Moderator: SebaSTI
RaQ napisał(a):Organizator nie rozpieszcza nas na nadmiarem informacji o tym co się dzieje na trasie, więc tak naprawdę nie wiadomo czemu skrócili tak mocno etap, widocznie góry były w tym miejscu całkowicie nieprzejezdne.
RaQ napisał(a):Nie wiem co się dzieje z Czachorem, był przebłysk na początku, a potem już tylko spadek, walka w trzeciej dziesiątce, to raczej nie jest to, do czego się przyzwyczaiłem u Czachy.
RaQ napisał(a):Dla Dąbrowskiego to raczej koniec, odnowiły mu się kontuzje, ręka pewnie musi go ostro boleć, bo jedzie w ogonie. Zresztą sam już powiedział ,że jedzie tylko jako serwis części na wszelki wypadek dla czachy i przygońskiego. Strasznie mi go szkoda, bo kiedyś był mega fighterem.
ŁukaszŁuniewski napisał(a):Według nieoficjalnych informacji Naser Al-Attiyah został wykluczony z Dakaru za ominięcie punktu kontrolnego na trasie. Hołek w ten sposób awansuje o kolejną pozycję.
Loeb1987 napisał(a):ŁukaszŁuniewski napisał(a):Według nieoficjalnych informacji Naser Al-Attiyah został wykluczony z Dakaru za ominięcie punktu kontrolnego na trasie. Hołek w ten sposób awansuje o kolejną pozycję.
to koniec dakaruszkoda że najlepszy kierowca w tak głupi sposób odpadł...
ŁukaszŁuniewski napisał(a):Loeb1987 napisał(a):ŁukaszŁuniewski napisał(a):Według nieoficjalnych informacji Naser Al-Attiyah został wykluczony z Dakaru za ominięcie punktu kontrolnego na trasie. Hołek w ten sposób awansuje o kolejną pozycję.
to koniec dakaruszkoda że najlepszy kierowca w tak głupi sposób odpadł...
Miał do wyboru trasę przez wydmy albo dookoła nich, gdy temperatura silnika wynosiła 120 stopni Celsjusza, więc chyba wybrał lepszą decyzję z perspektywy dojechania do mety.
ŁukaszŁuniewski napisał(a):Taki jest regulamin. Gdyby miała być kara czasowa wiele teamów rozważałoby czy nie pojechać trasą alternatywną.
Beret napisał(a):ŁukaszŁuniewski napisał(a):Taki jest regulamin. Gdyby miała być kara czasowa wiele teamów rozważałoby czy nie pojechać trasą alternatywną.
no wlasnie wydawalo mi sie, ze regulamin we wczesniejszych imprezach nakladal za miniecie punktow pomiarow kary czasowe. kary liczone oczywiscie w godzinach. widac bylem w bledzie
RaQ napisał(a):
Ciekawe jak poważna groziła mu awaria, bo wiemy tylko tyle że silnik się przegrzewał, no ale mógł mocno zwolnić i przebić się jakoś przez wydmy, nawet kosztem straty 3-4 godzin , ale być uczciwie na mecie i jechać dalej w 10 rajdu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości