Poszukuję osoby która jest wstanie przegrać taśmę VHS na bardziej przystępny format dla komputera - a mianowicie - posiadam dwie taśmy VHS z relacjami zgranymi z TVP z sezonów 2001/2002 z wszystkimi eliminacjami RMSP - jeśli ktoś jest w stanie to zrobić niech się odezwie a na pewno wrzucę/wrzucimy te taśmy do użytku większej ilości osób niż tylko jednego gospodarstwa domowego
ewentualnie jakieś Barbórki itp też się znajdą...
Avatar foto. by Marcin Kaliszka Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic
A jest ktos w stanie opisac jak zgrac z VHS na kompa...? sam bylem z kamerka na kilku rajdach i mam znajomego( z internetu ) ktory tez ma kilka rajdow np Elmot '89 kilk rajdow '87 '88 RSMP, fajnie by bylo to jakos udostepnic zeby kazdy kto chce mogl sobie obejrzec
Jeżeli masz port firewire w kompie, to podepnij kamerę do kompa, a wideo do kamery. Ja tak robię, choć nie wiem, czy każda kamera cyfrowa działa jako przetwornik analog-cyfra.
Potrzebne są dwie rzeczy. Magnetowid i karta telewizyjna lub video w komputerze. Sygnał jest analogowy więc polega to na równoczesnym odpaleniu magnetowidu i programu zgrywającego w kompie. W zależności od rodzaju karty można wybrać parametry zgrania materiału im karta lepsza tym parametry zgrania wiadomo itd.