Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez jazzzy » niedziela, 22 lut 2009, 23:10

relacja teraz TVP Kraków - maly minus za to ze nie podali iz Steinhof Maciej rowniez zajal 3 miejsce

jutro pewnie w SPEED 2 o 19:30 mozna spodziewac sie kojelnej relacji

---

wg. tabeli wynikow kare dostal tylko Kuzaj - za co ta kara ?
jesli za opony na szykanie to przeciez bylo wiecej zawodnikow
ktorzy na trzeciej szykanie przestawiali gumy
jazzzy
N3

Postprzez hakelbery__ » niedziela, 22 lut 2009, 23:55

Witam
Zastanawiam sie czy to Steinhof jest taki szybki czy reszta tak sie wozi po odcinkach. Nie wiem jak tu wyglada sprawa sprzetu którym jechali (tz czy były seryjne czy podkręcane) ale daje to do myślenia że chłopak który pierwszy raz jechał lancerem (i chyba wogóle pierwszy raz w życiu na odcinku rajdowym) wygrywa jeden przejazd a w sumie jest 3 bijąc gości, którzy juz od lat startują w rajdach. Nie mówie tu o tych którzy jechali dla kibiców tylko i wyłącznie chodż takich było bardzo niewielu.
Mam wrażenie, ze nasze rajdy sa coraz bardziej przepełnione osobami, które jeżdza bo mają grubą kase a nie talent- szkoda.
A najbardziej mnie szlak trafia jak jadą zawodnicy tempem jak na zapoznaniu z trasą. Co jak co ale uczyć sie można na rajdach w PZM, a tutaj już powinno sie prezentować jakiś poziom.

Co do pomysłu jechania pętli to chyba tez sie za bardzo to nie sprawdza- zwłaszcza przy takich temperaturach czekanie co najmnie 2 minut a przewżnie dłużej jest troche słabym pomysłem i powoduje rozlużnienie wśród kibiców (zaczyna sie chodzenie itd), a takze jakąs taka ospałą atmosferą(nic sie nie dzieje )

Generalnie jednak uważam że impreza fajna, i bardzo potrzebna
hakelbery__

Postprzez jazzzy » niedziela, 22 lut 2009, 23:59

i jak zwykle wtopa typu : kibice ida w samopas a nie ma przerwy miedzy przejazdami :(
jazzzy
N3

Postprzez @luki rally@ » poniedziałek, 23 lut 2009, 10:34

jazzzy napisał(a):
Kubus napisał(a):Mówisz masz...

nie calkiem to mialem na mysli,
chodzilo mi o ten moment jak zahaczyl kraweznik

Ten moment.tyle udalo sie uchwycic :)
Obrazek
Obrazek
@luki rally@
N3

Postprzez zachu » poniedziałek, 23 lut 2009, 11:22

jazzzy napisał(a):Kuzaj zdekoncentrowany
czekamy na jakis filmik z Janeckim z pierwszego przejazdu

http://www.youtube.com/watch?v=iZcsMpp8Qzw
Sorry za jakość ale miałem zwykły aparat cyfrowy, a tak w ogóle to działo się trochę na tym zakręcie i na tej szykanie widocznej na początku filmu, ja stanąłem na skarpie już o 8 i zająłem sobie super miejscówkę
zachu
A5

Postprzez jazzzy » poniedziałek, 23 lut 2009, 11:27

a ja 9:25 na tej samej gorce i tez mialem dobra miejscowke bo znalazlem sobie kamien i pomimo ze nie stalem w pierwszym rzedzie to i tak widzialem wszystko

a ta szykane to chyba najefektowniej pokonal Pawel Kopacz
jazzzy
N3

Postprzez zachu » poniedziałek, 23 lut 2009, 11:35

Tak Kopacz przeszedł szykanę super ale Dytko też bardzo ładnie. A na drugim przejeździe w czasie „powrotu” Kopacz świetnie się bronił po lekkim zahaczeniu tej samej skarpy co Janecki. Warto było marznąć w tym miejscu od 8 prawie do 15
zachu
A5

Postprzez Philippe » poniedziałek, 23 lut 2009, 14:51

hakelbery__ napisał(a):Witam
Zastanawiam sie czy to Steinhof jest taki szybki czy reszta tak sie wozi po odcinkach. Nie wiem jak tu wyglada sprawa sprzetu którym jechali (tz czy były seryjne czy podkręcane) ale daje to do myślenia że chłopak który pierwszy raz jechał lancerem (i chyba wogóle pierwszy raz w życiu na odcinku rajdowym) wygrywa jeden przejazd a w sumie jest 3 bijąc gości, którzy juz od lat startują w rajdach. Nie mówie tu o tych którzy jechali dla kibiców tylko i wyłącznie chodż takich było bardzo niewielu.
Mam wrażenie, ze nasze rajdy sa coraz bardziej przepełnione osobami, które jeżdza bo mają grubą kase a nie talent- szkoda.
A najbardziej mnie szlak trafia jak jadą zawodnicy tempem jak na zapoznaniu z trasą. Co jak co ale uczyć sie można na rajdach w PZM, a tutaj już powinno sie prezentować jakiś poziom.

1. Tak, Maciek Steinhof jest taki szybki. Swoją drogą niespodzianka, ale bardzo miła :)))
2. Nie wszyscy, którzy jechali, szczególnie z odległymi numerami mieli dużo doświadczenia, część właśnie ze stawki PPZM czyli teraz RPP. Popatrz na wynik praktycznie debiutanta w nie-najmocniejszym aucie Masteli... wypatruj talenty, zamiast narzekać, że ich nie ma ;-))
Philippe
A5

Postprzez hudyj » poniedziałek, 23 lut 2009, 23:21

Na mnie wrażenie zrobił safeciarz widoczny na zdjęciu :)
Obrazek
Koleś przechodził samego siebie. Kto widział to wie jak było, szczególnie na pierwszym przejezdzie :D
hudyj
N3

Postprzez Kubus » poniedziałek, 23 lut 2009, 23:31

Bez kitu o tym safeciarzu niedługo powstana legendy:) hehe gościu był naprawde dobry:)
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Ziggy » poniedziałek, 23 lut 2009, 23:33

hudyj napisał(a):Koleś przechodził samego siebie. Kto widział to wie jak było, szczególnie na pierwszym przejezdzie :D

dlatego, że próbował ogarnąć i zapanować sam nad tłumem ludzi a pozostali safty mieli w dupie zabezpieczenie po zamknięciu drogi (jeszcze auto cywilne na trase wyjechało podczas zapozania)?:roll:

jeszcze jakieś matołki rzucali w niego śnieżkami

czy coś innego rzuciło ci się w oczy?

przez to, że każdy miał go w dupie i nie stosował się do jego poleceń - wszyscy uznali go za nadgorliwego, bo tylko on reagował na ludzi na trasie
Weź Ty stań od 7 rano na -13st. C i pilnuj
Ziggy
A5

Postprzez lemon_17 » wtorek, 24 lut 2009, 09:46

Aha, i jeszcze jedno, ten safeciarz wydarł się nawet na ochroniarza który przechodził na druga stronę drogi. A później przepraszał ;) "Sorry, moja wina" Śmieszny koleś ;)
lemon_17
N1

Postprzez Ziggy » wtorek, 24 lut 2009, 10:55

lemon_17 napisał(a):Aha, i jeszcze jedno, ten safeciarz wydarł się nawet na ochroniarza który przechodził na druga stronę drogi. A później przepraszał ;) "Sorry, moja wina" Śmieszny koleś ;)

ochroniarz nie miał kamizelki tylko czarną kurtkę jak wiele osob
troche się chłopak "wczuł" w rolę ale to dobrze
Ziggy
A5

Postprzez Philippe » wtorek, 24 lut 2009, 11:32

Gdyby palcem nie kiwnął, też byście narzekali i śmiali się.. nie dogodzi...
Philippe
A5

Postprzez Ziggy » wtorek, 24 lut 2009, 12:37

właśnie dziwie się podejscia niektórym, chłopak starał się wykonywać swoją niewdzięczną jakby nie było rolę i naraził się tym na szyderę niektórych użytkowników forum rajdowego. To jak mają się zachowywać inni przypadkowi oglądacze, którzy byli tam, bo było blisko od domu ??
W innym temacie napiszecie, że zabezpieczenie było do bani, bo safty nie reagowało.
Ziggy
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS