KTO WYGRA WARSZAWSKI !!!!!?????

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 26 wrz 2003, 16:36

Tekst z WRC, "Czopik odpowiada":
... ma większą zwężkę(34 mm), a co za tym idzie inny program. W silniku mamy też kute tłoki, co pozwala na wieksze doladowanie turbiny i możliwość pracy w "cieplejszych parametrach". Poza tym jezdzimy na 18-calowych kolach. Reszta to czysta gr N- skrzynia biegow, dufry i hamulce sa seryjne.

Mylilem sie co do hamulcow :?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 26 wrz 2003, 23:04

GregHGT: szersze, ale nie w tej płaszczyźnie co myślisz. Wznios zaworów pozostaje taki sam, ale można wydłużyć czas otwarcia, krzywka ma bardziej "tępy" łeb, a na szerokość w płaszczyżnie wzdłużnej wałka nie mogą być szersze krzywki, bo by się nie zmieściły do bloku i głowicy, trzebaby rzeźbić jedno i drugie, a to w N-ce jest zabronione.

rav: kute tłoki są zabronione w Nce, a to że u nas prawie wszyscy je stosują i postrach Tymiński siedzi cicho to inna sprawa. Tylko dump valve na BK musi być ustawiony prawidłowo ;)
żółtodziób
A8

Postprzez rav » niedziela, 28 wrz 2003, 22:46

GregHGT napisał(a): Co do kutych tlokow, to przejrzalem zalacznik "J" we wszystkie strony i nie ma tam o dopuszczeniu wymiany tlokow ani slowa. Dopiero w grupie A dopuszcza sie tloki "dowolne".

Nie wiem jak jest z krzywkami, ale nawet jesli dopuszcza sie szersze krzywki, to jaki ma byc z tego pozytek? Mniejsze tarcie? Czy moze masz na mysli profil krzywki?
pzdr

Wszystkie te informacjie mam z drugiej ręki, więc tłoki chyba można zmienić na homologowane do danego samochodu. To się odbywa chyba na takiej zasadzie że fabryka produkuje części zamienne i opcjonalnie każdy może sobie takie tłoki włożyć do normalnego samochodu, ale kupuje się to tylko do rajdówek. A wałek się zmienia po to żeby zawory otwierały się na dłużej.
rav
A6

Postprzez golden » niedziela, 28 wrz 2003, 23:59

szykuja sie dwa wrce i jednym z nich nie bedzie jumpreza :wink:
golden
A6

Postprzez tomi_kl » poniedziałek, 29 wrz 2003, 00:02

golden napisał(a):szykuja sie dwa wrce i jednym z nich nie bedzie jumpreza :wink:

golden cicho,tajemnica co nie :D :D :D :D :D :D :twisted:

:lol: Czopik na bank jedzie Wawe evo 7 od Dytki .
info z Kryterium Asów od Kierowcy
tomi_kl
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » poniedziałek, 29 wrz 2003, 00:03

Toyota Karola, którą pojedzie Sebastian.
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez golden » poniedziałek, 29 wrz 2003, 00:04

i drugim takze nie bedzie jumpreza :)

siedz ciHo tomek

:wink:
golden
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » poniedziałek, 29 wrz 2003, 00:17

To Lesio wraca do 206 :?:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez ZOWA » wtorek, 30 wrz 2003, 23:24

pwrc napisał(a):
GregHGT napisał(a):Od momentu publikacji mapek odcinki beda obstawiane przez Policje. Mam nadzieje, ze ta bezprecedensowa akcja walki z nielegalnym zapoznaniem przyniesie odpowiedni efekt.

z tego mozna wnioskowac, ze w tej chwili odcinków nie pilnuje nikt
i mozna trenowac, ile wlezie

choć dokładny przebieg oesów nie jest powszechnie znany,
to zawodnicy moga przetrenowac wiekszosc dróg w tamtej okolicy
co zapewne spora grupa uczyni
(moze powinienem napisac to zdanie w czasie przeszłym) :wink:

obym sie mylił

MNIE W CZORAJ JADAC OD WARSZAWY WYPRZEDZAL KUZAJ SWOIM FORESTEREM.NIE SLUGERUJE ZE BYL NA NIELEGALNYM BO NA ZAMKNIETYM ODCINKU TRASY TRENOWAC MU PRZECIEZ WOLNO
ZOWA
A6

Postprzez golden » wtorek, 30 wrz 2003, 23:29

hehehehe
golden
A6

Postprzez d-z rallyfans » środa, 1 paź 2003, 10:39

to co zobaczymy sebastiana w wurcu na warszwskim :?: jestem ciekaw co pokaze,mam nadzieje ze udowodni ze na prawde jest dobry i wygra :lol:
pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 1 paź 2003, 17:22

A czy Frycz ma zapewniony już tytuł w Nce? chyba jeszcze nie do końca? no, ale wymiękam przy tym systemie punktowym, niczego nei jestem pewien...

Lesio w 206? chyba w pucharowym... skoro drugim wurcem nie będzi jampreza to obstawiam że Czopik pożyczy od Czechów Toykę albo Focusa, a Lesio wystartuje N grupowym Subaru... ma zobowiązania sponsorskie...

Frycz nie wygra. Chyba że drugiemu wurcowi przytrafi się awaria albo dzwon, albo wystartuje nim ktoś równie niw wjeżdżony w wurca co Frycz. Seba do tej pory tylko raz jechał wurcem i w dodatku nie miał pojęcia jak się go obsługuje...
żółtodziób
A8

Postprzez Wilu » środa, 1 paź 2003, 20:28

ta startował i się łączek nazwiedzał jak nigdy. ale pozytywnie fajny to był jest i pewnie będzie rajdzik. co do warszawy to jak by takiej konspiracji ne było łatwiej by nam było spekulować a w przeciwnym razie :?
Wilu
N4

Postprzez Sergiey » piątek, 3 paź 2003, 12:27

żółtodziób napisał(a):obstawiam że Czopik pożyczy od Czechów Toykę albo Focusa...

Czopik coś mówił że na warszawskim wystartuje A grupowym Lancerem od Dytki
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Arti » piątek, 3 paź 2003, 13:19

Tomek napisał mi w emailu, że wystrtuje Mitsubishi Lancerem Evo VII gr. A-8.
Arti
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP