66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Alien » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:12

oficjalny informator to porazka, nie wiem jaki jest dla mediow, ale jak sama nazwa wskazuje jest dla mediow, a nie dla rodzin z dziecmi, ktore ewentualnie pojada ogladac rajd. ci co wiedza gdzie jechac i znaja sie na rajdach, raczej nie beda korzystac z takich gazetek. Szkoda tylko, ze to co wydal 66 rajd polski nawet na pamiatke sie nie nadaje. Jak ktos ma takie informatory z rund WRC zagranica, to raczej szybko zauwazy roznice.
Alien
A5

Postprzez Action_81 » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:22

informator to informator tamto , a mi nikt nie odpowiedzial czy warto pojechac na danowo :-) najmniej o nim pisza wiec czy to oznacza, ze nie ma sensu na niego jechac?
Action_81

Postprzez misiek_wrc » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:34

A ja mam takie pytanie co oznacza w informatorze dla mediów : "Parking dla mediów" ? Oznacza to że ludzie z rally pass nie będą na nich mogli się zatrzymać, zaparkować ? Jeżeli tak to w jakich okolicznościach ?
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez micz » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:37

W takich okolicznościach, że parking jest dla dziennikarzy a nie kibiców. Co tu może bycćnie jasne?
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Glitol » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:39

Po pobieżnym przejrzeniu informatora dla mediów nie wpadłem w zachwyt, miejsca zaznaczone jako ciekawe to raczej miejsca bezpieczne do oglądania (przyjmując założenie, że takie są w ogóle na rajdach).
Wg mnie raczej trzeba trzymać sie z daleka od miejsc polecanych w informatorach bo ludzi będzie tam multum.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez misiek_wrc » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:43

to sie nie zgadza ze te same parkingi są oznaczone w oficjalnym informatorze, a przynajmniej na mapce OS-ów. Pytam bo nie wiem czy mam się szykować na te parkingi czy nie...
Ale dzięki za odpowiedź..
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez micz » poniedziałek, 22 cze 2009, 14:45

Podejrzewam, że parking w miejscu X będzie podzielony na dwie części Media i Kibice. I na "Kibice" będzie więcej aut
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez corados » poniedziałek, 22 cze 2009, 15:26

Oj przesadzili w kilku miejscach z tym planem zabezpieczenia, poruszał to już kiedyś G.Krajewski na łamach "WRC" najlepiej jest zataśmowac wszystko wzdłuż i wszerz i dla organizatorów jest ok. Kibiców ustawic kilkadziesiąt metrów od drogi bo tak trzeba. Ja rozumiem,że bezpieczeństwo jest najważniejsze, ale pewne granice należy chyba zachowac. Mamy nawrót, w którym nawet wurce nie osiągną jakiś zawrotnych prędkości, ale kilometry taśmy trzeba zużyc...
corados
A6

Postprzez RajducH » poniedziałek, 22 cze 2009, 17:23

po filmikach z testow smiem stwierdzic ze Holek "zajebiscie daje rade" :D bedzie walka
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez knaustychy » poniedziałek, 22 cze 2009, 17:41

Będąc u mamy w pracy były konkursy i tam się dzwoniło i odpowiadało. Koleś odpowiedział a ten dziennikarz "Gratuluje wygrał Pan przejazd podczas testów z Krzysztofem Hołowczycem przed 66 Rajdem Polski już niebawem więcej Rajdowych konkursów"
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez bladybyk » poniedziałek, 22 cze 2009, 17:50

Pytanie do rozbijających się na dziko - karnetów żadnych nie kupujecie?

I jeszcze jedno:

Panowie, jadąc we czwartek wieczorem po Grabówce natrafię na jakąś grupę obozowiczów "dzikich"? Wtedy bym się jakoś dołączył, co by raźniej było. Chyba trochę ludzi będzie spało na odcinku?

Cały czas się zastanawiam jaką opcję na rajd wybrać, stąd te pytania. Pozdro
bladybyk

Postprzez micz » poniedziałek, 22 cze 2009, 17:50

no i...?
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez TGR » poniedziałek, 22 cze 2009, 18:14

Wykaz ciekawych miejsc /mapki,zdjęcia,opisy,współrzędne/ na oficjalnej stronce w dziale "media" - Media Safety Book
TGR
A5

Postprzez bercik » poniedziałek, 22 cze 2009, 18:54

bladybyk pisz na priv my będziemy spać na grabówce a co do karnetów to kupujemy żeby nie było jakiś problemów na odcinku a z reszta głupio by było nie zaglądnąć na serwis:)
bercik
A5

Postprzez Tomek K » poniedziałek, 22 cze 2009, 19:22

knaustychy napisał(a):Będąc u mamy w pracy były konkursy i tam się dzwoniło i odpowiadało

A Kali wygrać i się przejechać, czy się nie przejechać?....

A co do filmikow - przejazdy jak przejazdy. Nie widze w nich nic specjalnie optymistycznego. Podejrzewam ze ujecia z testow Khalida byłyby podobne. Zycze Hołkowi tego 6 miejsca z całego serca, ale jak nie bedzie takiego odsiewu jak na Grecji to bedzie baaaaardzo ciezko. Niektorzy moga sie zdziwic po przejezdzie Novikova badz Conrada.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata