Rower - Prawie jak Subaru WRC...

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez schwepes » czwartek, 27 maja 2010, 15:16

Też jadę, chociaż po Złotym Stoku mocno się przeziębiłem i dopiero dochodzę do siebie. Ale jedno Giga w życiu trzeba pojechać :)
schwepes
A6

Postprzez schwepes » niedziela, 30 maja 2010, 19:06

Mnie niestety nie udało się dojechać. Na ostatnim kółku, ok. 6km do mety złapałem kapcia i musiałem się wycofać. Szkoda, bo jechałem w okolicach 65 miejsca w Open.

Muszę przyznać, że takich ilości błota się nie spodziewałem na trasie. Rower był w niewiele lepszym stanie niż po Złotym Stoku. Ten park musiał być nieźle zalany podczas ostatnich powodzi, że mimo kilku słonecznych dni były takie bajora. Ciekaw jestem jak radzili sobie ludzie na slickach 1,25-1,5, bo kilku takich widziałem :).
schwepes
A6

Postprzez wrx » niedziela, 30 maja 2010, 21:22

hej,
ja jechalem na semislicku 1.95 i na kaluzy przed parkiem bmx zaliczylem glebe :( - bylem pierwszym czarnoskoryn na mecie ;) taki bylem brudny. Dojechalem na 77 pozycji w Open ale mialem klopot z pancerzem tylnej przerzutki (full) - na wikeszych podbiciach wychodzil pancerz z mocowania i biegi nie wchodizly :( Szkoda ze sie nie spotkalismy :(
wrx
N3

Postprzez schwepes » niedziela, 30 maja 2010, 22:13

Jeśli dojechałeś 77, to na pewno mnie mijałeś jak próbowałem uszczelnić koło. Stałem za przejazdem przez tory kolejki (taki slalom między słupkami i wyjazd na trawę) - mniej więcej dziesiąty kilometr pętli. Pomarańczowy Spec Epic.

Ja jechałem na Race Kingu 2.0 i miałem kilka "momentów" na błocie. Słabo się czyszczą (co zaowocowało glebą już na asfalcie przy mocniejszym położeniu się w zakręcie), do tego mocno pływają w błocie. Ale idealnych gum na taką nawierzchnię nie było. Jazda na Nobby Nic by była bez sensu, bo to co straciło by się na asfalcie, nie było by do odrobienia na błotnych fragmentach.

Odcinek w parku BMX świetny. Po takich garbach jeszcze nie jeździłem. Na drugim przejeździe niewiele brakło do OTB ;).
schwepes
A6

Postprzez wrx » poniedziałek, 31 maja 2010, 09:23

a to rzeczywiście Cie mijałem - chyba to sie stało zaraz przede mna bo widziałem jak schodziłeś z rowera - wołałem uwaga - bo stałeś na środku :)
wrx
N3

Postprzez wrx » poniedziałek, 5 lip 2010, 14:28

Moj track z maratonu w Miedzygórzu - niestety nie poszlo tak dobrze jak chcialem
http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetail/index.do?id=2684514
wrx
N3

Postprzez zachu » poniedziałek, 5 lip 2010, 19:40

Startuje ktoś z Was w sobotnim bike maratonie w Tarnowie :?:
zachu
A5

Postprzez schwepes » poniedziałek, 5 lip 2010, 21:12

Ja na 90% będę. Dystans mega.

Moj track z maratonu w Miedzygórzu - niestety nie poszlo tak dobrze jak chcialem
http://sportstracker.nokia.com/nts/work ... id=2684514

Mi Międzygórze poszło wybitnie źle. Miałem problemy ze skurczami, a dodatkowo ostatnie 1,5h jechałem bez jedzenia, bo rozpadł mi się ostatni żel w tylnej kieszeni. A trasa bardzo mi się podobała. Długie podjazdy na których można było swoje złapać tempo i jechać, jechać, jechać.... ;).

Ładny Vmax :). Mi wyszło niecałe 67kmh.
schwepes
A6

Postprzez wrx » poniedziałek, 5 lip 2010, 21:34

ja niestety odpuszczam :( bede dopiero na BM w Krakowie 01.08 - bardzo mi sie podoba ta trasa choc nie wiem jak pojdzie bo raczej jest pod HT niz fulla
wrx
N3

Postprzez ziober » poniedziałek, 5 lip 2010, 22:05

zachu napisał(a):Startuje ktoś z Was w sobotnim bike maratonie w Tarnowie :?:

Ja startuje w dystansie HARO :)
ziober
N1

Postprzez zachu » poniedziałek, 5 lip 2010, 22:32

Ja właśnie planowałem tam mój pierwszy start oczywiście na dystansie mini, myślałem sobie przejadę się dla zabawy bo w tamtym roku wkręciłem się ostro w tego typu jazdę. Ale jak przeczytałem Wasze (i inne) wypowiedzi o doborze odpowiednich opon w zależności od warunków to stwierdziłem że to było by porwanie się z motyką na słońce. Chciałem jechać rowerem który kupiłem sobie zaraz po komunii (a teraz mam 24 lata) bez żadnych amortyzatorów, z kiepskimi hamulcami i na niemal łysej oponie z tyłu :D .
Ale za to pokibicuję na trasie na dystansie mega bo przebiega przez moją miejscowość
zachu
A5

Postprzez ziober » wtorek, 6 lip 2010, 06:44

Wystartuj! Nie zrażaj się tylko dlatego że ktoś ma duużo pieniędzy i może sobie pozwolić na parę kompletów opon. Liczy się fun i radość z jazdy. Co przejedziesz będzie Twoje! Byś zobaczył na czym niektórzy ludzie przyjeżdżają to byś zwątpił ;)
ziober
N1

Postprzez schwepes » wtorek, 6 lip 2010, 08:29

Zachu, jeśli tylko nie masz opon stricte asfaltowych (typu slick 1.25"), to nie ma co się przejmować. Z tego co widziałem na zdjęciach z zeszłego roku, maraton szedł po równych, szutrowych drogach, więc każda opona da radę. Szczególnie po suchym. A lekko łysa górska będzie miała niższe opory toczenia, więc to nawet będzie plus ;).

W ostateczności porządną górską oponę kupisz od 40-45zł, więc taniej niż wpisowe.
schwepes
A6

Postprzez wrx » wtorek, 6 lip 2010, 14:23

Zachu - pewnie ze startuj. Mina wyprzedanego goscia ktorego wartosc roweru jest 10x większa od twojego - bezcecnna :)
Mnie tez nie raz się zdarzyło że wyprzedził mnie pod góre gość rowerem za przysłowiowe 500pln
wrx
N3

Postprzez zachu » piątek, 9 lip 2010, 09:01

Teraz to już za późno bo zaplanowałem sobie wakacje i nie mam za wiele kasy a 70 zł wpisowego to jednak trochę jest do tego musiał bym sobie kupić kask (ile taki w miarę dobry kosztuje?) i nie mam na to kasy, jak by tego było mało to wczoraj przejechałem sobie kawałek trasy – podjazd na brzankę i zjazd do Burzyna zaliczając przy tym niezłego dzwona i niszcząc sobie licznik, przerzutki tylnie i rozwalając nogę.
Ale za rok sobie nie odpuszczę i wystartuję a w tym roku jak już pisałem pokibicuję na trasie
zachu
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park