I KJS Katowice

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

I KJS Katowice

Postprzez knaustychy » środa, 22 kwi 2009, 12:54

Stowarzyszenie "S4" wspólnie z Automobilklubem Śląskim zaprasza na 1 KJS Katowice, o Puchar Prezydenta Miasta. Zawody odbędą się 26 kwietnia ( niedziela ), a bazą będzie miasto Katowice. Dzięki przychylności władz miasta, start, meta, biuro zawodów, a także przegrupowanie zostaną zlokalizowane w centrum Katowic ( parking na terenie "Spodka").

Wszystkie próby sportowe mają charakter krótkich odcinków specjalnych długości ok. 1000m każda. Jako organizator ww zawodów mamy nadzieję, że KJS na stałe wpisze się w kalendarz imprez sportu samochodowego.

Regulamin, harmonogram czasowy, a także pozostałe informacje dotyczące 1 KJS Katowice zostaną podane w przyszłym tygodniu.

Zgłoszeń można dokonywać wyłącznie drogą elektroniczną na adres: kjs@s4.net.pl lub w siedzibie Stowarzyszenia "S4".
ul. Targowa 5
41-200 Sosnowiec

tel. 32 700 81 30
kom.796 536 566

Wpisowe:

- 90 pln do 21.04.2009
- 110 pln po 21.04.2009 i w dniu zawodów

nr konta:
ALIOR BANK S.A.
72 2490 0005 0000 4500 8467 2807

O kolejności załóg dopuszczonych do zawodów decyduje data zgłoszenia, a także data wpłaty wpisowego.
W tytule wpłaty proszę wpisać: WPISOWE KJS KATOWICE

Wpłat można dokonywać na konto lub w siedzibie Stowarzyszenia "S4" w Sosnowcu, ul. Targowa 5.

Marcin Krupa
Dyrektor 1 KJS Katowice
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez Philippe » środa, 22 kwi 2009, 16:04

Trochę za późno to info ;-) limit: 60 załóg, zgłoszonych: 61
Philippe
A5

Postprzez knaustychy » środa, 22 kwi 2009, 18:28

Miło nam poinformować, że gościem KJS będzie Kajetan Kajetanowicz - Rajdowy Wicemistrz Polski, Mistrz Polski w grupe N. Start i meta KJSu będzie zlokalizowany w najbardziej widocznym miejscu Katowic, czyli przy katowickim "Spodku".

Próby sportowe, których charakterystyka to krótkie odcinki specjalne ( nie mylić z imprezami, gdzie kręcimy się wokół "pachołków") odbędą się w trzech miejscach. Pierwsza z nich to teren Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego Katowice (WORD), ul. Francuska 78.

Na drugą próbę, zawodnicy będą musieli udać się do sąsiadującego z Katowicami - Chorzowa, na teren Stadionu Śląskiego, na którym zostanie przeprowadzona próba nr 2. Tutaj krótka informacja dotycząca oglądania tej próby, informujemy, że na teren stadionu będą miały wstęp tylko osoby posiadające identyfikator - MEDIA, który to ędzie dostępny w Biurze KJS w dniu zawodów (Plac przy "Spodku").

Trzecia próba to Autodrom Chorzów (Tor Chorzów) doskonale znany z Supersprintów organizowanych przez Automobilklub Śląski. Ta próba nosi nazwę GANINEX, jednego z partnerów 1 KJS Katowice o Puchar Prezydenta Miasta.
knaustychy
N3

Postprzez M.Stoklosa » niedziela, 26 kwi 2009, 21:23

Jeżeli ktoś posiada fotografie z imprezy i chciałby umieścić je na www.rallykjs.pl to zapraszam na redakcja@rallykjs.pl
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
"Ryzyko istnieje dopóki istnieje ten sport"
M.Stoklosa
N2

Postprzez zbych KCH » wtorek, 28 kwi 2009, 00:32

Philippe, jak wrażenia po starcie w Katowicach? Byłem m. in. na pierwszym przejeździe autodromu w Chorzowie, widowiskowa próba. Żałuję, że nie zostałem na pozostałych przejazdach, bo spieszyłem się na Kubicę;) No i ten slalomik między bramkami w WORDzie :)
zbych KCH
N3

Postprzez Philippe » wtorek, 28 kwi 2009, 22:49

Siemasz!!
Powiem Ci tak :)

Niestety podczas dojazdówki z pierwszej na drugą próbą mieliśmy bardzo nieprzyjemną przygodę podczas cofania ;-) i spóźniliśmy się na PKC - cud boski, że nie dużo ale generalnie kara i ta pierwsza pętla bardzo kiepsko. Poprawiliśmy czas jednej pętli między pierwszą i ostatnią o chyba 25 sekund, więc wynik bardzo kiepski dla nas, bo jechaliśmy powalczyć, a wyszło jak wyszło :/

Najważniejsze, że założenie zostało zrealizowane - drugi punkcik do licencji w drugim starcie.
Philippe
A5

Postprzez majkos » środa, 29 kwi 2009, 11:51

Philippe napisał(a):Siemasz!!
Powiem Ci tak :)

Niestety podczas dojazdówki z pierwszej na drugą próbą mieliśmy bardzo nieprzyjemną przygodę podczas cofania ;-) i spóźniliśmy się na PKC - cud boski, że nie dużo ale generalnie kara i ta pierwsza pętla bardzo kiepsko. Poprawiliśmy czas jednej pętli między pierwszą i ostatnią o chyba 25 sekund, więc wynik bardzo kiepski dla nas, bo jechaliśmy powalczyć, a wyszło jak wyszło :/

Najważniejsze, że założenie zostało zrealizowane - drugi punkcik do licencji w drugim starcie.

Czyli start udany. Następne na pewno będą lepsze. Gratulacje i do następnego rajdu (przepraszam - imprezy, bo pan A.G. zabrania nazywania KJS-ów rajdami....) :) :lol:
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez Philippe » środa, 29 kwi 2009, 13:52

Dzięki :-))
Majkos a nie przyjeżdżasz do nas, do Łapanowa na KJS po drogach? ;-)
Philippe
A5

Postprzez majkos » środa, 29 kwi 2009, 14:53

Philippe napisał(a):Dzięki :-))
Majkos a nie przyjeżdżasz do nas, do Łapanowa na KJS po drogach? ;-)

Jak złapię sponsora, co da mi na taki wyjazd 1000 zł (laweta, spanie, żarcie, paliwo itd) to chętnie pojadę :) Ale wolę kasę nazbierać i pojechać raz w Czechach RallyeCupa...... Koszt też ok 1000 zł :)
Pozdro
Zostań fanem MAJKOS RTP na facebook'u
majkos
A5

Postprzez knaustychy » środa, 29 kwi 2009, 17:55

Fajny KJS oby więcej takich na Śląsku było!
knaustychy
N3

Postprzez zbych KCH » środa, 29 kwi 2009, 23:04

Ja z punktu kibica - fotoamatora bardzo pozytywnie oceniam szczególnie próbę na chorzowskim autodromie. Byłem tam pierwszy raz, przypomina to trochę tor w Tychach ale są tam ładniejsze plenerki do zdjęć:)

Tutaj trochę zdjeć: http://www.zbury.type.pl/gallery/13.html

Jeszcze mam takie pytanie techniczne:) Czy w KJSach drogi dojazdowe na poszczególne próby są opisane w książce drogowej, i czy to są drogi po których zawodnik musi koniecznie dojechać na PKC przed próbą, czy tylko sugestia najkrótszej trasy do tego PKCu?

Philippe: Najważniejsze kolejne punkty do licencji, wizualnie jazda wygldąła dosć dobrze (przynajmniej na próbach które obserwowałem;), a na wyniki przyjdzie czas.
zbych KCH
N3

Postprzez Philippe » środa, 29 kwi 2009, 23:35

zbych KCH napisał(a):Ja z punktu kibica - fotoamatora bardzo pozytywnie oceniam szczególnie próbę na chorzowskim autodromie. Byłem tam pierwszy raz, przypomina to trochę tor w Tychach ale są tam ładniejsze plenerki do zdjęć:)

Autodrom super - słyszałem, że tam dawniej sprinty były. Chętnie bym taki plac do upalanie nawet wynajął, szkoda, że daleko od domu, więcej na tłuczenie się po autostradzie nie piszę. Nasza polówka ma skróconą linkę od skrzyni i nie da się wrzucić piątki ;-) masakra!!

zbych KCH napisał(a):Tutaj trochę zdjeć: http://www.zbury.type.pl/gallery/13.html

Zdjęcia są super, masz u nas czteropak :-)

zbych KCH napisał(a):Jeszcze mam takie pytanie techniczne:) Czy w KJSach drogi dojazdowe na poszczególne próby są opisane w książce drogowej, i czy to są drogi po których zawodnik musi koniecznie dojechać na PKC przed próbą, czy tylko sugestia najkrótszej trasy do tego PKCu?

Trasa ustalona w książce drogowej czyli drogi dojazdowe są jedyne obowiązujące, kara za przejechanie drogi poza obowiązującą to wykluczenie. Wiem, że na niektórych KJSach, np. w Krakowie było to kontrolowane. Tzn. stał sędzie (faktu - chyba tak to się nazywa) na dojazdówce i odkreślał załogi, które pojechały.

zbych KCH napisał(a):Philippe: Najważniejsze kolejne punkty do licencji, wizualnie jazda wygldąła dosć dobrze (przynajmniej na próbach które obserwowałem;), a na wyniki przyjdzie czas.

Ostatnia pętla dobrze, lepiej o 30 sekund niż pierwsza. Mieliśmy klopsa na dojazdówce, ale najważniejszy punkcik. W życiu jako kierowca przejechałem 2 KJSy (2 punkty do lic) i jeden kręciołek. W maju jedziemy Kręciołek Krakowski (3 el), Kręciołek AK Świątnickiego (2 el), KJS Limanowa i KJS Łapanów (jeśli będzie). Chcemy się rozwijać i uczyć, dużo trenujemy. Pozdrawiam :-)
Philippe
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 30 kwi 2009, 00:07

Autodrom był i jest używany do sprintów. Jeszcze, bo ponoć tereny te zakupił jakiś developer i będzie tam budowane osiedle domków dla tzw nowo-wiejskich/miejskich. i dobrych miejsc do rajdowania będzie coraz mniej, ale to może to wpłynie na powstanie rajdów amatorskich na zamkniętych drogach publicznych.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez knaustychy » piątek, 1 maja 2009, 17:16

Wiecie może czemu nie było Kajetanowicza ?
knaustychy
N3

Postprzez martin.h » piątek, 1 maja 2009, 18:54

Miał zobowiązania wobec sponsorów i był w tym czasie gdzieś indziej.
martin.h
A6

Następna strona

Powrót do KJS