[']

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez !ADI! » poniedziałek, 20 lip 2009, 09:39

!ADI!
S1600

Postprzez SebaSTI » poniedziałek, 20 lip 2009, 09:48

Boże ile tego jest z ostatnich dni:(

http://www.autoklub.pl/25497,news.html
SebaSTI
A6

Postprzez Kammm » poniedziałek, 20 lip 2009, 10:17

no coz.. to nie byl zbyt szczesliwy weekend..
www.rallynews.pl
Kammm
N1

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 21 lip 2009, 08:45

Kammm napisał(a):no coz.. to nie byl zbyt szczesliwy weekend..

Jak możesz pisać "to nie był szczęśliwy weekend" o tylu tragicznych wydarzeniach w sportach motorowych :? Zauwazyłem, że piszesz aby tylko pisać, ale tutaj możesz sobie odpuścić takie płytkie komentarze.
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Góral » wtorek, 21 lip 2009, 11:36

Miałem siedzieć cicho ale nie wytrzymałem. Muszę bronić dziewczyny bo chyba jako jedna z nielicznych ma na tyle zdrowego rozsądku by nie bać się mówić prawdy, nawet jeśli jest brutalna. Musimy dojść do konsensu, czy ten temat ma być tylko miejscem powielania notek ze strony głównej opatrzonych "zniczami"?

Płytkim postem nazwałbym właśnie wypowiedź "Co...". A dlaczego? W tym temacie czytelnicy wiadomości sportowych wyrażają swój żal z powodu śmierci osób związanych z motorsportem. Nie mogę tego oceniać, jako ateista i osoba mało emocjonalna nie podzielam do końca smutku i żalu po śmierci niektórych z tych osób ponieważ nie tylko ich osobiście nie znałem ale nawet nie wiedziałem do tej pory o ich istnieniu. Ale nie krytykuję innych za wstawianie "zniczy" choć sam nie praktykuję tego typu działań, a zdanie na ich temat zachowuję dla siebie. Jeśli ktoś zapyta czy jest mi przykro z powodu czyjejś śmierci na odcinku - tak, jest mi przykro. Ale skłamałbym, że tak samo w przypadku anonimowej dla mnie osoby jadącej w rallysprincie w Holandii jak dla kolegi z rajdowych tras w Polsce. Idąc dalej...

Po pierwsze nie mogę zrozumieć krytyki, a raczej świętego oburzenia na post dziewczyny która napisała szczerą prawdę. To był po prostu kiepski weekend. Motorsport jest niebezpieczny, uprawiając go czy oglądając na żywo naprawdę można zrobić sobie krzywdę. Z pewnością jest to mniej prawdopodobne niż sądzą laicy, zapewne nawet jest to bezpieczniejsza forma spędzania czasu niż jazda po polskich drogach. Ale mimo wszystko to ryzyko istnieje, tak jak istniało kiedyś i będzie istniało w przyszłości, choćby nie wiem jakie zabezpieczenia wymyśliła FIA. Jeśli ktoś tego nie wie to nie rozumie wogóle istoty tego typu sportu.

Po drugie komentarz Kamm jest najrozsądniejszy z tych pojawiających się w tym temacie. Taka jest właśnie prawda, to był kiepski weekend. Możemy mieć nadzieję, że następny będzie lepszy. Ale to tylko nadzieja, a takie sytuacje rządzą się prawami przypadku. Nie ma tu żadnych "czarnych serii", żaden bóg nie powołuje nikogo na swój mini-tor, a każde pojawiające się pytanie w stylu "kiedy to się wreszcie skończy" jest właśnie tym pytaniem nie na miejscu.

EDIT: "Co..." - krytykę przyjąłem.
Ostatnio edytowano wtorek, 21 lip 2009, 14:58 przez Góral, łącznie edytowano 1 raz
"The only thing in the world worse than a fake Rolex is a real one" J. Clarkson
Góral
N2

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 21 lip 2009, 12:30

"Po pierwsze nie mogę zrozumieć krytyki, a raczej świętego oburzenia na post dziewczyny która napisała szczerą prawdę."

"Szczera prawda"...??? Zgadzam się z Twoim postem na 99% i popieram to co napisałeś. Ale ten jeden procent zabieram, bo bronić panny chcesz tylko dla jakiejś tylko sobie znanej zasady. Jej post nic z "prawdą", czy trafnym komentarzem NIE MA.

Ale proszę skończmy na tym ten "konflikt", nie to miejsce przyjacielu...
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Kammm » wtorek, 21 lip 2009, 12:40

tez nie rozumiem tego oburzenia.

no kurde, nie oklamujmy sie, weekend byl pechowy - tyle wypadkow i do tego smiertelnych...

ale pewnie, niektorzy uwazaja ze lepiej wkleic tu swieczke, bo to bedzie "inteligentniejszy" komentarz do tego wszystkiego..
www.rallynews.pl
Kammm
N1

Postprzez Cogonieznajom » wtorek, 21 lip 2009, 14:18

Chodziło mi dziewczyno, że jeżeli masz "w trzech" słowach komentować tak poważny i smutny temat, to lepiej sobie daruj. Jeżeli chcesz jakoś skomentować tragiczny weekend w sportach motorowych, to zrób to lepiej np.tak jak to zrobił Góral w swoim poście. A takie "klepanie" po to tylko, żeby coś napisać jest bez sensu, przynajmniej w tym temacie...

ps.ja jestem "śmiertelnym wrogiem" stawiania tych "świeczek", więc jeżeli to była riposta do mojej wypowiedzi, to wybacz... riposta nie trafiona. Pozdrawiam i ucinam temat.
Cogonieznajom
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » wtorek, 21 lip 2009, 16:06

Nie za bardzo rozumiem twojego oburzenia Cogonieznajom ,dziwczyna nie napisała nic co by mozna było zakwietionowac,niestety ten weekend był bardzo smutny w takie wydarzenia w sporcie motorowym.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Kammm » wtorek, 21 lip 2009, 16:59

Cogonieznajom napisał(a):Chodziło mi dziewczyno, że jeżeli masz "w trzech" słowach komentować tak poważny i smutny temat, to lepiej sobie daruj.

czasem nie trzeba duzo slow.
www.rallynews.pl
Kammm
N1

Postprzez GrzegorzChyla » wtorek, 21 lip 2009, 19:02

Kammm napisał(a):no kurde, nie oklamujmy sie, weekend byl pechowy - tyle wypadkow i do tego smiertelnych...

temat wymaga szacunku i powagi... (po co to 'kurde'...)

jest jednak różnica między 'to nie był szczęśliwy' a 'to był pechowy'... - chociaż ja bym słowa 'pech' użył np. w odniesieniu do złapania kapcia... a nie do śmietelnego wypadku...

i życzę wszystkim żeby się jak najpóźniej (a najlepiej w ogóle...) przekonali że to nie zawsze jest abstrakcyjna wiadomość...
GrzegorzChyla
N3

Postprzez matufa » środa, 22 lip 2009, 17:22

heh polewa bo kobieta napisała krótko ale z sensem to już naskakuje cogo na nią, jak patrzeć po ilości postów to cogo nalicza sobie w każdym temacie posty, temat tragiczny a nawet w takich chwilach cogo potrafisz rozpocząć jakąś awanturę :( w takich tematach takie wypowiedzi jak kamm są jak najbardziej na miejscu, a nad losem nikt nie zapanuje, jedyne co dla takich ludzi możemy zrobić to to aby zostali na zawsze w naszej pamięci, a świeczki na forach lub niepotrzebne awantury nic nie dają...
matufa
N3

Postprzez SebaSTI » środa, 5 sie 2009, 22:30

SebaSTI
A6

Postprzez evo » środa, 5 sie 2009, 23:01

Wielka strata :cry: :cry:
http://www.martins.ubf.pl
evo
N2

Postprzez fluff » poniedziałek, 10 sie 2009, 21:35

Power Is Nothing Without Control!