Odcinek Specjalny w Radiu LUZ

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez potejtos » niedziela, 11 sty 2009, 17:47

Czy ktos moze wrzucic na inny serwer? Dzieki.
RWD lover, WRC owner :)
potejtos
N1

Postprzez Kafe » niedziela, 11 sty 2009, 19:44

potejtos napisał(a):Czy ktos moze wrzucic na inny serwer? Dzieki.

Dzisiaj wieczorkiem postaram się wrzucic to na serwer radiowy i dam znać na forum.

pozdrawiam
www.odcinekspecjalny.pl
Kafe
A5

Postprzez potejtos » niedziela, 11 sty 2009, 20:20

Bede ogromnie wdzieczny. Dzieki w ogole za caly ten program! Pozdrawiam.
potejtos
N1

Postprzez Kafe » niedziela, 11 sty 2009, 23:19

Zapraszamy do wysłuchania rozmowy na www.odcinekspecjalny.pl

a konkretniej na: http://odcinekspecjalny.pl/index.php?op ... &Itemid=10

pozdrawiam
Karol Ferenc
Kafe
A5

Postprzez kremer » wtorek, 13 sty 2009, 00:21

sluchalem 10 minut tego wywiadu z Gorskim i wylaczylem bo mi sie smiac chcialo :) Karol - przestan slodzic tak tym swoim gosciom, a szczegolnie Gorskiemu - bo to troche nie smaczne... takie moje przemyslenia
kremer
S2000

Postprzez Bomber » wtorek, 13 sty 2009, 06:39

kremer napisał(a):sluchalem 10 minut tego wywiadu z Gorskim i wylaczylem bo mi sie smiac chcialo :) Karol - przestan slodzic tak tym swoim gosciom, a szczegolnie Gorskiemu - bo to troche nie smaczne... takie moje przemyslenia

jak dla mnie to wywiad ok. Górski to specficzny gość i wiemy nie od dzis, a co to moze trzeba by k...rwami rzucac, zeby mialo byc ciekawie? a caly porrgram trwa 60, a nie 10 minut.
to co sie chcialem dowiedziec odnosnie trzeciel ligii to mniej wiecej sie dowiedzialem, ale zmian mega nie ma. nie widze mozliwosci, zeby kluby masowo zaczely to organizowac i tu bedzie opor zapewne. poszlo nawet moje pytanie !

technicznie mialem maly problem, zeby odtworzyc na poczatku ze strony ten wywiad, ale cos poinstalowalem jakies dodatki i zaskoczylo to. mam firefoxa jako przegladarke, a wy?
Bomber
N2

Postprzez potejtos » wtorek, 13 sty 2009, 13:05

Tez mam firefoxa i mialem problemy, trzeba Quick Time zainstalowac i chodzi.

Co do samego wywiadu, to dla mnie sila przedstawionych argumentow jest zenujaca. Dlaczego nie ma Magurskiego? Bo nie mozna na kolcach, bo jesli trzeba bedzie przeniesc park, to zawodnicy nie beda mogli dojechac na kolcach do parku. To nie mozna zrobic tak, zeby nie trzeba bylo go przenosic? Takie gdybanie, co by bylo gdyby. A argument, ze rajdy zawsze byly drogie? Kiedys byla komuna w Polsce, czyli teraz tez powinna byc. Kiedys nie bylo pradu, telefonow, internetu, wiec dalej ma go nie byc? Przeciez to jest smieszne. Ja bardzo chcialbym wiedziec co sklonilo PZM do wprowadzenia homologowanych aut w RD-3L. Poza tym nie rozumiem, dlaczego nie mozna stworzyc ogolnopolskiego cyklu w ramach tego regulaminu. Co do szukania promotora i sponsora dla RSMP, to chyba pan Gorski liczy na to, ze ktos sam przyjdzie, powie ze ma kase i wtedy oni moze laskawie sie zgodza, a sami nawet palcem nie kiwna, zeby rozpromowac ten sport. Dla mnie podejscie do tematu i sam sposob myslenia budza frustracje.
potejtos
N1

Postprzez bzyq » wtorek, 13 sty 2009, 13:25

temat magurskiego wałkowany był od dawna. park był przygotowany, ale jedynym argumentem, który od przewodniczącego ZSS (kolega pana Górskiego - Janusz Sz.) wtedy zasłyszałem, to: 'Kuzaja ciężarówka nie zjedzie'. i to oni zaproponowali salon Fiata w Gorlicach na park serwisowy.
Panowie, apeluję : wymyślajcie bardziej racjonalne ściemy, a przynajmniej sami sobie nie przeczcie!
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez micz » wtorek, 13 sty 2009, 14:19

Górski jest żałosny
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez potejtos » wtorek, 13 sty 2009, 16:49

Powiem tak, jesli dalej ludzie jego pokroju z jego pomyslami, argumentami i sposobem myslenia, beda zasiadali we wladzach PZM to "nie wroze zadnych rewelacji, kaczka to max co moze z tego byc." Chyba nigdy nie zrozumieja, ze bez promocji, ulatwien i wsparcia nie tylko dobrym slowem dla zawodnikow, ten sport bedzie sie stawal coraz bardziej "elitarny", w rozumieniu Gorskiego. Nie talent, nie umiejetnosci, nie checi sie licza, ale kasa. To jest chyba wlasnie powod, dla ktorego tak wspieraja wicemistrza Polski, ktory ma problemy z budzetem. Gratulacje.
potejtos
N1

Postprzez kremer » wtorek, 13 sty 2009, 17:41

bomber jakimi kur*ami - nie popadaj w skrajnosci
kremer
S2000

Postprzez krist » wtorek, 13 sty 2009, 23:31

kremer napisał(a):bomber jakimi kur*ami - nie popadaj w skrajnosci

wystarczyło pociągnąć pare tematów: Nie ma kasy dla Kajtka, dlaczego, ile mają mają kasy na co, ile wydali w 2008 na promocje sportów motorowych, jakie są dochody z licencji i reklam, co z kasą od sponsora, czy trafiła do organizatorów rajdów czy centrali. PZM to organizacja społeczna a nie prywatn afirma, to nie ma być tajemnica.
To samo 3 liga, co to znaczy ze bedą rajdy bo muszą się odbyć, po co te wszystkie homologacje, czemu jeszcze nie był w Czechach, z tym lausiz to bajki opowiadał, , i tak dalej i tak dalej.
Ja wiem że po fakcie to każdy mądry ale naprawde szło chłopa troche przycisnąć, bo chyba sie za bardzo nie przygotował
krist
N3

Postprzez Góral » środa, 14 sty 2009, 11:21

W pełni zgadzam się z Kristem. PZM to organizacja non profit o ile pamiętam. Ich finanse powinny być jawne. Wspominałem w swoich pytaniach o tym jak PZM promuje rajdy oraz jak wspomaga polskich zawodników. Dodałem, że mniejsze federacje (w mniejszych krajach) potrafią wspierać wiec argument finansowy jest nie na miejscu. Estonia wspiera swoich zawodników choć w całym państwie żyje tyle osób co w Krakowie. Da sie, jeśli się chce, ale do chenia trzeba mieć szerokie horyzonty a z tym w PZM było zawsze kiepsko. Ponowiłbym też pytanie o to co dzieje się z pieniędzmi od Platinum. Jeśli wogóle jakieś są to jeśli trafiają do PZM lub do organizatorów jako podstawowe wsparcie budżetu to znaczy że są wyrzucane w błoto. Te pieniądze powinny służyć promocji rajdów - głównie opłacaniu nadawania relacji w dobrym czasie antenowym. A co do zdania o managerze i sponsorach - bez komentarza.
"The only thing in the world worse than a fake Rolex is a real one" J. Clarkson
Góral
N2

Postprzez Philippe » środa, 14 sty 2009, 12:13

Góral napisał(a):Te pieniądze powinny służyć promocji rajdów - głównie opłacaniu nadawania relacji w dobrym czasie antenowym. A co do zdania o managerze i sponsorach - bez komentarza.

Dokładnie tak, mogłoby się to obrócić w większe zainteresowanie dyscypliną potencjalnych sponsorów, tak naprawdę nic nie wiadomo o wydawaniu kasy przez PZM, troszkę szkoda, bo zapowiadanych zmian było więcej, część się udaję, nie powiem, bo niewiele, ale coś ruszyło. Mimo wszystko Pan Górski jest ze starej gwardii i część kwestii nie przejdzie, takich jak 3 liga, brak homologacji i tak dalej, czyli to co nas, młodych ludzi, którzy nie napadli jeszcze na bank interesuje :-)
Philippe
A5

Postprzez MisiekClio » środa, 14 sty 2009, 12:15

Góral napisał(a): PZM to organizacja non profit o ile pamiętam. Ich finanse powinny być jawne.

To jest chyba wszystko bardziej skomplikowane. PZM to 2 odrębne organizacje składające się na PZM Holding.

Pierwsza organizacja to PZM - działa w celu wypełnienia obowiązków statutowych. Czyli zajmuje sie m.in. sportem. Pobiera kasę z obrtoów akcjami, wpływów z organizacji imprez, nieruchomości, składek członkowskich, datków (sponsorów) itd...

Zapis ze statutu brzmi mniej więcej, że dochody nie mogą być dzielone bezpośrednio między jego członków (uwaga: członkowie to automobilkluby, a nie działacze).
Gdyby ustawa wymagała upublicznienia wyników finansowych, musiałyby być umieszczone na stronie (vide: spółki giełdowe)

Drugą organizacją jest PZMot - jest to działalność czysto komercyjna, ukierunkowana na czysty zysk dla organizacji. To są wszystkie szkoły jazdy, pomoc drogowa, campingi i cała masa innych rzeczy (pisze z pamieci)

Obie działalności zostały oddzielone od siebie w połowie lat 90-tych

Wniosek: transfer środków z PZMot do PZM jest niemożliwy. Natomiast w drugą stronę - ustawowo też nie wolno, ale ustawy są od tego, żeby je obchodzić :))

A tak naprawdę to nie wiem jak to jest w innych krajach, wygląda na to, że nasz Związek (ten od sportu) faktycznie nie należy do najbogatszych...
MisiekClio
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP