66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

szukam tarasportu

Postprzez slic_ » środa, 24 cze 2009, 09:20

szukam miejsca wolnego u kogoś kto jedzie na Rajd Polski z Nowego Sącza lub okolic. oczywiście pokrywam część kosztów.
tel. 505 925 400 robert
slic_
slic_

Postprzez tojek » środa, 24 cze 2009, 09:28

z tego co wiem to u mojej sąsiadki byly jeszcze wczoraj wieczorem miejsca..zadzwoncie zapytajcie sie dokłądnie...napewno w rozsadnych cenach..mysle max 50 zł !!

Natalis Mikołajki...zjadziecie w google...
Kulig Forever [*] 13.II.2004 [*]
tojek
N2

Postprzez Tadeusz » środa, 24 cze 2009, 10:18

MSG Racing napisał(a):Z całym szacunkiem ale jak komuś po polu pojeździcie autem to nie chciałbym być w waszej skórze. Zresztą gratulacje niszczenia czyjejś własności która pewnie jest używana do produkcji rzeczy które na co dzień kupujecie i używacie. Żeby potem właściciel pola nie zaczął robić awantury w gminie która potem nie da zgody na jazdę po tej drodze. Część rajdów a raczej OS'ów u nas już w podobny sposób wymarła.

Zawsze wydawało mi się że ziemia ( czy to drogi czy otaśmowane pobocza ) jest "dzierżawiona" przez ogranizatora na czas rajdu.
Rajd jest ubezpieczony i na pewno po rajdzie farmerzy dostaną grube odszkodowania ... wielokrotnie przewyższającej wartość płodów rolnych które się tam znajdowały. Wydaje mi się że w miejscach które są wykoszone i otaśmowane jako strefy dla kibiców kimać można bez obaw.
Raczej nikt nie oddaje do wykoszenia kawałka pola ( np rzepaku jak na wydminach ) w czynie społecznym żeby kibice mogli oglądać rajd.
Uwielbiam zapach napalmu o poranku...
Tadeusz
N1

Postprzez fiq » środa, 24 cze 2009, 10:20

Do miejscowych:

Są jakieś pola namiotowe/campingi w Giżycku (z wolnymi miejscami ;) ?
fiq

Postprzez machoony » środa, 24 cze 2009, 10:38

fiq napisał(a):Do miejscowych:

Są jakieś pola namiotowe/campingi w Giżycku (z wolnymi miejscami ;) ?

wiszialem pod gizyckiem i w grabowce. miejsca sa
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez bartek.k » środa, 24 cze 2009, 11:49

Tadeusz napisał(a):.
Rajd jest ubezpieczony i na pewno po rajdzie farmerzy dostaną grube odszkodowania ...

Nie wiem jak jest na RP z odszkodowaniami, jednak jak pokazuje praktyka z innych rajdów, dostac odszkodowanie to tak jakby trafic 5 w totka - czasami się trafia, ale b. rzadko. Stąd wynika, miedzy innymi, wrogie nastawienie wielu właścicieli gospodarstw stojących przy OS.

Inna sprawa, że my kibice, nie jesteśmy bez winy.
bartek.k

Postprzez Os_ » środa, 24 cze 2009, 12:43

Właśnie przestało padać, pogoda raczej "w kratkę", pochmurno. Zimno nie jest. Ludzi coraz więcej.
Os_
N1

Postprzez Newmann » środa, 24 cze 2009, 12:44

Os_ napisał(a):Właśnie przestało padać, pogoda raczej "w kratkę", pochmurno. Zimno nie jest. Ludzi coraz więcej.

W Wydminach ciągle popaduje. pochmurno
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez CzarnyWRC » środa, 24 cze 2009, 12:46

A ja mam takie pytanko... Czy te miejsca z Media_Safety będą dostępne dla zwykłych zjadaczy szutru? Czy tylko wjazd (parkingi) dla Medii i bujać się reszta po ,,super" miejscach widokowych? Pozdro
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 24 cze 2009, 12:51

Tak troche zastawiajac wątek hotelowy na boku,to zawsze się jakas maruda znajdzie;

http://rallyonline.pl:84/index.php?1&mo ... s&&s=22771

Osobiscie uważam że u pepików trasy sa bardziej niebezpieczne (chodzisz i też bardziej widowiskowe)
Na asfalcie to faktycznie trzba miec u nich jaja,nie wiem jak tam na szutrze.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez corados » środa, 24 cze 2009, 13:08

Oj przesadza Martin :roll: A na Sardynii,Argentynie czy na Cyprze jak było, kamienie, koleiny to przecież tam chleb powszedni. Fakt faktem,że trasy na Mazurach są szybkie, ale dla mnie to jest esencją rajdów, a nie taki Akropol. S-1600 mogą miec problemy w niektórych miejscach, ale przecież nikt nie będzie robił trasy specjalnie pod nich.
corados
A6

Postprzez Alien » środa, 24 cze 2009, 13:42

corados napisał(a):Oj przesadza Martin :roll: A na Sardynii,Argentynie czy na Cyprze jak było, kamienie, koleiny to przecież tam chleb powszedni.

Ani na Sardynii ani na Cyprze ani w Argentynie nie ma kolein, bo drogi ida po skale a nie po piachu i to jest zasadnicza roznica.
Alien
A5

Postprzez snurky » środa, 24 cze 2009, 13:42

powiedzcie mi czy płatny jest tylko wstęp do stref kibiców czy żeby w ogóle dostać się w pobliże trasy trzeba będzie bulić kasę?
snurky

Postprzez Niedźwiedź » środa, 24 cze 2009, 14:51

snurky napisał(a):powiedzcie mi czy płatny jest tylko wstęp do stref kibiców czy żeby w ogóle dostać się w pobliże trasy trzeba będzie bulić kasę?

zawsze możesz powiedzieć że idziesz (jedziesz) do ciotki do domu..... ale jest rajd.... jaki rajd?? ja mam w d...pie rajd, chce sie do domu dostać a nie jakiś rajd oglądać..... i tyle idziesz, puszczaja cie bo nie chcą afery.

ps. masz głowe i ch....j to kombinuuuj.
Niedźwiedź
N2

Postprzez jubell » środa, 24 cze 2009, 14:53

snurky napisał(a):powiedzcie mi czy płatny jest tylko wstęp do stref kibiców czy żeby w ogóle dostać się w pobliże trasy trzeba będzie bulić kasę?
Obstawienie całej trasy dookoła, i pilnowanie, żeby nikt się nie przeciskał po krzakach nie jest możliwe. Więc jeśli chcesz, masz czas i dużo samozaparcia, to oczywiście uda Ci się dojść do trasy. Pytanie tylko, po co?
www.jubell.net
jubell

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata