66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez TGR » środa, 28 kwi 2010, 07:33

Trzeba dać sobie spokój z MŚ i powalczyć o IRC połączone ERC. Mamy świetną bazę,trasy,tor do super oesu i doświadczenie. Jeżeli to wykorzystamy będą nas,podobnie jak Monte Carlo, prosić o zorganizowanie eliminacji. Czym oni się kierują, trudno wyczuć. Wywalili Norwegię i Nową Zelandię, a zostawiają Szwecję, gdzie coraz gorzej ze śniegiem czy będącą w głębokim kryzysie Grecję. I w dodatku te przerzuty z Europy na drugi koniec świata.
TGR
A5

Postprzez Stig » środa, 28 kwi 2010, 14:24

Gdyby okazało się, że RP nie będzie w przyszłym roku w WRC, to faktycznie organizatorom nie pozostaje nic innego jak zgłaszać się do IRC. Pytanie tylko, czy Orlen (lub inny sponsor, który mógłby zająć jego miejsce) jest zainteresowany wykładaniem grubej kasy na wpisowe do tego cyklu.

Swoją drogą, na autosport.com pojawił się bardziej szczegółowy news (co nieco po polsku). Z tego wynika, że RP jest pierwszym rajdem rezerwowym i dalej podtrzymywana jest koncepcja, że mógłby jechać w styczniu zamiast RMC... :roll:
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

Postprzez ToKu » środa, 28 kwi 2010, 15:26

Styczniowa data dla mnie wydaje się głęboką porażką. Jak nie będzie mrozu, to koleiny z zeszłorocznego Rajdu Polski przy porównaniu mogą wypaść niczym nawierzchnia niemieckiej autostrady.

Termin końcowo - czerwcowy, po Akropolu, przed przerwą lipcową jest wolny, więc może...

Zresztą może Grecja pogrąży się w głębokim kryzysie i kto wie...

Ale ja tam na nic już nie liczę. I podśpiewuję sobie tylko cichutko na melodię "Jolka, Jolka pamiętasz":

Dana nam była
WRC runda
Następna będzie
Może za sto lat...
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez fotorobart_pl » środa, 28 kwi 2010, 15:33

to raczej nie problem jak będzie mocny sponsor, to Grecja może być nawet na dnie a rajd i tak pójdzie ....
Powyższy post jest opinią autora tylko w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn.
http://www.fotorobart.pl/ Obrazek
fotografia rajdowa i nie tylko...
fotorobart_pl
A5

Postprzez ToKu » środa, 28 kwi 2010, 15:39

Jak kraj będą mieli sparaliżowany jakąś pełzającą rewoltą to wątpię. Greckie społeczeństwo nie chce póki co przyjąć do wiadomości, że kraj bankrutuje i trzeba zacisnąć pasa by otrzymać konieczną pomoc. Protesty się nasilają.

Więc póki co taki scenariusz to Sci - Fi, ale jak napisałem wyżej, kto wie...

Także trzymamy kciuki za grecką lewicę. Oby udało im się wymóc, że rząd również nie przyjmie kryzysu do wiadomości.
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez rallyfan2 » środa, 28 kwi 2010, 16:15

fotorobart_pl napisał(a):to raczej nie problem jak będzie mocny sponsor, to Grecja może być nawet na dnie a rajd i tak pójdzie ....

Tylko pytanie kto im na ten rajd przyjedzie.Sponsor sponsorem ale w Grecji mają wieksze problemy niż to czy im rajd pojedzie.Grecy burzą o swoje,więc jesli bedzie dalej kryzys = równa się strajk a jak oni strajkują to nic nie działa w tym kraju.Jest więc jakaś szansa dla Polskiego w WRC
rallyfan2
A6

Postprzez Hultay WRC » środa, 28 kwi 2010, 21:25

Całkowita porażka, zgadzam sie z przedmówcami, to ja wolę już chyba IRC + ew ERC w czerwcu niż WRC w styczniu. Ludzie, im się chyba wydaje że w Polsce to w zime niedźwiedzie polarne chodza czy co???
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 29 kwi 2010, 07:23

Termin styczniowy naszego rajdów w WRC jet trochę więcej niż trochę nie na miejscu. Raz że zima nie pewna, a miękki szuter kolce mogą zniszczyć bardziej niż szutrówki. Do tego będzie już dużo za szybko.
NOS ma to gdzieś bo oni i tak w TV pokazują i na tym najwięcej zarabiają.
Baza noclegowa na Mazurach może i jest ale na lato bo zimę to w domkach letniskowych może być za zimno. Pod namiot to tego nie wiedzę a to najtańsza opcja wyjazdu.
No niestety kiepski pomysł.

Co do sytuacji w Grecji to mnie nawet na rękę (nie żebym komuś źle wróżył) bo dzięki temu funt mi rośnie :P 8)

PS.
Jak dwa czy trzy lata temu mówiłem, że lepsze by było mieć IRC to wielu się kłóciło. OK WRC było fajne ale to jak widać nie do końca dla nas, albo przynajmniej jeszcze nie.
Zobaczymy ja trzymam kciuki za Polski w letnim okresie :)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Banan » czwartek, 29 kwi 2010, 11:49

IRC nie jest fajne. No dobra, jest, ale nie w porownaniu z WRC. Wole WRC co dwa, czy nawet trzy lata, niz co roku IRC.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez RajducH » czwartek, 29 kwi 2010, 12:37

no tak ale lepszy rydz (IRC) niż nic, a tak niestety może być
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez kremer » wtorek, 4 maja 2010, 17:08

Lepszy rydz (WRC raz w PL w 2009) niz nic (niepewne IRC, badz te 3-4 dodatkowe s2000 :) ).
kremer
S2000

Postprzez RajducH » wtorek, 4 maja 2010, 19:00

kremer napisał(a):Lepszy rydz (WRC raz w PL w 2009) niz nic (niepewne IRC, badz te 3-4 dodatkowe s2000 :) ).

jesli wymysliliby IRC na asfalcie to gwarantuje Ci ze s2000 byloby duzo wiecej, ale to jest tylko gdybanie

to co bylo zostawmy, martwmy sie tylko tym co moze byc, NOS uprawia polityke wodzenia za nos (idealna nazwe obrali); troche zazdroszcze Czechom, maja duzo załog, dużo rajdów i pewne Barum
RajducH
A6

Postprzez kremer » wtorek, 4 maja 2010, 19:30

IRC na asfalcie w PL ? No nie przesadzajmy w tym zapętlaniu się. Może na sniegu? No nie wierzę w twoje gwarancję wybacz. No dobra zamiast 4 gosci byloby 5 :) Asfalt to ja mam na Barum wiec mi starczy. Nadal nie mogę przyswoic waszych argumentów.
kremer
S2000

Postprzez Agrest » wtorek, 4 maja 2010, 20:04

zauważ że najlepiej obsadzone rajdy w IRC są to wlaśnie rajdy asfaltowe, także jakby któryś rajd po tej nawierzchni sie postarał o IRC to mysle że mógłby być niezły wypas
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez RajducH » wtorek, 4 maja 2010, 21:35

dokładnie, nizależnie jaki asfalt mamy (choc w tym roku na elmocie byl juz znacznie ladniejszy niz rok temu) to napewno wiecej zalog pojedzie na asfalcie niz szutrze (nie licze naszych specow "tylko od szutru")
RajducH
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata