66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Cogonieznajom » środa, 18 mar 2009, 16:10

Panowie, szukamy miejscówki do oglądania - las, szybko, szeroko, długie łuki gdzie będa piękne boki. Moze być nawet w srodku oesu:)

Czekam na info:)
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez Tomek K » środa, 18 mar 2009, 16:49

Cogonieznajom napisał(a):Panowie, szukamy miejscówki do oglądania - las, szybko, szeroko, długie łuki gdzie będa piękne boki. Moze być nawet w srodku oesu:)

Czekam na info:)

To musicie podjechać jakieś 1200km na północ:) A na poważnie to na pewno końcówka Grabówki, i chyba OS Pianki bedzie w lesie. Spokojnie, jeszcze duzo czasu zostało, na pewno ktos bedzie robił mniej lub bardziej dokładny rekonesans.
Jedno jest pewne - organizatorzy chca byc widze bardziej świeci od papieza i maks 2 oesy dziennie :(
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Newmann » środa, 18 mar 2009, 16:51

Musze stwierdzić, że w dniu dzisiejszym wszystko zawiało...
ale do czerwca śnieg odpuści :D
A co ile czasu są puszczane samochody w MŚ? 1 czy 2 minuty :?:
Newmann
N2

Postprzez Tomek K » środa, 18 mar 2009, 17:03

Newmann napisał(a):A co ile czasu są puszczane samochody w MŚ? 1 czy 2 minuty :?:

Wszystkie auta WRC co 2 minuty. JWRC I PCWRC...hmm kiedys na pewno były co minute, teraz tez tak jest, albo zalezy to od rajdu ale nie sadze (Norwegia na pewno co minute była w PCWRC) Choc cos mi sie obiło o uszy ze na Polskim robia czasowke pod 2 minutowe odstepy.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Leszczu » czwartek, 19 mar 2009, 03:01

a czemu auta WRC jada co 2 minuty a PCWRC i JWRC inaczej? Chyba nie ma zbytniej rózniby miedzy nimi prawda
www.Rally-Tech.net
Leszczu

Postprzez Leszczu » czwartek, 19 mar 2009, 03:03

P.S
jestem tu nowy na tym forum.
www.Rally-Tech.net
Leszczu

Postprzez rallyholic » czwartek, 19 mar 2009, 09:36

Leszczu napisał(a):a czemu auta WRC jada co 2 minuty a PCWRC i JWRC inaczej? Chyba nie ma zbytniej rózniby miedzy nimi prawda

Widać, że jesteś nowy i to nie tylko na tym forum, ale również w tym sporcie. Według mnie wszyscy beda puszczani co 2 minuty z uwagi na kurz.Nie bedzie odstępstw. Ps. bez urazy ale nick to sobie kolega wybrał.... :wink:
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez Newmann » czwartek, 19 mar 2009, 10:29

1 minuta czy 2 i tak będą narzekać na wielki kurz, z resztą jak co roku :?
a nick jest ok :D
Newmann
N2

Postprzez Mad Max » czwartek, 19 mar 2009, 13:17

po przygodach z lat poprzednich na pewno organizatorzy będą puszczać co 2 min bez względu na klasę

jeśli chodzi o leśne partie to dorzuciłbym końcówkę Trosu od wsi Jeziorko do wsi Tros

PS. Cogo widzę że tęsknisz ( ja też i to strasznie) za starym dobrym Kormoranem tam odcinki były praktycznie w większości w lesie
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez ToKu » czwartek, 19 mar 2009, 14:48

Co roku Agapit chodzi po starych dobrych kormoranowych trasach. A i lista startowa prezentuje się ostatnio lepiej niż by się można spodziewać na rajdzie drugiej kategorii.

I hopy są...

I to nie dwie na rajdzie tylko po dwie na odcinku...

Co do lasu, szeroko i szybko - Sołdany, tylko nie na "hopkach" koło Giżycka, lecz w środku odcinka w rejonie jezior. Gawliki też mają dosyć ciekawą partię w lesie, za Czarnówką zda się.

Hopki w rejonie Giża (przed metą) i owszem fajne, ale jak tam byłem to nic nie widziałem bo taśma daleko, a rzepak wysoki. Kaskę zapłaciłem za pooglądanie sobie dachów przejeżdżających rajdówek. Nie polecam tego miejsca.

Miłki w nowym przebiegu też będą fragmentem w lesie. W ogóle mała korekta w rejonie Czyprków zapowiada się szalenie interesująco (jeżeli tylko trasa pójdzie tam, gdzie myślę, że pójdzie) - spore różnice w wysokościach, mostek, las szeroki i szybki, prawdopodobnie z bokami. Łyżka dziegciu - tuż przy asfaltowym dojeździe, w Czyprkach pewno będzie pełno policji i innych służb, więc safety będą czuli się pewnie. A jak otaśmują zeszłorocznym zwyczajem...
Pogłoski jakobym to ja podrzucał kłody na trasie Kormorana 2002 uważam za grubo przesadzone
ToKu
N3

Postprzez Mad Max » czwartek, 19 mar 2009, 16:56

ToKu napisał(a):Co roku Agapit chodzi po starych dobrych kormoranowych trasach. A i lista startowa prezentuje się ostatnio lepiej niż by się można spodziewać na rajdzie drugiej kategorii.

I hopy są...

I to nie dwie na rajdzie tylko po dwie na odcinku...

to akurat fakt bo jestem na Agapicie co roku
i zapomniałeś dodać że było by bosko gdyby awansował do RSMP
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez SZUMI » czwartek, 19 mar 2009, 18:30

Mam prośbe. Chodzi o pomoc w znalezieniu w miare taniego pola namiotowego w rejonie Rajdu. Najlepiej prosze o strony www. Albo chociaż podajcie w jakich miejscowościahc najlepiej szukać. Z góry dziekuje.
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez Newmann » czwartek, 19 mar 2009, 19:46

SZUMI napisał(a):Mam prośbe. Chodzi o pomoc w znalezieniu w miare taniego pola namiotowego w rejonie Rajdu. Najlepiej prosze o strony www. Albo chociaż podajcie w jakich miejscowościahc najlepiej szukać. Z góry dziekuje.

Chcesz płacić za nocleg na polu namiotowym? Rozbijesz się gdzie zechcesz, gdzieś w pobliżu odcinka, z za pole zapłacisz gospodarzowi, który Ci jeszcze wszystkiego przypilnuje, a zapłacisz mu popularną na mazurach 0,7 i gra gitara :D
Newmann
N2

Postprzez kremer » czwartek, 19 mar 2009, 20:12

kazdy by chcial dobre miejsowki najlepiej jak w finlandii :) PL to nie finka - a co do miejsocwek zobaczcie on boardy beltowskiego czy butruka z 2008 moze cos znajdziecie dla siebie - ja z tego korzystalem - bełt moze jezdzi tempem podrozniczym, ale przynajmniej ma jedna z najlepszych stron (duzo on boardów pełnych)

jako ze od paru lat zjezdzilem spore fragemnty tych oesow przed rajdami polskimi - na kazdym oesie sa partie w lesie ale niestety ogladanie jest utrudnione - koniec czerwca to sa maks wysokie trawy krzaczory i ciezko cos znalesc fajnego i bezpiecznego

ja uwazam ze agapit bedzie fajniejszym rajdem :) mniej ludzi i dobra obsada :) oczywiscie bez LOEBÓW :)

a co do kolegi co szuka pol namiotowych - na milosc boska jest google pelno serwisow turystycznych na mazurach wytarczy posiedziec 15 minut zeby ogarnac sprawe i sobie wygodnie mieszkac na polu czy kwaterze
kremer
S2000

Postprzez oskar79 » sobota, 21 mar 2009, 12:41

Jeśli chodzi o miejscówki to ja polecam zrobić tak.
Jak wyjdzie program rajdu i beda tam polecane przez organozatora miejsca to w życiu tam nie jechać (chyba że z bardzo mocną lornetką), byłem w tamtym roku na jednym z takich miejsc. I ja rozumiem że bezpieczeństwo jest ważne ale to co porobili z zabezpieczeniem to były jaja. I dlatego polecam kupić sobie mapę mazur, nanieść na nią odcinki bo już są i postrawdzać dojazdówki (tylko nie te asfaltowe bo tam dużo ludzi, tylko takie dzikie (tam zawwyczaj stoi jeden safeciarz i jak będziesz w 4 -5 to cię nie bedzie jakoś strasznie gonił
oskar79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata