Szuter Cup 2010

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Szeszkin » piątek, 5 lut 2010, 01:08

No to fajnie.Ale jak wyglądać będzie zgłoszenie-jedno z zaznaczeniem szuter Cupa,czy wszelkie kwity x2.Może głupio pytam,ale lepiej wiedzieć wcześniej,niż nigdy.
Szeszkin
Szeszkin
N2

Postprzez MaD » piątek, 5 lut 2010, 01:24

skandal napisał(a):
zawsze na przyszły sezon możemy wnioskować o klasyfikację w klasie dla N4/30 ... :)

Ty będziesz startować może w N4/30 ?

Taki jest zamiar i tylko na szutrze więc fajnie byłoby być klasyfikowanym.
MaD

Postprzez skandal » piątek, 5 lut 2010, 11:43

Szeszkin napisał(a):No to fajnie.Ale jak wyglądać będzie zgłoszenie-jedno z zaznaczeniem szuter Cupa,czy wszelkie kwity x2.Może głupio pytam,ale lepiej wiedzieć wcześniej,niż nigdy.

domyślnie ma być tak że każdy kto wystartuje w RPP w rundzie która pokrywa się z Szuter Cup będzie również klasyfikowany w Szuter Cup.

Więc będzie tylko osobna klasyfikacja szutrowa - gdzie wyniki z poszczególnych rajdów będą wyciągane do klasyfikacji.

Raczej nie spodziewam się dodatkowej rubryki, tym bardziej kolejnych formularzy.
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez skandal » piątek, 5 lut 2010, 11:45

MaD napisał(a):
skandal napisał(a):
zawsze na przyszły sezon możemy wnioskować o klasyfikację w klasie dla N4/30 ... :)

Ty będziesz startować może w N4/30 ?

Taki jest zamiar i tylko na szutrze więc fajnie byłoby być klasyfikowanym.

ok, zbierz jeszcze deklaracje 2-3 zawodników którzy zamierzają startować na szutrze N4/30 i podeślijcie mi na maila deklaracje startów.

zobaczymy co da się zrobić , ale musi być Was ze 3 minimum.
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez kurczak » piątek, 5 lut 2010, 12:29

Dla mnie to troche dziwne ze jadąc szuter cup bedzie mozna również zdobyć punkty w rpp skoro tak to wszyscy bedą sie zgłaszać jadący cały sezon w rpp również i do szuter cupu i dupa ze zdobywania jakiegoś sensownego miejsca w szuter cupie.Także szuter cup boje sie ale bedzie dodatkową premią dla czołowych zawodników jadących cały sezon w rpp. Ja jeszcze nigdy nie jechałem żadnego rajdu ale dla mnie to czy ja sie zgłosze w rpp czy w szuter cupie to i tak bedzie wsio ryba:D bo i tak bede 30 albo 35.Więc mi taki szuter cup nic nie bedzie dawał albo sie myle.Wiec jak sie myle to odrazu mnie krytykujcie.

A co do rajdu warszawskiego to wydaje mi sie ze też pojadą wszyscy z rpp nie po to zeby jechac w szuter cupie tylko dla tego ze mozna bedzie jechac w rsmp wieć boje sie ze organizator troche sie zdenerwuje że bedzie miał dodatkowych 60 samochodów ze wzgledu na zniszczenie trasy.

Szkoda ze warszawski nie jest ostatnim rajdem bo wtedy mozna by było puścic tylko tych (jako nagroda ,bonus za cały sezon) którzy walczą o cos na koniec sezonu w szuter cupie i przejechali co najmniej 2 rundy szuter cupu.

Wiec trzeba sie zastanowić czy taki szuter cup nam coś da skoro bedą jechali w nim wszyscy.
Ok szuter cup jest dobry dla tych co mają w klasie 2 samochody bo wtedy masz mistrza polski szuter cupu :D:D:D:D

co do klasy RWD to wiadomo ze chłopaki jezdzią tylko szutrowe rundy rpp wiec dla nich czy on bedzie miał mistrza polski rpp w rwd czy mistrza polski szuter cupu w klasie rwd to też wsio ryba :D:D:D:D

mam nadzieje ze sie myle we wszystkim :):):)):
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez qbus » piątek, 5 lut 2010, 12:47

Dziwny masz troche sposob rozumania. Dla mnie idea byla prosta, tych ktorych nie stac na startowanie w pelnym cyklu rpp/mp a chcieli by byc sklasyfikowani maja wlasnie mozliwosc pojechania w Szuter Cup do ktorego licza sie tylko 4 eliminacje. Troche taniej a szansa na jakis tytul jest.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez skandal » piątek, 5 lut 2010, 13:19

kurczak napisał(a):mam nadzieje ze sie myle we wszystkim :):)

ja myślę że się mylisz :)

jak dla mnie Szuter Cup ma być możliwością dla zawodników którzy czują się dobrze na szutrze i są w stanie powalczyć na tej nawierzchni... dzięki temu jest możliwe że po 3 rajdach będąc na równym dobrym poziomie są Zdobywcami Szutrowego Pucharu Polski. Jest oczywiście możliwość że będzie to zawodnik który wygra cały cykl RPP ale to już zależy od startujących.

Szuter Cup nie ma być martwą klasyfikacją 6 zawdoników którzy zdobywają garnek za to że są sami w swojej klasie.

Zdobywca Szuter cup'u ma być dobry na szutrze !!!!!!!!!!

Nie chodzi o to by zrobić cykl gdzie zawodnicy walczący w RPP się nie zgłoszą, a wręcz odwrotnie , żeby więcej zawodników miało jakieś cele i zamiast pojechać np 3 różne przypadkowe rajdy skupią się na tym serialu. Tu są w stanie o coś zawalczyć ... ? ogarniasz ?

Runda "rajd warszawski" ma być możliwością dla zawodników którzy chcą walczyć w Szuter Cupie:
- na odrobienie punktów które np stracili z powodu dzwona ,kapcia lub nieobecności na wcześniejszym rajdzie
- nie mogą pojechac kormorana ...
I nie będzie jazdy w RSMP - bo ilość kilometrów będzie o połowę mniejsza. !! Jedziemy 1 pętle przed RSMP.

proszę czytaj dokładnie co jest napisane :)

kurczak napisał(a):Ja jeszcze nigdy nie jechałem żadnego rajdu ale dla mnie to czy ja sie zgłosze w rpp czy w szuter cupie to i tak bedzie wsio ryba:D bo i tak bede 30 albo 35.Więc mi taki szuter cup nic nie bedzie dawał albo sie myle.

słuchaj , jak chcesz zdobyć jakiś tytuł w martwej klasie to przejrzyj wyniki z lat ubiegłych , kup / zrób samochód który jeździł sam w klasie i masz szansę ... chyba że chcesz powalczyć i mieć satysfakcję że coś umiesz lub czegoś się uczysz ...

swoją drogą najtańsza droga po garnek jest tu : http://www.puchary-sport.com.pl - możesz sobie zamówić co chcesz :) nawet mistrza WRC
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez kurczak » piątek, 5 lut 2010, 17:15

Ja zadnych tytułów nie chce zdobywać nie mam pieniedzy zeby jezdzić całe sezony jezdze dla zabawy .Koledzy od 2 lat mnie namawiali zebym zbudował bmw i zbudowałem bo mam nadzieje ze bede miał ogromną frajde jezdzić z nimi na rajdy i spedzać zajefajne weekendy i nie chodzi mi absolutnie o zadne wyniki bo mnie na to nie stać finansowo i umiejetnosciowo.
Ja sie trzymam klasy RWD bo niektórych chłopaków znam i wiem co oni chcą
Idea jest super powstania szuter cup tylko to dalej bedzie wyścig sprzetów .
Ok szuter cup bedzie bardzo fajny bo ma mało rajdów i wyłoni mistrzów polski w klasach. a zeby chłopaki z rwd wygrywali w generalkach to dalej bedzie nie mozliwe ze względu na sprzet.

Przepraszam za wczesniejsze wypowiedzi bo myslałem ze to ma być cykl tanich samochodów np. Bmw czy astra do walczenia o mistrza szutru w generalce .

Jeszcze raz przepraszam moje nie doczytanie.
Pozdrawiam
Kurczak
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez Beret » piątek, 5 lut 2010, 20:08

oj Kurczak, nie doceniasz niektorych szoferow :) wcale sie niezziwie, jak w generalce wygra np. Szeszkin :) ewentualnie mysle o jeszcze 2 asach, jeden w pugu 206, drugi w lanosie lub astrze jak kupi ;)

szuter cup jest akcja wlasnie dla takich jak Ty czy ja: co nie maja kasy na caly cykl rpp. w rpp jest kilku szybkich kierowcow szutrowych torych malo albo wcale nei widac na asfalcie. przez mala ilosc rajdow szutrowych w pucharze to asfaltowcy sa troche uprzywilejowani, w zeszlym roku byla przeciez 1 runda szutrowa, mozna bylo w niej nie jechac i luksusowo sie odpisywalo. za to zawodnicy, ktorzy pojechali wszystkie rundy szutrowe w pucharze i 0 asfaltu nie byli w ogole klasyfikowani w sezonie rpp
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Szeszkin » piątek, 5 lut 2010, 20:38

Kurczak! Nie narzekaj,tylko bierz korepetycje u Ojca,bo Chłop wiedział jak hulać po szutrze!!! Przecież to pierwszy sezon szutrowego Cupa i zabaczymy,co z tego wszystkiego wyniknie.Ja nie ukrywam,że zbroję się dość mocno,by powalczyć z mocniejszymi furkami-przecież czymś muszę nadrobić swoje starcze słabości :) P.S.Beret! Dzięki za zauważenie potencjału siwego kierowcy!!!
Szeszkin
Szeszkin
N2

Postprzez złomek » piątek, 5 lut 2010, 21:14

Szeszkin napisał(a):Ja nie ukrywam,że zbroję się dość mocno,by powalczyć z mocniejszymi furkami-przecież czymś muszę nadrobić swoje starcze słabości :) P.S.Beret! Dzięki za zauważenie potencjału siwego kierowcy!!!

To z tego japońskiego pomykadła da się jeszcze więcej wycisnąć?? ;)
Oj będzie się działo hehe
złomek
N1

Postprzez Szeszkin » piątek, 5 lut 2010, 21:30

Podobno da się!!! Właśnie głaszczę po trybach przełożenie główne 5,375...
Szeszkin
Szeszkin
N2

Postprzez kurczak » piątek, 5 lut 2010, 23:57

Korepetycje są są i to u ciebie w lasach ;)Tylko przez te korepetycje ojca znowu ciągnie do rajdów :(((

Obrazek

Obrazek

Obrazek
lasf.lt

kurczak
N2

Postprzez Beret » sobota, 6 lut 2010, 02:38

ostatnie foto rewelka :D
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Kris_WRC » sobota, 6 lut 2010, 02:44

Na taki mały OT sobie pozwole z pytaniem.
Na fotkach widzę, że założyliście kolce, na dojazdówki.

Takie pytanie: nie ma problemu z przegrzewającymi sie hamulcami, w koncu w takiej feldze wentylacja jest żadna.. ??

Dzięki za odp i sorki za OTa
Kris_WRC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM