przez !ADI! » piątek, 5 wrz 2003, 23:32
Nie wiem czy was też to spotkało. Ale między przejezdami, to jest 15 min po przejeździe aut zamykających, safeciarze sypią textami"Dyrektor rajdu zakazał kożystania z asfaltu, proszę iść poboczem".
Wiem, że chcą mieć tam rajd, ale nie przesadzajmy. Nawet na Barumie czy Finlandii tak "krótko" nie trzymali kibiców. Przecie w tedy niby to nie jest trasa OSu i obowiązuje tam normalny ruch. To co szkodzi iść po drodze. Przecie wiadomo, że jak A,B,C pojadą to każdy zajmie bezpieczne miejsce.
A co do trzymania krótko. To wiecie co mi się nie podoba w organizacji rajdu? Safeciarze pilnują czy stoi się za taśmą ale tylko do 20-25 auta. Potem samowolka. W ogóle to byłem przerażony [a może rozwalony:)] głupotą safeciarza, a może policjanta, który pilnował taki lewy zakręt na 9OSie. Otóż przed zakrętem była prosta, którą poprzedzała partia szybkich łuków. A co na przedłużeniu prostej? Oczywiście jedna taśma!!! Ale to nic. Najlepsze było, że od razu za nią stały dzieci a z nimi stał ojciec. A kiedy powiedziałem, że to bardzo niebezpieczne miejse (nie do niego, tylko tak dosyć głośno) to ten ojciec się zaśmiał!!!! PARANOJA. Było to dokładnie w miejscu gdzie Płaczek zmieniał koło. Gustav i może fly_ mogą to potwierdzić!!! No tragedia. Jakby tam auto wypadło to 4 dzieci na szybie!!!
Wniosek z tego taki:
1)tubylcy "zawsze" mają rację
2)debil nie powinien być safeciarzem
3)safeciarze, nie zdają sobie sprawy, że o wiele większe niebezpieczeństwo niosą auta w niższych klasach. Tam zwykle kierowcy są mniej dośwaidczeni. To nei jest zasada ale pomijając Kuziego, to kierowcy w wyższych klasach popełniają mniej głupich błędów niż Ci w niższych. Jak już coś to może niosą takie samo niebezpieczeństwo. A zwykle ignoruje się ich ponieważ osiągająmniejsze prędkości. To NIEDOPUSZCZALNE
To są moje wnioski i mam nadzieję, że ktoś podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami na temat zabezpieczenia. Po za tym jest COOL