66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez rypley » środa, 1 kwi 2009, 08:32

No podstawowy karnet w dobrej cenie jest... ale superoes to sobie trzeba będzie w tv obejrzeć... widzę powtarza się sytuacja z Barbary. No cóż, dzięki temu ni będzie trzeba się w niedzielę śpieszyć :)
rypley
N3

Postprzez Mad Max » środa, 1 kwi 2009, 09:17

według tego co piszą to bilet na SS Mikołajki na czwartek i na niedzielę to dwa różne bilety po 89PLN - ja i tak się nie wybieram w zeszłym roku się strasznie wynudziłem - za dużo rallycrossu po prostu :)
149PLN za karnet cena jak najbardziej przystępna szczególnie że ubezpieczenie jest wliczone w cenę - ciekaw teraz jestem ile będzie kosztowała (o ile ktoś taką możliwość przewidział) wejściówka na pojedyncze oesy bo kupowanie karnetów dniowych mija się dla mnie z celem
no i przed wszystkim czy to nie żart prymaprylisowy
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez skrendi » środa, 1 kwi 2009, 09:24

Newmann napisał(a):Koledzy, chyba przesadziliśmy z ceną karnetów... i to o całą stówkę :D
Tylko szkoda z tym Super OSem na niego oddzielna wejściówka i miejsca ograniczone :? Pzostanie tylko oglądanie zza płotu :(

Zgadza się!
Wszyscy siali panikę, a tutaj całkiem przyzwoita cena!

Jeśli chodzi o SuperOS to uważam, że też nie jest źle.
Mówię tak porównując z biletami na mecze piłkarskie!
Wiecie ile kosztował bilet na mecz LECHA w pucharze UEFA....? 150 albo 170PLN!!!!!!!! a to tylko piłka nożna, za którą osobiście nie przepadam.
Niestety takie to są realia albo tor i oglądasz na żywo, albo relacja TV, która w takim przypadku powinna być i to ogónie dostępna!

Pozdrawiam
skrendi
N2

Postprzez rallyholic » środa, 1 kwi 2009, 09:29

Mad Max napisał(a):według tego co piszą to bilet na SS Mikołajki na czwartek i na niedzielę to dwa różne bilety po 89PLN - ja i tak się nie wybieram w zeszłym roku się strasznie wynudziłem - za dużo rallycrossu po prostu :)
149PLN za karnet cena jak najbardziej przystępna szczególnie że ubezpieczenie jest wliczone w cenę - ciekaw teraz jestem ile będzie kosztowała (o ile ktoś taką możliwość przewidział) wejściówka na pojedyncze oesy bo kupowanie karnetów dniowych mija się dla mnie z celem
no i przed wszystkim czy to nie żart prymaprylisowy

To nie żart :wink: Według mnie to dobre rozwiązanie dla osób, które "przypadkiem znalazły się" w okolicy, a nie mają czasu, zajawki żeby podróżować po odcinkach przez cały rajd. Bilety na pojedyńcze oesy zapewne również będą w podobnej cenie co zeszłoroczna, czyli 10 zeta.
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez TGR » środa, 1 kwi 2009, 10:05

Miłe zaskoczenie. Liczyłem, że cena będzie wyższa. A superoes obejrzy się w TV.
TGR
A5

Postprzez kremer » środa, 1 kwi 2009, 10:08

skrendi nie siali panike, ale jednak nasze slowa cos zrobily - i nie sa ceny 239, 199 a 149 wiec powiedzmy 33 euro przy kursie obecnym nie jest zle

ale mr krol i spolka musiala cos zrobic wiec wymyslili trybune hehe ile oni chca tam ludzi tysiac ? a chetnych bedzie 10 tys :) to nie MP :)

jednorazowych karnetow nie bedzie - tylko calodniowe - pewnie sporo ludzi bedzie sie zaszywalo w lasach

TGR masz racje - wiele ludu pewnie zakotwiczy gdzies w kanjpie i bedzie swoj super oesz robic :)
kremer
S2000

Postprzez np126p » środa, 1 kwi 2009, 10:34

mam pytanie jak wyglada sprawa karnetu dla dziecka jest jakis limit wiekowy wstepu za darmo
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez rallyholic » środa, 1 kwi 2009, 11:49

np126p napisał(a):mam pytanie jak wyglada sprawa karnetu dla dziecka jest jakis limit wiekowy wstepu za darmo

Z tego co pamiętam do 12 lat za free
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez mototom » środa, 1 kwi 2009, 12:19

No coś podobnego. Cena karnetu na Polski taka jak na trybunę na Karowej. Chyba Barbórka najbardziej prestiżowym rajdem świata jest, wynika z tego.

Chyba, że to jest żart prima aprilisowy. Panie Król. Pan się wypowiedz, czy to jakiś numer czy jest, czy tą cenę po grudniowych doświadczeniach jednak dostosowaliście do warunków przeciętnego Polaka..
mototom
A6

Postprzez kremer » środa, 1 kwi 2009, 12:24

cena za wszsytkie oesy 327 zlotych wiec cena jak na Rajd Walii chyba :)
kremer
S2000

Postprzez mgboy » środa, 1 kwi 2009, 13:33

:? dużo troche, liczyłem coś w okolicy 100pln
mgboy

Postprzez RajducH » środa, 1 kwi 2009, 14:47

ja mam mieszane uczucia - liczylem na 250 zl za wszystko, w sumie jak napisal Kremer za calosc jest 327 zl czyli duzo wiecej, ale z drugiej znowu strony gdyby odpuscic sobie sss to 149 zl jest bardzo sluszna kwota :D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez delecour » środa, 1 kwi 2009, 14:59

Król zrobił kolejny piękny wał w swoim stylu

Nie wiem z czego niektórzy się tu cieszą, no chyba, że dopisuję im humor z okazji 1 kwietnia.

Właściwa cena to taka, jaką powyżej napisał Kremer. Przecież większość z nas liczyła, że pójdzie na superoes płacąc za karnet do 200 zł. I to byłoby rozsądne, a w gruncie rzeczy dwukrotne wejście na superoes kosztuje więcej niż cały rajd. To jest k... skandal i złodziejstwo pana o władczym nazwisku.

Nie wiem jak oni sobie to wyobrażają, pobudują trybuny na 2 tysiące ludzi dla vipów i naiwniaków którzy będą płacić prawie 100 za jednorazowe wejście a co z dziesiątkami tysięcy kibiców którzy także chcą to zobaczyć a nie koniecznie płacić 327 zł za rajd.

Dla porównania na Rajdzie Finlandii za karnet płacimy 50 euro i mamy wielokrotny wstęp wszędzie gdzie chcemy. A z tego co się orientuje to troche daleko nam do finlandii.

A oglądać jak dzikus w tłumie przed małym telewizorem relacji to żadna przyjemność. Jawna kpiną z ludzi. Nie wyobrażam sobie być na tym rajdzie i nie być przynajmniej raz na superoesie. 149 zł to dobra cena-owszem za każdy oes.

Skur....ństwo. Brawo Panie Król, popisałeś się Pan. Znowu
delecour

Postprzez G.R.E.G » środa, 1 kwi 2009, 15:12

149 zeta to przyzwoita kwota, licząc jeszcze to co jest dołączone do karty kibica.Ja liczyłem właśnie na kwotę w przedziale 100-max 150 zł.
A co do trybun, przecież tam w cholere miejsca jeszcze będzie w koło, można pomyśleć i zrobić miejsca stojące za 20/30 zł. tak jak było w zeszłym roku.
Moje Produkcje http://rallymovies.xt.pl
To nie był five minus - Lechu K. :D
G.R.E.G
N2

Postprzez Gracko » środa, 1 kwi 2009, 15:20

a ja tam nie planowałem od początku wizyty na superoesie i cena 149 zł za karnet jest dla mnie do przełknięcia

przy cenie 89 zł organizacja superoesu będzie dużo łatwiejsza i nastręczająca dużo mniej problemów a i zarobek nie kiepski. Miejsca się sprzedadzą i nikogo nie interesuje że kupującymi nie koniecznie będą Ci najprawdziwsi rajdowi kibice - cena ma ich odstraszyć i wygonić na oesy gdzie łatwiej będzie nad wszystkim zapanować bo i miejsc do oglądania zdecydowanie więcej , możliwe że dlatego nawet złoty karnet nie zawiera super oesu.
Gracko
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata