Nowy regulamin KJS.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez MSG Racing » czwartek, 12 lut 2009, 00:34

Wlasnie ja sie pytałem.
Auto z kompresorem też jest doładowane. Kompresor to też sposób doładowania auta.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez sas » czwartek, 12 lut 2009, 00:57

no też ale jak sam zauważyłeś jest jednym ze sposobów, wiec czemu nie ujęto tego ogólniej tzn "silniki doładowane" wtedy dotyczyło by to wszystkich rodzajów doładowania a nie tylko turbodoładowania, bo doładowanie mechanicznie -sprężarką- nie jest rodzajem turbodoładowania, no ale skoro pytałeś o to kogoś tam "wyżej", to ja nie mam więcej pytań :)
żeby była janość doładowanie dzieli się miedzy innymi na turbo doładowanie oraz na mechaniczne doładowanie i jedno ma niewiele wspónego z drugim.
Ktoś widocznie powiela ten błąd w każdym kolejnym regulaminie nazywając silnikiem turbo wszystko czemu coś dmucha dolot, i nie ważne że np takiego g60 nie ma turbo czy merole kompressory:p
btw Jakby zapytać świadomego posiadacza mechanicznego kompresora "ile dmucha twoje turbo" to odbierze to jako obrazę a zarazem dowód niewiedzy pytającego :). Tę niewiedzą z pewnością wykazał się ktoś konstruujący regulamin. pzdr dziękuję za odpowiedź. sas
sas
N2

Poprzednia strona

Powrót do KJS