45 Rallye Sanremo 2003

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Wilu » sobota, 4 paź 2003, 11:12

w sumie nie kumam piszemy sprawozdania z oesów czy komentujemy poczynania ?. zachęcam raczej do polemiki.

patrzcie na Bernardiego gość pojechał 50 kilosów w mega tempie, Jean-Joseph wogóle tempa nie łapie. Bravo Piero. cholera gdzie suzuki Daniela.

Duval nie odpadnie popatrz na czasy 7 oesu a gość uwalił w skarpę !!!
Ostatnio edytowano sobota, 4 paź 2003, 14:28 przez Wilu, łącznie edytowano 1 raz
Wilu
N4

Postprzez qbus » sobota, 4 paź 2003, 11:28

Mi się wydaje że zwycięzcą zostanie Loeb... Martin po tej karze będzie naciskał i straci jeszcze więcej. Bardzo dobrze Duval... w przyszłym roku mogą być z niego ludzie w poprzednich rajdach chyba zadaniem priorytetowym było dojechanie do mety. Dobrze Bugalski i Robert. Skoda wyraźnie traci... może ten nowy silnik coś da. No i w sumie tyle czekam na następne OS'y :)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 4 paź 2003, 14:11

No MARTIN mocno naciska,ponowne zwyciestwo na os-sie,ale LOEB tuz za nim i ciagle to on jest liderem rajdu :D i mam nadzieje ze tak zostanie,
GRONHOLM trzeci,caly czas traci,ale nie tyle co reszta stawki,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez marcin » sobota, 4 paź 2003, 15:06

Szkoda że Martin rano dostał karę 30 sekund. Rywalizacja o pierwsze miejsce z pewnością była by bardziej emocjonująca.
marcin
A5

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 4 paź 2003, 15:44

Os 8

Kolejny oes wygrany przez młodego estończyka. Szkoda że kara którą dostał spowodwała ze strata do Loeba wyniosał ponad 50 sekund tak to by się zapowiadała walka o pierwsze miejsce. W końcu mi się podoba Panizzi chyba znalazł swój rytm i na tym osie miał drugi czas z stratą do Martina 6,01 sekundy. Lobe torszke mnie rozczarował dopiero 7 pozycja na oesie i strata 9,06 sekundy, czyżby Loeb sobie odpuścił na jeden oes. Tego nikt niewie. Zaskakuje mnie postawa najmłodszego kolegi z zespołu Forda notuje bardzo dobre czasy w czołówce. W generalce jest 5 jak popracuje to może przeskoczy Sainza i Grnoholma, choć wontpie by Grnoholm odpuścił . Najwyżej Duval stanie na 4 miejscu tuż za pudłe.

Os 9

I kolejny oes wygrywa Ford Focus z nr 4. A tuż zanim plasuje się Sebastian Loeb. Panizzi na tym oesie tak jak by się znów nie mugł odnaleść, zgubił rytmy i znów 4 pozycja na 9 osie . Bardzo dobrze jedzie Gronholm gdzie cały czas notuje czasy w pierwszej 4-ce. W Generalce zajmuje też 3 pozycję , myśle że jak Carlos Sainz by przycisnoł to miałby szanse dogonienia Gronholma a nawet przeskoczenia go.
Duval troszke odpuścił i zajoł 6 pozycję. Latajoncy szkot coś niemoże się odnaleść w tym rajdzie jaki tak samo Tommi Makinen.

Czekam na kolejny 10 oes. :)
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez d-z rallyfans » sobota, 4 paź 2003, 17:20

I znow najszybszy MARTIN,gosc jest naprawde dobry,czy to na szutrze czy na asfalcie,LOEB ponownie drugi,moze jutro przyspieszy,ale czy musi :?: ,chyba nie, 43 sek. przewagi powinno wystarczyc do wygrania rajdu,zostaly cztery odcinki specjalne,ale zeby nie skonczylo sie jak w australii,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez Sylwek_GSi » sobota, 4 paź 2003, 17:58

szkoda tylko że Subaru jednak nie daje rady na asfalcie, zwróccie uwage co sie dzieje z pugiem, w tamtym roku panizzi wygrywał jak chcial, Gronholm i Burns też zaliczali pudła a teraz wyraźnie odstają, Ford i subaru zrobili postępy, Citroen też choć on juz wtedy był mocny. teraz jedyna nadzieja puga w 307 tylko kiedy go wypuszczą?. oj Provera to bedzie musiał porządnego skręta sobie zrobić bo cygaro chyba nie będzie w stanie złagodzić smaku goryczy po przegranym tytule (Loeb i Citroen muszą zdobyć trofea, tak dla dobra sportu!)
Sylwek_GSi
A5

Postprzez Wilu » sobota, 4 paź 2003, 18:01

ekscytującą walkę prowadzili dziś Bernardi i Jean-Joseph clio s1600, po całodziennej wyrównanej walce lepszy okazał się ten pierwszy. wogóle ta dwójka jedzie jak nakręcona. nieźle Piero jak na pierwszy raz.
Po wypadku Daniela już suzukie nie walczy o czołowe lokaty ale za to mamy chyba najlepszy występ Ilieva, gość się wreszcie obudził.

jedzie Tarantino w cudownej megance, ciekawe czy Quentin.

Errani nie daje za wygraną męczy skodę, cholera chętnie bym go zobaczył.

Fabiówka dalej ok 2 sek / km. szkoda Duvala ale i tak jedzie wspanały rajd. Bravo dla prywaciarzy bo zasługują.
Wilu
N4

Postprzez tomas » sobota, 4 paź 2003, 20:00

zakończył się drugi etap. na prowadzeniu wciąż Sebastian. wszystkie odcinki dzisiejszego dnia wygrał Martin :shock: niestety na początku etapu dostał karę w wysokości 30 sekund i to spowodowało praktycznie utrate szans na wygranie. Loeb zmierza to mety nie zagrożony. słaba postawa Panizziego oraz Burnsa. nieco wolniej niż wczoraj jedzie Duval. Marcus, Carlos nadal jadą równo, szybko i utrzymują pozycję odpowiednio 3 i 4. w klasyfikacji podskoczył nieco McRae, jednak nadal uważam, że jedzie ponieżej możliwości :( na 8, punktowanym miejscu znajduje się P. Bugalski w prywatnej Xsarze. delikatnie mówiąc, słabo jedzie T. Makinen, dopiero 11 pozycja :( stwakę aut fabrycznych zamyka Auriol w Fabii WRC. generalnie nasówa mi się jedna myśl - Martin wraz z zespołem Forda ma ogromnego pecha. najpierw liście, dzisiaj problemy z samochodem i kara :( nie chcę gdybać, ale gdyby nie te przygody to bylibyśmy świadkami walki o fotel lidera.
pozdrawiam.
tomas
A5

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 4 paź 2003, 21:14

I o to mamy drugie dzień rajdu za sobą.

Martin jest nieokreślonym kierowcą :D Wygrał dziś wszystkie Osy ale i tak liderem rajdu jest jednak Sebastian Loeb. Bardzo mi szkoda że Martin dostał kare 30 sekund tak to by była walka prawdziwa. Ale wszystko może się jutro zdażyć choć marne są szanse Martina na odrobienie straty ponieważ Loeb też nieodpuszcza i przegrywał oesy o ułamki sekund. Marcus Gronholm jak i Carlos Sainz ani nie weszli wyzej ani niżej jadą wmare równym tempem pokazując że Marcus Nadal w Formie a Carlos jak Wino im starsze tym lepsze.
Jestem torszke rozczarowany postawą Panizziego cośik mu nie idzie w tym rajdzie. Duval jak by odpuścił a szkoda zapowiadał się ciekawie po pierwszym dniu :( Zawidziony jestem postawami Colina i Makinena .

Jutro mamy oesy o łoncznej długości 96,12 KM
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Arti » sobota, 4 paź 2003, 21:57

Loeb jak wygra, bedzie miec jeszcze wieksze szanse na tytul MS.

Natomiast moj fan, tzn Carlos nawet niezle sobie radzi za kierownicą. Tak dalej Carlos GO
Arti
N3

Postprzez marcin » sobota, 4 paź 2003, 22:29

Arti napisał(a):Natomiast moj fan, tzn Carlos nawet niezle sobie radzi za kierownicą. Tak dalej Carlos GO

Nie wiedziałem że masz takich fanów :D :lol: :D :mrgreen:
marcin
A5

Postprzez czarekusa » sobota, 4 paź 2003, 22:35

wedlug mnie te fotki oddaja idealnie klimat radjow (walka na osach a poza nimi przyjacielskie rozmowy i mila atmosfera) 180stopni inaczej niz w innych sportach.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 4 paź 2003, 22:41 przez czarekusa, łącznie edytowano 2 razy
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez czarekusa » sobota, 4 paź 2003, 22:38

nie ma co, Martin podbil moje serce dzisiaj tymi wynikami i od dzis jest moim drugim ulubionym kierowca zaraz za Burnsem. Martin Gogogogogog dasz rade to tlko 43sec :) :D :D
Pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja rajdy.

http://www.mcpimage.com
http://www.amkpwa.com
czarekusa
A5

Postprzez qbus » sobota, 4 paź 2003, 22:50

czarekusa ----> nie ma bata Loeb idzie na WRC ( world rally championschip;) )
Ognień Sebastian Ogień!! :)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata