bez urazy dla ptaszków ... ale k... nie mogli się zorientować w styczniu jak powstawał KALENDARZ !!!
popieprzeni miłośnicy PTAKÓW nie znają się na kalendarzach ?????
dla mnie to straszna wtopa

bo :
- być może będę musiał zrezygnować ze startu , bo w tym czasie planowałem urlop...
- nawet jeśli pojadę to muszę zrezygnować z nowomiejskiego tydzień później - bo cała ekipa nie może tydzień w tydzień brać wolnego !
SERDECZNIE DZIĘKUJE
może na przyszłość przydałby się zapis że wszelkie dramaty ludzkie a propos imprez można zgłaszać do 3 tygodni po ujawnieniu kalendarzy ???
bo bez sensu jest to dla mnie np. zupełnie - dość że połowa rajdów jest odwołana - brak kasy ! to jeszcze teraz każdy ptak co znosi jajka będzie przekładał rajd ...
Dobrze że podczas polskiego (WRC) nie brano tego pod uwagę , bo w koło pełno wsi i co chwilę któraś kura składała jajka ... więc trzeba by było powiedzieć LOEBOWI żeby przyjechał za miesiąc ... bo teraz ta kura akurat zaczeła się nieść ...
Nie stać mnie na wiele startów - dlatego w tym roku wybrałem sobie 4 szutry :
- agapit - zamiast 70 km było 30 - przejechałem 25km
- kormoran - 80 km
- nowomiejski (nie wiem - ale napewno ok 50 km)
i Lausitz 100 km
jak na razie widzę że jedynie NIEMCY nie mają problemów z PTAKAMI
!!!
Pytanie do organizatora - czy sprawdził czy aby na pewno w terminie wisły nie będzie się wylęgała jakaś k...
stonoga ... bo jak poprzekładam sobie wszystko a okaże się że przesuwamy na LISTOPAD to chciałbym wiedzieć już teraz ...