66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez koyack » niedziela, 28 cze 2009, 13:30

team orders :wink:
koyack
N1

Postprzez speedyzxz » niedziela, 28 cze 2009, 13:31

Ojoj Ford z Stobartem chyba z takich cudów nie wyczyniał
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Zajcev » niedziela, 28 cze 2009, 13:44

Cendra napisał(a):
Zajcev napisał(a):ehh te team orders... jeszcze niech Rautenbacha zatrzymaja przed meta to juz bedzie punkcik...

strata (+12:56.5) jest chyba trochę za duża na zatrzymanie :P

no i sprawdzilo sie:) pewnie zmienial kolo i w piasku zaginely srubki... ehh
Zajcev
N4

Postprzez adamlen » niedziela, 28 cze 2009, 15:12

No Latvala przedobrzył..szkoda :( ale jeśli nie ukończy to Hołowczyc będzie 6 :)
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Air Black » niedziela, 28 cze 2009, 15:12

nie ma szans aby ukończyć.. Szkoda Latvali
Air Black
N3

Postprzez SebaSTI » niedziela, 28 cze 2009, 15:15

Bezmyslność:] na suer OS-sie tak zrobić :P hehe niby jak ma dokonczyc ? chyab pieszo:P Hoł 6:]
SebaSTI
A6

Postprzez adamlen » niedziela, 28 cze 2009, 15:30

Według klasyfikacji Latvala 4, popchneli jego samochód na metę.

Na powtórce widzialem że Latvala walnął w bęczkę przed zakrętem i uszkodził zawieszenie.
Ostatnio edytowano niedziela, 28 cze 2009, 15:53 przez adamlen, łącznie edytowano 1 raz
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 28 cze 2009, 15:45

Mi to nie wyglądało na bład Latvali a awarie samochodu. Co do rajdu WRC to jest to. Niestety przez mądrość mojego kolegi zobaczyłem wczoraj tylko jeden odcinek i strefe serwisową i do domu. Ale powiem że warto było zrobić 1300 km zeby zobaczyc najlepszych w akcji. WRC w wykonaniu czołowki to niebo i ziemia w porównaniu krajowych rajdów. Mazury zdominowane przez południe Polski, czułem się jak na ślasku prawie same auta z tablicami zaczynającymi sie na S , troche mniej małopolski, ale południe rządzi :-) Jedynie co moge powiedziec to nie spotkałem się z dawno z takim buractwem kibiców ( przyjezdnych )na odcinku na którym byłem (Danowo). Chodzenie po trasie po przejechaniu czołówki, ustawianie się w miejscach naprawde niebezpiecznych po przejezdzie aut bezpieczensta i helikoptera i zero reakcji na uwagi safety i kibiców(pasowało by pałować), i piwa w rękach. Masakra.Co mnie najbardziej poruszyło to jakis wysoko postawiony osioł z grupka ludzi z grupą osób w pomaranczowej kamizelce, spacerujący przed samym startem czołowki.Rozumiem ze wysoko postawiony ale kamizelka go nie uratuje przed jadącym autem, a reagowanie głupimi usmieszkami na uwagi Safety.Miałem aparat w plecaku, wiec mam tylko foto z tyłu(może ktoś go zidentyfikuje). Nie wiem dlaczego dla niektórych jest poniżeniem przejscie bokiem koło trasy. Aha parking na Danowie nie był parkingiem a łąką, płacenie za takie coś powinno być karalne

Obrazek
rallyfan2
A6

Postprzez SebaSTI » niedziela, 28 cze 2009, 16:20

rallyfan2 napisał(a):Mi to nie wyglądało na bład Latvali a awarie samochodu. Co do rajdu WRC to jest to. Niestety przez mądrość mojego kolegi zobaczyłem wczoraj tylko jeden odcinek i strefe serwisową i do domu. Ale powiem że warto było zrobić 1300 km zeby zobaczyc najlepszych w akcji. WRC w wykonaniu czołowki to niebo i ziemia w porównaniu krajowych rajdów. Mazury zdominowane przez południe Polski, czułem się jak na ślasku prawie same auta z tablicami zaczynającymi sie na S , troche mniej małopolski, ale południe rządzi :-) Jedynie co moge powiedziec to nie spotkałem się z dawno z takim buractwem kibiców ( przyjezdnych )na odcinku na którym byłem (Danowo). Chodzenie po trasie po przejechaniu czołówki, ustawianie się w miejscach naprawde niebezpiecznych po przejezdzie aut bezpieczensta i helikoptera i zero reakcji na uwagi safety i kibiców(pasowało by pałować), i piwa w rękach. Masakra.Co mnie najbardziej poruszyło to jakis wysoko postawiony osioł z grupka ludzi z grupą osób w pomaranczowej kamizelce, spacerujący przed samym startem czołowki.Rozumiem ze wysoko postawiony ale kamizelka go nie uratuje przed jadącym autem, a reagowanie głupimi usmieszkami na uwagi Safety.Miałem aparat w plecaku, wiec mam tylko foto z tyłu(może ktoś go zidentyfikuje). Nie wiem dlaczego dla niektórych jest poniżeniem przejscie bokiem koło trasy. Aha parking na Danowie nie był parkingiem a łąką, płacenie za takie coś powinno być karalne

Obrazek

Latvala zawadził o beczkę ,która jest dosyć ciężka i napełniona woda lub piaskiem ,2 safeciazy miało problem ja obrzucić ,także bląd ewidentnie jego...
SebaSTI
A6

Postprzez speedyzxz » niedziela, 28 cze 2009, 16:37

Przez wpadkę Latvali Ford zamiast zdobyć komplet punktów wywiózł, tylko 10, Citroen 12 i tracą 17 punktów, mogli 6
Ale Hirvo prowadzi w generalce yeah :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez GrzesiekF » niedziela, 28 cze 2009, 17:07

Czyli Hołek szósty :D Świetnie :!: Jedna tylko uwaga: niech Holo nie opowiada, że jako pierwszy Polak zdobył punkty w Mistrzostwach Świata, bo to nie prawda :wink:
http://www.scr.civ.pl - AutoSport Retro - Historia sportu samochodowego
GrzesiekF

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 28 cze 2009, 17:56

ja juz w domu, 3 dni ogladania czołowki światowej jest nieco meczące :)

moje wnioski są takie, odcinki mega trudne. Jak robiłem objazd Trosa, to na 15 kilometrach odcinka, warunki zmieniały sie chyba 5 razy :shock: i to w radykalny sposób. W jednym miejscu szeroko i szybko, nagle zakret i zaczyna sie mega wąska partia w lesie z drzewami w skrajni. Naprawde dopiero jak sam przejechałem, a to i tak max 60km/h, uświadomiłem sobie na jak wysokim poziomie musi być sprzet w autach WRC, zeby ustawic je na tak roznorodne warunki i pokonywac oesy w takim tempie. SZACUN :!:

Dodam też, że sami kierowcy musza miec wielkie włochate jaja zeby jechac ogniem w tak trudnych partiach. Spadania o długości 500m, potem lekki łuk i dalej z 300 metrow prostej i na koncu hamowanie do lewej 90, do tego wszedzie dziurawo i górki, moje Cinquecento mało sie nie rozpadło :) SZACUN :!:

Naprawde wielki ukłon dla chłopaków, oni faktycznie umieja jeździc :D

No ale zeby nie było tak pieknie, faktem jest ze buractwa była masa. Sam byłem świadkiem, kiedy na szybkim zakrecie(120-140km/h) jakas panna stała na wyjsciu, było słychac dzwiek rajdówki, ludzie krzyczeli zeby zeszła, i nie było to tradycyjne dla polski spier*alaj, tylko normalnie, a ona pokazała miedzynarodowy znak "fuck you" i dalej stała. Dopiero dosłownie kilka sekund przed samochodem zeszła z drogi, głupota poprostu.

W kilku słowach podsumowania, SZACUNx3 :!: dla organizatora, ze pociągnał tak duze przedsięwzięcie, dla kierowców którzy rozpieszczali kibiców koncertową jazdą i dla garstki prawdziwych kibiców, ktorych spotkałem na trasie.

Uwierzyłem, że da sie zrobić coś tak wielkiego, mimo narzekania i wytykania błedów przez nic nie robiących "pseudo" kibiców ktorzy mysla ze wiedza wszystko.

Panowie i Panie, tak trzymac, rajd naprawde warty wydania każdej złotówki :)

ps Rajdy wporzO! :D :D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez matrixowo » niedziela, 28 cze 2009, 19:32

Witam

Ja w tym roku byłem pierwszy raz na rajdzie i powiem, że to było coś niesamowitego. Swietna organizacja, świetni kierowcy i masa kibiców.

Fakt było od groma buraków którzy narąbali się jak świnie i później odpierdzielali masę siary, ale ogólnie wypas.

Hołek, miał dużo szczęscia, ale na takich raidach trzeba mieć szczęscia no i 6 lokata, super.

Jak zmajstruje clipa z foto i filmikami i jak mi sie uda zapodać na youtobe to dam linka.

Miejmy nadzieję, że za dwa lata znowu Rally Poland zagości w kalendarzu WRC

BTW: Wydminy - hopy FTW!!! :P
matrixowo

Postprzez Booogi » niedziela, 28 cze 2009, 19:41

Veni, vidi, vici!
Powrót do domu po świetnym weekendzie, wszyscy możemy być dumni z tego rajdu - wg mnie wypadło świetnie. Na dowód tego napiszę tylko, że na Polski zabrałem ze sobą największego rajdowego sceptyka jakiego znam i już po pierwszym przejeździe "wurca" miał banana na twarzy :D .
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez THIM » niedziela, 28 cze 2009, 19:56

GrzesiekF napisał(a):Czyli Hołek szósty :D Świetnie :!: Jedna tylko uwaga: niech Holo nie opowiada, że jako pierwszy Polak zdobył punkty w Mistrzostwach Świata, bo to nie prawda :wink:

W domyśle pewnie: W klasyfikacji generalnej Rajdowych Mistrzostw Świata Kierowców - czy ktoś był wcześniej?

Powiem Wam, że przez 3 dni to forum świeciło pustkami - nowe posty pojawiały się tylko w tym temacie, w "Ciekawych Filmach" i "Rajdach w TV" ;) Ja niestety nie mogłem być tam, gdzie wszyscy - S.E.S.J.A. :? Ale widziałem Was na Eurosporcie ;) I Hołka też. Dał czadu, BRAWO HOLO :!:
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata