klatka - formalnosci

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

klatka - formalnosci

Postprzez barteq » piątek, 5 sty 2007, 21:49

chcialem sie dowiedzie tak konkretnie jak to jest w wypadku klatki zalacznikowej

czy wystarczy ze bedzie wykonana zgodnie z zalacznikiem??
czy potrzebuje do tego papier na rury (atest) ewentualnie na spawacza (tylko nie wiem jak to wygladac: ja jan kowalski, spawacz, wykonalem ta klatke)??

czy komukolwie kiedykolwiek ktos to sprawdzal na bk?
w zal nic o tym chyba nie ma...
barteq

Postprzez Shaker » piątek, 5 sty 2007, 22:11

Oprócz zgodności z zal.J musisz mieć atescik na rure,a papiery spawacza raczej nie są wymagane.no lae jak masz to zawsze lepiej :wink: No i klatka jeśli sam robisz albo żadna z firm sie tym zajmujących,musie jakoś w miare estetycznie wygladac tzn. mają być ładne spawy a nie porzygane jak po dobrej imprezie,no i spawy nie powinny być szlifowane bo moze być lipa potem.Najlepiej to wytłumaczy Ci to p. W.Nowak albo ktoś inny z komisiji technicznej.
Shaker
N2

Postprzez robcio102 » sobota, 24 mar 2007, 21:47

jak wyżej 1 faktura na rury z specyfikacją materiału dostaniesz w porzadnej hurtowni stali ,najlepiej żeby była na ciebie.spawy muszą wyglądać idealnie w innym przypadku będziesz miał problemy na BK zwłaszcza sprawdzają te miejsca które nie widać czyli pod dachem możesz wykonać sam i pamiętaj sędzia ma zawsze racje .żadne oswiadczenia nie są potrzebne w książce wozu sportowego wpiszesz że zrobiłeś ją sam i ponosisz odpowiedzialność.tak to wyglądało w 2006r
robcio102

Postprzez evo » niedziela, 6 cze 2010, 21:29

odswierzam temat :D mam pytanie poniewaz szukam rajdowki mialem sytlacje tego typu, klatka byla wykonana wedlug zaloncznika J tylko nie miala papierow na rury, co w takiej sytlacji mozna zrobic ? zeby klatka przeszla BK, czy w ogole jest to mozliwe ?
http://www.martins.ubf.pl
evo
N2

Powrót do Mechanika rajdowa