gajus:
Sorki, że dopiero teraz, a gdzie chcesz startować? w RPP? czy może trzeciej lidze?
Jeżeli chodzi o opis, to teoretycznie podstawy można znaleźć na necie, jak masz kłopoty to daj znać coś poszukamy

Natomiast chyba nie ma możliwości przekazać konkretów w inny sposób niż po prostu wsiąść z kimś doświadczonym do auta i opisać jakiś odcinek drogi
Ja zdecydowanie nie czuję się na siłach, aby przekazywać jakąś wiedzę na ten temat bo raczej jestem na etapie zbierania pierwszych doświadczeń

, ale oczywiście jak nie będziesz miał nikogo innego to mogę pomóc!
Kolega Beret zdecydowanie ma rację co do onboard'ów, jest kilka takich w których fajnie słychać słowa pilota, widziałem np. Frycza,Kościuszki, Sołowowa.
Pytasz się co jest dobre na początek. Moim zdaniem koncepcja, jakakolwiek ale koncepcja, która tobie odpowiada i w której dobrze Ty się czujesz, tzn. nie ma w Twojej głowie wielkiego zamieszania jak rozpoznać ten czy inny zakręt. W opisie i tak będziesz miał błędy na początku, mi np. wychodzą bardzo śmieszne odległości

na drugim przejeździe trasy poprawiłem wszystkie odległości.
Także jakakolwiek koncepcja, która uważasz że jakoś się sprawdzi, do takiego stanu właśnie doszliśmy z pilotem przed rajdem i jakoś podziałało
Powodzenia i pozdrawiam!