeś albo mówisz i rajdach które były Live. A i tak zapomniałeś o Ypres, choć mogę się mylić czy był live.
Ale tak po za tym to każdy rajd był pokazywany w ES bo ES jest jakby właścicielem IRC.
Fakt IRC to taki nieco dziwne mistrzostwa i nie wiadomo co się wygrywa. Ani to ME ani to MŚ. Takie małe MŚ? Tak to można określać.
Ale coś w tych mistrzostwach jest skoro tam się więcej zawodników pcha.
Sytuacja u Nas ze znajomością i skojarzeniami to długa historia którą każdy z nas zna. TVP-Lotos-WRC, TV4-WRC, a ES jest mało dostępny i mało kto może oglądać i wiedzieć co to jest IRC. Do tego ogólne zacofanie medialne w rajdach. Ale może kiedyś za 20lat się to zmieni...
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez wojo02 » wtorek, 21 gru 2010, 02:40

denzel napisał(a):Kościuch tak gada o IRC żeby się usprawiedliwić dlaczego tam nie startuje. Dostałby tam tęgie lanie. Tam gdzie startuje nie ma takiej silnej konkurencji i dlatego chce tam zostać. IRC się boi.
Moim zdaniem IRC to najbardziej wyrównane mistrzostwa.

Ja myślę, że ciężko by mu było się zmieścić w pierwszej piętnastce IRC, bo nie dość, że dostałby baty od całej czołówki irc to jeszcze z pięciu albo więcej lokal matadorów też by mu dało rady. A z tym, że lotos to, dynamic tamto to jest pieprzenie, bo naczelnik swój budżet też wnosi i ma coś do gadania. Ale on nie jest ambitny i bardziej mu zależy na jednominutowej relacji po wiadomościach niż na ostrej sportowej walce z konkretnymi gośćmi. Niestety, ale w tym momencie w Polsce najbardziej ambitnie i realnymi szansami na podium w poważnej imprezie gdzie naprawdę jest konkurencja to jest Hołowczyc i Sonik na Dakarze. Dodałbym jeszcze Kajta, ale on powinien już od roku jeździć. za granicą regularnie i to w IRC. Pokazał, że ma podejście do Bouffiera.
wojo02
N2

Postprzez kmederski » wtorek, 21 gru 2010, 11:12

denzel- opowiadasz glupoty.

Zarowno Junior jak i Kajto maja okreslona umowe z Dynamikiem, jeden na starty w WRC, drugi na RSMP. I jedyne pole manewru jakie maja, to wybor samochodu- i w tym przypadku jedynie pod warunkiem uzyskania akceptacji Lotosu. Posiadanie Sponsora jest super sprawa, bo umozliwia starty- ale oznacza rowniez, a moze przede wszystkim, podporzadkowanie planow strategii marketingowej Sponsora. Wynikac to powinno przede wszystkim z szacunku dla tego, kto zechcial zainwestowac pieniadze w realizacje ambicji zawodnika, nastepnie z poczucia wdziecznosci( co jest raczej rzadkie w naszej mentalnosci) i swiadomosci zobowiazania jakiego sie podjal zawodnik podpisujac umowe sponsorska ( tego to juz kompletnie brakuje - nie dociera do wiekszosci, ze sa uslugodawcami, a nie gwiazdami :cry:).
Umowe sponsorska z tak duzym i solidnym Sponsorem mozna porownac do cyrografu :wink: - i jest to absolutnie naturalne. I jakie by nie byly prywatne mozliwosci finansowe zawodnika, to w takim wypadku mimo wszystko to nie on decyduje, gdzie pojedzie.
kmederski
N3

Postprzez kremer » wtorek, 21 gru 2010, 17:33

W porownaniu do 2009 w 2010 bylo mnie relacji LIVE z oesow. Z wiekszosci rajdow byly 20 minutowe relacje po kazdym dniu. W 2009 byla bajka. Ich problem to rozbudowany kalendarz - mowie to po raz enty.
kremer
S2000

Postprzez Jarek55511 » piątek, 24 gru 2010, 13:43

Ja czytam sobie WuRCa i tam jest że Kajto wystartuje w RSMP2011 i najprawdopodobniej wsiądzie do N-gr. Subaru od Tommiego i serwisem zajmie się RallyTechnology. To Lotos kupi od Makinena Subaryne? I ciekawie czy bedzie w nowej budzie(?)
bo SPRT zostaje przy starej Imprezie i nawet nie przebuduje ja do klasy R4
Jarek55511
S1600

Postprzez menson » piątek, 24 gru 2010, 14:35

Trzeba sobie zadać pierwsze pytanie czy nowa buda ma homologacje bo jak narazie cisza jest w tym temacie. Wesołych Świąt
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez pcd » piątek, 24 gru 2010, 16:58

Życzenia Kajto.pl
http://kajto.pl/index.php?option=com_co ... e&Itemid=1

"Koniec roku to wyjątkowy czas. Myśląc o mijających dniach chciałbym podziękować Wam drodzy Kibice za niesamowite wsparcie, jakie otrzymałem w tym sezonie. Wierzę, że bez niego nasz sukces nie smakowałby tak wyjątkowo.

Życzę Wam wesołych i zdrowych Świąt, spokoju za kółkiem podczas podróży oraz wspaniałych emocji, także tych rajdowych, przez kolejne 365 dni."

Kajetan Kajetanowicz

Obrazek
pcd

Postprzez n12b » piątek, 24 gru 2010, 22:15

menson napisał(a):Trzeba sobie zadać pierwsze pytanie czy nowa buda ma homologacje bo jak narazie cisza jest w tym temacie. Wesołych Świąt

Po pierwsze jeszcze nie ma, ale nawet nie wiem czy jest sens ją homologować, jest 35 kg cięższa i trochę dłuższa, wiec troche bez sensu
n12b

Postprzez n12b » piątek, 24 gru 2010, 22:17

Jarek55511 napisał(a):Ja czytam sobie WuRCa i tam jest że Kajto wystartuje w RSMP2011 i najprawdopodobniej wsiądzie do N-gr. Subaru od Tommiego i serwisem zajmie się RallyTechnology. To Lotos kupi od Makinena Subaryne? I ciekawie czy bedzie w nowej budzie(?)
bo SPRT zostaje przy starej Imprezie i nawet nie przebuduje ja do klasy R4

A dlaczego Lotos ma kupowac subaryne :?: N15 kupuje Kajtek i bedzie to jego auto, Lotos jest sponsorem a była ekipa imracing czyli gabel i s-ka bedzie go obsługiwać , teraz sie to nazywa owszem rallytechnology , ale chyba inny skład bedzie
n12b

Postprzez s1quattro » piątek, 24 gru 2010, 22:28

Na pewno ktoś od Tommi'ego będzie przyjeżdżał do pomocy, tak jak to było w przypadku SPRT.
s1quattro
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP