Witam.
Odrazu powiem bo niektórzy może nazwisko skojarzą, tak zeszłoroczne gazetka "SupeRally" był przeze mnie wydana. Ci co wiedzą jak wyglądała to nie muszę chyba opisywać, zamroziłem ją narazie, aż będę mógł zapewnić o wiele większą jakość jej wydania. Ci co bywają na bk pzmotów będą mnie kojarzyć jako jedynego który popyla na własnych elektrycznych 4 kółkach.
Obecnie jestem studentem V roku Wydziału Transportu Politechniki Śląskiej i piszę pracę magisterską na temat "Logistyka i bezpieczeństwo rajdów samochodowych rozgrywanych w ramach cyklu WRC". W ramach tej pracy padł pomysł który właśnie realizuję. Częścią praktyczną tej pracy jest zorganizowanie imprezy moto-sportowej w ramach jubileuszu mojego wydziału. W ten sposób narodził się 1 KJS TRANSPORTOWCA. Dzięki zaangażowaniu miasta i wydziału będzie to pierwsza impreza ale rozgrywana co roku.
Oto krótki oficjalny opis:
W dniu 13.06.2010r na terenie miasta Katowice Automobilklub Śląski pod patronatem Wydziału Transportu Politechniki Śląskiej organizuje w ramach obchodów 40-lecia wydziału „1 KJS TRANSPORTOWCA”.
Cała impreza będzie składała się z 3 sekcji znajdujących się na terenie miasta Katowice. Centralnym miejscem będzie parking w pobliżu Wydziału Transportu, gdzie będzie zlokalizowany park serwisowy, miejsca pokazowe dla partnerów, start i meta kjs’u oraz biura organizatora. Jedna z sekcji będzie rozgrywana w najbardziej rozpoznawalnym miejscu na Górnym Śląsku tzn. pod Spodkiem w rejonie ronda katowickiego, kolejny w malowniczym rejonie parku w pobliżu stawu, a także na asfaltowo-szutrowym parkingu. Forma oprawy imprezy będzie przypominała organizację rajdu, ale udział w niej będzie mógł wziąć każdy kto posiada prawo jazdy. Dodatkowymi atrakcjami będą ciekawe wykłady z zakresu bezpiecznej jazdy oraz eksploatacji pojazdów, a także wystawa samochodów sportowych. Cała impreza będzie relacjonowana w mediach lokalnych oraz ogólnopolskich. Dla zawodników przewidywane są nagrody rzeczowe.
Powiem tak. Pomysł jest taki aby ta impreza nie stała się Rajdem czy sprintem ale szybkim KJS coś na kształt Warszawskiej Barbórki. Dodatkowo co ważne zaplecze zaoferowane przez patronów pozwala na naprawdę dobra organizację. Mnie przypadł zaszczyt objęcia funkcji dyrektora imprezy. (nie bójcie się jakość mojej gazety z zeszłego roku, nie jest wyznacznikiem tego co potrafię zrobić)
Zapraszam Was serdecznie.
loocky
kontakt:
Automobilklub Śląski
ul. Stanisława 4
40-014 Katowice
office (at) auto-slaski . katowice . pl
biuro (at) kjs . transportowca . pl (bezpośredni do mnie)
www.kjs.transportowca.pl