56 Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez martin.h » środa, 18 sie 2010, 10:30

badi napisał(a):Tychy czyli rajd po torze FSM czytaj większy KJS... to Nam się nie chce nawet jechać

Jak są tacy kozacy to niech przyjadą, tyski to nie tylko autodrom, ale i ERG, a tam trzeba mieć jaja aby iść bombą w niektórych miejscach :P

Pozatym ja jak najbardziej rozumię organizatorów Wisły. RD3L to miały być osobne rozgrywki, a łączono je najpierw z RPP bo gdy ktoś chciał organizować taki rajd osobno to zgłaszało się po kilka/kilkanaście załóg.
Co do RSMOŚl to mają się bardzo dobrze, wystarczy popatrzeć na frekwencję na Jokerze, teraz na Tyskim. Do końca pozostają jeszcze Poręba, Łaziska, Gliwice oraz Sławków.
martin.h
A6

Postprzez Sejol » środa, 18 sie 2010, 12:00

martin.h jeśli chodzi o Tychy i RSMOŚl zgadzam się z Tobą ale organizator rundy pucharu nie musi robić nic więcej dla 3 ligi, jadą dokładnie tą samą trasą, nawet nie trzeba im kupować pucharów.
Sejol
N3

Postprzez martin.h » środa, 18 sie 2010, 20:04

Sejol napisał(a):ale organizator rundy pucharu nie musi robić nic więcej dla 3 ligi, jadą dokładnie tą samą trasą, nawet nie trzeba im kupować pucharów.

To sobie sprawdź jakie są maks. długości oesów dla RD3L. Trzeba obstawić dodatkowe mety lotne. Może i koszty nie są dodatkowo większe, ale logistycznie jest to już bardziej skomplikowane.
martin.h
A6

Postprzez Zoe » czwartek, 19 sie 2010, 00:25

Nie ma o co warczeć. Rajd Tyski to pierdzikółko, które trochę urozmaica ERG, ale mimo wszystko - na tym rajdzie więcej jest stania i niecnierobienia niż jeżdżenia :)

Co do decyzji GKSS w sprawie "wypadających załóg" ciekawi mnie czy jest jakaś gradacja? Bo jeżeli wpadnę delikatnie do grząskiego rowu i tam już zostanę i na dodatek zostanie mi zabrana możliwość dalszych startów - to jest kur***o. Natomiast jak ktoś grubo przyłoi - cóż - wtedy się zgadzam.

Co do rajdu Wisły - 3L w zeszłym roku goniła i po Rzeszowie i po Karkonoszach, więc nie rozumiem czemu nie Wisła?
Zoe
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 19 sie 2010, 00:43

Tylko chwila moment. Nie mylcie Tyskiego z SMT :!: To są dwie różne sprawy.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Sejol » czwartek, 19 sie 2010, 09:25

martin.h napisał(a):
Sejol napisał(a):ale organizator rundy pucharu nie musi robić nic więcej dla 3 ligi, jadą dokładnie tą samą trasą, nawet nie trzeba im kupować pucharów.

To sobie sprawdź jakie są maks. długości oesów dla RD3L. Trzeba obstawić dodatkowe mety lotne. Może i koszty nie są dodatkowo większe, ale logistycznie jest to już bardziej skomplikowane.

Proponuje zapoznać się z regulaminem na czym polega start zawodników z R2 w rundzie pucharu
Sejol
N3

Postprzez bociek » poniedziałek, 23 sie 2010, 11:07

witam
wiadomo moze kiedy pojawia sie jakies mapki??
bociek
N2

Postprzez anetkap » poniedziałek, 23 sie 2010, 18:10

wolna pilotka na Rajd Wisły - odleglosc rajdu 40km od miejsca zamieszkania
anetkap
N2

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 30 sie 2010, 15:26

A ja trochę inaczej. Jakie miejscówki polecacie ? Nie wie ktoś kiedy będą mapki?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez martin.h » poniedziałek, 30 sie 2010, 20:23

Ja jadę na Istebnę, pewnie zaparkuję auto w jednym miejscu i będę się przemieszczał wzdłuż odcinka. 2 i 3 odcinek w pętli powinny być blisko siebie, ale dojście będzie pewnie tylko od startu lub mety. Odcinki tam są mega i będzie to taka namiastka Jaworzynki i Zameczka w jednym :P
martin.h
A6

Postprzez RallyMarco » poniedziałek, 30 sie 2010, 21:08

ktoś wie jak dokładnie lecą oesy?? Może ktoś by pojechał objechać oesy w któryś dzień?? :)
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez loocky » poniedziałek, 30 sie 2010, 21:16

do czasu zamkniecia listy zgloszen nie mozemy podawac przebiegu trasy
poczekajcie kilka dni
loocky
N2

Postprzez menson » poniedziałek, 30 sie 2010, 22:09

A niektórzy i tak mają mapki bo już upalają.
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez Przem_106 » poniedziałek, 30 sie 2010, 22:23

Nie rozumiem dlaczego nie mozecie podac dokładnej mapy odcinkow? Wszystkie AK publikują trasę około miesiąc przed rajdem. Coraz częstszym jest robienie onboardow przed rajdem i upublicznianie ich na str. rajdu. Utajanie trasy wg mnie ułatwia upalanie, bo jesli nie ma oficjalnej trasy, to nie mozna nikomu udowodnic nielegali! A miejscowi lub okoliczni i tak się domyslają ktorędy idzie trasa więc mogą jezdzic do woli. Ja chciałbym chociaz poznac charakterystykę trasy. Zamierzam wziąc udział w tym rajdzie i np chciałbym wiedziec, czy jest rowno, czy mocno dziurawo? Czy jest duzo wspinan i spadan, czy bardziej po płaskim? Czy osy są szybkie, czy raczej kręte? Zostaje bardzo mało czasu na przygotowanie auta, a ja nie jezdzę w profesjonalnym teamie. I do Wisły mam bardzo daleko
Przem_106

Postprzez loocky » poniedziałek, 30 sie 2010, 22:36

ksiazke drogowa mozna opublikowac po zamknieciu listy dopiero
niestety do dzisiaj nie ma jasnego okreslenia czy mozna publikowac przebieg odcinkow bo sa czescia ksiazki
poza tym jesi chodzi o upalanie to nowe rejony i ciezko by miejscowy wiedzial ktoredy poleci

ja powiem ze wisla jak kazdy gorski rajd latwa nie bedzie
loocky
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM