Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez syfon » piątek, 17 wrz 2010, 16:49

ŁukaszWRC napisał(a):
syfon napisał(a):
d-z rallyfans napisał(a):Już jutro nowy WURC, a w nim m.in mapki Rajdu Dolnośląskiego :wink:

www.wrc.net.pl
Właśnie jak by ktoś mógł wrzucić mapki na forum Dzięki :wink:

A co z prawami autorskimi? Szkoda Ci wydać 8zł za gazetę?
Kremer dobrze ci odpisał ja nie odpowiem bo ................ :twisted:
syfon
N2

Postprzez MaxiA7 » piątek, 17 wrz 2010, 19:27

ech 8zł wam żal? warto kupić choćby dla wywiadu z Anią Żak :D no i dla poczytania o byłej Hołkowej Imprezie, dla mnie najlepszy artykuł fajnie się Krzychu o niej wypowiada :wink:
MaxiA7
N2

Postprzez rallyfan2 » piątek, 17 wrz 2010, 20:30

Prawda taka że niektórzy narzekają że nie ma gazet rajdowych na rynku, a jak wychodzi kupić gazetę za ułamek procentu ,który wydaje się na wyjazd na rajd to dziadujecie ehhh :roll:
rallyfan2
A6

Postprzez martin.h » sobota, 18 wrz 2010, 11:22

XXI wiek, era internetu spowodowała, że kradnie się nie tylko filmy i muzykę, ale i gazety, ksiązki itd.
Ja rozumię, że ktoś może nie mieć pieniędzy, ale 8 zł to jedno piwko w pubie więc czasem warto wypić jedno mniej, aby uszanować wydawcę.
martin.h
A6

Postprzez sjz » sobota, 18 wrz 2010, 12:50

martin.h napisał(a):XXI wiek, era internetu spowodowała, że kradnie się nie tylko filmy i muzykę, ale i gazety, ksiązki itd.
Ja rozumię, że ktoś może nie mieć pieniędzy, ale 8 zł to jedno piwko w pubie więc czasem warto wypić jedno mniej, aby uszanować wydawcę.

Drogi ten pub.

Nowy numer WRC'a na plus
sjz
N1

Postprzez syfon » sobota, 18 wrz 2010, 13:12

Napisałem w swoim pascie 'GDY KTOŚ MÓGŁ....' Nie chodzi o 8 zł tylko jestem w trasie i kiedy wróce gazeta raczej bedzie niedostępna :(
syfon
N2

Postprzez Hultay WRC » sobota, 18 wrz 2010, 13:24

Numer jest nawet Ok ale dalej drazni mnie to że w relacjch podpierają się wypowiedziami zawodników które są na RO, AK, info prasowych i stronach zespołów, niefajnie jest czytać je kolejny raz. Czytam zazwyczaj od deski do deski, al to pomijam, za to można by więcej napisać(+ 2 akapity i po sprawie, albo jak wczesniej oes po oesie) swoimi słowami o rajdzie.

Troszke brakuje mi techniki jak na początku ale są za to ciekawe pytania do ekspertów. Mogliby nawet wrócić do poprzednich tekstów, ew. je uaktualniając, poszerzając i tak było to już dawno temu jak pisali o technice jazdy i innych ciekawych sprawach.

W dobie internetu trzeba walczyć inaczej, trzeba jakoś przyciągnąć czytelnika, np wywiady i jakieś kulisy, opisy rajdówek- tego w necie za bardzo nie ma bo nikt za darmo tego nie zrobi. Takie pismo dla kogos kto się nie tylko tym interesuje (ten sprawdzi wyniki obejrzy TV i koniec) ale pasjonuje i chce poszerzać wiedzę.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez kremer » sobota, 18 wrz 2010, 13:48

Czytałem wczoraj tego WRCa i naprawde brakuje tam profi artykułów. Czasami mam wrażenie, że kiedys robione poł-amatorskie strony internetowe o rajdach były bardziej obiektywne i profesjonalne. Zachwyt nad Zawadą i jego wygrana na Wiśle taki jakby zdobył MŚ :) Nikt nie wspomniał, że dotychczas notorycznie dzwonił co rajd i nie umiał dojechać z punktami potrzebnymi do licencji R ;) To takie moje przemyslenie.
kremer
S2000

Postprzez kuba_k » sobota, 18 wrz 2010, 14:00

mnie żal 8 zł. 1 zł też by mi było żal
i nie mam obowiązku kupowania tego pisma tylko dlatego, że jest rajdowe
Pozdrawiam
Kuba Kozal
kuba_k
N2

Postprzez Andrzej » sobota, 18 wrz 2010, 18:26

Miałem 3 numery przerwy i kupiłem ostatni ,żeby się przekonać czy się coś zmieniło.Niestety - magazyn dalej idzie w złym kierunku.A najbardziej rażą durnowate komentarze do zdjęć ,rodem z BRAVO GIRL.
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez adamlen » sobota, 18 wrz 2010, 19:58

Co prawda to prawda. Mam bogatą kolekcję od 5 numeru prawie wszystkie ale ostatnio kupuję tylko czasami. Niestety jak sięgam do starego numeru to wiem, że mam w rękach encyklopedię rajdów, opisy, historia. Ostatnio za dużo pojawia się rzeczy nie związanych ze sportem a relację z rajdów są na bardzo kiepskim poziomie i baaardzo ogólnikowe. Dla mnie idealny numer to dokładne relacje z rajdów a powiedzmy 50% numeru powroty do historii, opisy rajdówek i kierowców.

Jest też kilka pozytywnych aspektów jak np opisy rajdówek znanych kierowców, lubiałem także opisy rajdów w innych krajach i niektórym może sie również podobać propagowanie amatorskich imprez jednak opisy aut seryjnych sportowych to bezsens, o takich samochodach można poczytać w gazecie za 2zł. Nie chcę krytykować magazynu bo lepszego na rynku nie ma ale robili ankiety wśród czytelników a chyba nie za bardzo poszli w tym kierunku co trzeba aczkolwiek ostatni numer ze spisu treści wygląda całkiem przyzwoicie i chyba kupię go aby się przekonać na własne oczy czy rzeczywiście.
adamlen
A6

Postprzez zachu » niedziela, 19 wrz 2010, 11:07

Andrzej napisał(a):A najbardziej rażą durnowate komentarze do zdjęć ,rodem z BRAVO GIRL.

Dokładnie te teksty są bez sensu, takie poczucie humoru z podstawówki
Ale mimo wszystko od kilku lat kupuje każdy numer i nie zamierzam przestać
zachu
A5

Postprzez Mroowa » niedziela, 19 wrz 2010, 12:05

Dobrze by było jakby tutaj się WRC pojawiło.
http://www.e-kiosk.pl/index.php?page=ra ... gory=4#top

Tylko nie za 7,95 zł :)
Bo na druku i papierze oszczędzają :D
Mroowa
S2000

Postprzez TGR » niedziela, 19 wrz 2010, 20:44

Zgadzam się z przedmówcami. Magazyn WRC, to nie to co dawniej. Relacje z rajdów są bardzo słabe, brakuje ciekawych zdjęć, analiz i wywiadów. I jeszcze ten drobny druk zlewający się z tłem. Ale co mam zrobić? Jest to jedyny magazyn rajdowy i jak się ma jego wszystkie numery, kupuję go nadal.
TGR
A5

Postprzez Biluch » poniedziałek, 20 wrz 2010, 07:11

Widzę że nie tylko ja zauważyłem że WRC się popsuło :roll: kupiłem przedostatni numer i niestety znudził mnie na MAXA szkoda bo kiedyś czytałem od deski do deski, ale zazwyczaj tak jest jak niema kontrkandydata :wink: może się to zmieni :?:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 wrz 2010, 07:15 przez Biluch, łącznie edytowano 1 raz
www.rwdidiots.pl
Biluch

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne