66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez bociant01 » czwartek, 12 mar 2009, 18:32

Zamiecione pod dywan ale jeżeli się ktoś uprze to mogę wykazać że jest to samowolka , ale nie chcę tego robić bo KOCHAM ten sport i niech już tak zostanie. Po rajdzie mogę to zrobić ale nie teraz. KONIEC
bociant01
N3

Postprzez TGR » sobota, 14 mar 2009, 12:41

Jak Latvala będzie dalej dawał takie odpały, to już widzę Hołka w teamie FORDA na Polskim.
TGR
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » sobota, 14 mar 2009, 14:16

TGR napisał(a):Jak Latvala będzie dalej dawał takie odpały, to już widzę Hołka w teamie FORDA na Polskim.

no przeciesz z tego co pisano to Hołek oficjalnie ma reprezentowac Muchnis jako kierowca do zdobywania punktów na Rajdzie Polskim.
Chyba że mówisz o cąłkowitym zastąpieniu w Stobarcie Latvale przez Hołka,ale to według mnie jest mniej niż 20% szans.

A dwa to do Mikołajek mozna jechac całkowcie w celach rekraacyjnych :D aby tylko i wyłącznie poogladac samochdy,co to za walka jak tylko Loeb i bardzo,bardzo długo nic,nawet mimo pirueta na oesie (tak jak dzisiaj)
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Mad Max » sobota, 14 mar 2009, 14:48

Krzysiek_WrC napisał(a):Chyba że mówisz o cąłkowitym zastąpieniu w Stobarcie Latvale przez Hołka,ale to według mnie jest mniej niż 20% szans.

od kiedy Latvala jeździ dla Stobarta ?? bo mi się wydaje że jeździ dla fabrycznego teamu Forda - no może z wyjątkiem rajdów asfaltowych
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez TGR » sobota, 14 mar 2009, 15:11

W zeszłym sezonie była już taka sytuacja, kiedy Duval zastąpił Latvalę. Było to wynikiem nieukończenia przez tego ostatniego kilku rajdów. Wilson dobrze wie, że Loeb jest bezkonkurencyjny i Hirvonen nie ma szans. Liczy więc na wygraną wśród producentów. Dlatego też został stworzony Stobart, żeby zabierać punkty Citroenowi. Nic jednak w tym roku z tego nie wychodzi. Loeb zwycięża, Sordo zajmuje wysokie miejsca, a Latvala i H.Solberg nawalają. Hołek ma więc dużą szansę. Zna na Mazurach każdą dziurę i otrzymując Forda najnowszej specyfikacji może osiągnąć dobry wynik. Dlatego nie zdziwiłbym się gdyby na Polskim o punkty walczyliby Hirvonen/Hołek w Fordzie i H.Solberg/Latvala w Stobardzie. Fajna wizja, co?
TGR
A5

Postprzez Mad Max » sobota, 14 mar 2009, 15:43

no wizja fajna ale sam Hołek powiedział że jest większe prawdopodobieństwo że będzie walczył o punkty dla Munchis niż dla Stobarta
choć kto wie jak będą wyglądały kolejne występy ekipy forda

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez corados » sobota, 14 mar 2009, 16:59

Z tym zastąpieniem Latvali przez Hołka to chyba żartujecie :shock: Z całym szacunkiem dla Hołowczyca,ale do kierowców pierwszego teamu Forda i Citroena to on może nie miec nawet podejścia. Latvala popełnia często błędy,ale to nie zmienia faktu,że na szutrach jest bardzo szybki. Jedynym atutem Hołka jest znajomośc trasy, reszta przemawia za młodym Finem.
corados
A6

Postprzez MatiWrc » sobota, 14 mar 2009, 17:55

dlaczego przekreślacie szanse Hołka? moim zdaniem już teraz Wilson się zastanawia czy na Polskim obok Hołka dla fabryki będzie punktował Hirvonen czy Latvala :wink: tylko muszą jakieś fajne oklejenie zaprojektować, żeby logo BP i Orlen zmieścić :lol:
MatiWrc
A5

Postprzez bercik » sobota, 14 mar 2009, 20:39

MatiWrc napisał(a):dlaczego przekreślacie szanse Hołka? moim zdaniem już teraz Wilson się zastanawia czy na Polskim obok Hołka dla fabryki będzie punktował Hirvonen czy Latvala :wink: tylko muszą jakieś fajne oklejenie zaprojektować, żeby logo BP i Orlen zmieścić :lol:

Dobre to było, nawet bardzo dobre :D
bercik
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » niedziela, 15 mar 2009, 10:57

Myślmy trzezwo,oczywscie pomarzyc zawsze można ale to przeciesz normlany zabieg taktyczny Muchnisa że bierze Hołowczyca (o ile go faktycznie wezmie) tylko po to na ten rajd do zespołu że Holo zna każda wyrwę w drodze na Mazurach,i stad liczą na jego doświadczenie i punkty w Rajdzie Polski.

Chodziasz tak się zastanawiam ile by Hołowczyc osiągnął gdyby go tak posadzic w jakims topowym WRC na sezon w RMŚ?
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Newmann » niedziela, 15 mar 2009, 19:12

bociant01 napisał(a):Zamiecione pod dywan ale jeżeli się ktoś uprze to mogę wykazać że jest to samowolka , ale nie chcę tego robić bo KOCHAM ten sport i niech już tak zostanie. Po rajdzie mogę to zrobić ale nie teraz. KONIEC
To kim Ty jesteś, że masz taką władze :shock: :?: :?:

:idea:
Newmann
N2

Postprzez bociant01 » niedziela, 15 mar 2009, 19:29

Newmann napisał(a):
bociant01 napisał(a):Zamiecione pod dywan ale jeżeli się ktoś uprze to mogę wykazać że jest to samowolka , ale nie chcę tego robić bo KOCHAM ten sport i niech już tak zostanie. Po rajdzie mogę to zrobić ale nie teraz. KONIEC
To kim Ty jesteś, że masz taką władze :shock: :?: :?:

:idea:

Nie władzę a wiedzę. Prawo to mój codzienny chleb. Nie jestem policjantem ani prokuratorem, ale sa inne zawody gdzie ta wiedza jest niezbędna i takową w tym zakresie posiadam. A że Kocham rajdy to , itd...

http://ww6.tvp.pl/View?Cat=7244&id=886665
6min 30 sek
bociant01
N3

Postprzez RajducH » poniedziałek, 16 mar 2009, 16:11

http://www.rajdpolski.pl/?trasa,32

oficjalna mapa 2009:)

nowe fragmenty maja zwlaszcza Gawliki, Paprotki i Milki:) reszta podobnie jak rok temu, nom i oczywiscie dwa nowe oesy :)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Newmann » poniedziałek, 16 mar 2009, 17:51

RajducH napisał(a):http://www.rajdpolski.pl/?trasa,32

oficjalna mapa 2009:)

nowe fragmenty maja zwlaszcza Gawliki, Paprotki i Milki:) reszta podobnie jak rok temu, nom i oczywiscie dwa nowe oesy :)

No to już można zacząć planować i powoli trasę zwiedzać :D :D
Newmann
N2

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 16 mar 2009, 20:02

w sumie to mapka niezbyt dokładna - ktoś kto mieszka niedaleko powinien sobie poradzić - więc czekamy na wieści z trasy

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata