DAKAR 2010

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gracko » czwartek, 7 sty 2010, 17:07

ja tam nie rozumiem polityki Orlenu. Czachor i Dąbrowski bardzo zasłużeni zawodnicy i napewno ciągle wysokiej klasy, ale jak słyszę ze Czachor chce dojechać 10 dakar bo to będzie dla niego sukces to tego nie rozumiem. Jeden z nich powinien służyć radą i doświadczeniem i ewentualnie jechać jako "woziwoda" a miejsce drugiego powinien zająć jakiś młodszy wariat który by z Przygońskim gryzł piasek aby się podpiąć pod czołówke i wywalczyć choćby jakieś oesowe zwyciestwo i żeby było o nich głośno i żeby było ich widać. Nie wiem jaka jest sytuacja może Czachor i Dąbrowski wnoszą jakieś wielkie budżety do Orlen Teamu i dlatego dojeżdżają te kolejne dakary , ale jeśli całość sponsoruje Orlen to ja tego nie rozumiem bo Czachorowi i Dąbrowskiemu coraz bliżej do dakarowej przygody Martyny Wojciechowskiej niż do podium. Ja bym widział na jednym Orlenowym motocyklu Tadeusza Błażusiaka ... ale ja to sobie moge widzieć.

Hołek i Sonik - chłopaki pięknie walczą

Tak czy tak za wszystkich mocno trzeba trzymać kciuki i życzyć mety na jak najlepszym miejscu.
Gracko
A5

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 7 sty 2010, 17:33

Taddy jest w fabrycznym zespole KTMa ;) Więc lepiej dla niego jeśli tam zostanie.
Co do Kuby to gdyby nie wielkie problemy to by jechał w okolicach 4 miejsca :!: Świetny wynik jak na sprzęt którym dysponuje.
Loeb1987
A6

Postprzez piachu » czwartek, 7 sty 2010, 18:15

Overdrive jest m.in. firmą Fortina. Auto jest konkurencyjne. Teoretycznie Orlen mógł by wejść w układ sponsorski z fabryką i "zaświecić" reklamą na zasadzie Novitskiego w BMW, że na słupku A w każdym aucie napisany jest cyrylicą jakiś leasing Rosyjski, a on startuje uboższym BMW. Orlen ma rozpoznawalne auto, dodać dobrego kierownika i szefa firmy tuningowej, i wszystko równa się bardzo dobry wynik. Kto rok temu dałby piąte miejsce Hołkowi? W tym roku też koło tego się kręci. Wynik jest na mecie i szybka jazda to nie tylko pedał w podłogę, ale łeb na karku.
piachu

Postprzez kremer » czwartek, 7 sty 2010, 18:17

Gracko wybacz, ale porownujac Czachora do Wojciechowskiej....
Żal to komentować. Lepiej zostań przy rajdach normalnych.
kremer
S2000

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 7 sty 2010, 18:38

piachu napisał(a):Overdrive jest m.in. firmą Fortina. Auto jest konkurencyjne.

W stosunku do kogo konkurencyjne?
Loeb1987
A6

Postprzez piachu » czwartek, 7 sty 2010, 18:48

w stosunku do Great Wall Hover. Zerknij na wyniki, zobacz kto jest przed i kto jest za, tak samo zrób z zeszłym rokiem i.... puf odpowiedź się znajdzie.
piachu

Postprzez DonCorrado » czwartek, 7 sty 2010, 18:51

Z tymi wynikami na tracking to jaja :P Niby sie wytlumaczyli, no ale ... Coma jechal chyba nawet dla internetu za szybko :)
Poki co nasi niezle, ale poczekajmy na oficjalne wyniki bo wlasnie na tym tracking to niezla zonglerka jest.
DonCorrado
A6

Postprzez adamlen » czwartek, 7 sty 2010, 20:45

Ogromna impreza, niezliczona ilość fotografów a nie ma gdzie obejrzeć zdjęć w znośnej jakości. Te na stronie dakaru są malutkie. Znalazłem tylko na stronach orlenteamu oraz BMW xraid, innych brak. Może ktoś wie gdzie można takowe jeszcze obejrzeć? :wink:
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 7 sty 2010, 20:53

piachu napisał(a):w stosunku do Great Wall Hover. Zerknij na wyniki, zobacz kto jest przed i kto jest za, tak samo zrób z zeszłym rokiem i.... puf odpowiedź się znajdzie.

To, że tak dobrze to zasługa Hołka, a nie kiepskiego auta.
Novitskiy ma topowe BMW ;)
Loeb1987
A6

Postprzez piachu » czwartek, 7 sty 2010, 21:15

Loeb1987 napisał(a):
piachu napisał(a):w stosunku do Great Wall Hover. Zerknij na wyniki, zobacz kto jest przed i kto jest za, tak samo zrób z zeszłym rokiem i.... puf odpowiedź się znajdzie.

To, że tak dobrze to zasługa Hołka, a nie kiepskiego auta.
Novitskiy ma topowe BMW ;)

masz 100 procent racji... aż boje się pomyśleć ile godzin przewagi miał by już Holo nad drugim Sainzem gdyby też jechał VW :?
piachu

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 7 sty 2010, 21:38

Wystarczy zobaczyć jakie ma zawieszenie, nikt z takich już nie korzysta.
Novitskiy sam mówił, że ma topowe auto. Trzeba czytać wywiady.
Sainz się jeszcze rozbije :lol: Myślę, że VW mógłby powalczyć ale nie twierdze, że by prowadził.
Loeb1987
A6

Postprzez wiktor_7 » czwartek, 7 sty 2010, 21:51

Wy tu gadu gadu o sprzęcie a Hołek przeskoczył Gordona i jest na 5 w generalce lub jak kto woli Gordon spadł za Hołka. Mysle że Robi jeszcze pokaże klase choć licze na Krzysztofa!!!
Obrazek
wiktor_7
N2

Postprzez piachu » czwartek, 7 sty 2010, 21:53

przecież napisałem, że masz sto proc. racji, a ja będę czytał wywiady. Cieszę się, że wyciągasz logiczne wnioski z tego co wyczytasz i usłyszysz.
piachu

Postprzez Krecik » czwartek, 7 sty 2010, 22:04

o karva

20.25
Wypadek motocyklisty Luca Manca okazał się bardzo poważny. Włoch w stanie krytycznym (m.in. pękniecie kości czaszki) leży w śpiączce w szpitalu.
Krecik
A5

Postprzez kremer » czwartek, 7 sty 2010, 22:08

Loeb1987 napisał(a):
piachu napisał(a):Overdrive jest m.in. firmą Fortina. Auto jest konkurencyjne.

W stosunku do kogo konkurencyjne?

Wszystkich aut oprocz VW Tauregów II i Bmw X3 CC. Jest to topowe auto z tzw 2 ligi, ktorym mozna smialo wjezdzac w miejsca od 5-10.

Wypadek Manci to koszmar. Wczoraj w eurosporcie byl z nim wywiad. Oddal koło Comie, a był na 4 miejscu. Los bywa okrutny.
kremer
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata