Pierwsza eliminacja Pucharu PZM

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez pigal » piątek, 19 gru 2008, 12:56

na cieszynce nie mozna bylo uzywac kolcow-nawet jesli byloby 2 metry sniegu byl zakaz uzywania.
pigal
pigal
N2

Postprzez micz » piątek, 19 gru 2008, 13:52

bzyq napisał(a):w świetle prawa władze moga pozwolic.
ale zgodnie z prawem ruchu drogowego, kochany Pan władza może przyłożyc mandat :)

EDIT:

gabrally: a ile to jest dużo śniegu? :)
heh, po raz kolejny mnie rozśmiesza takie podejście do tematu - skądinąd bardzo wygodne. 'Przecież można było używac kolców, ale 80 cm to za mało' hehehe

Nie może pozwolić, chyba, że rozegra oes na prywatnym terenie. Może to głupi przykład, ale to tak jakby na rajdzie dopuszczone było okradanie kibiców i ich bicie. Prawo zabrania, ale organizator zezwolił
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez młody_FFRT » piątek, 19 gru 2008, 15:20

kremer napisał(a):gdzie w czechach mozna na kolcach jezdzic bo nie slyszalem o zimowym rajdzie czeskim ?

Choćby czeski KJS czyli np. Ve stopě Valašské zimy ,w tym roku akurat zima nie była obfita w śnieg ale rok temu:
http://pl.youtube.com/watch?v=VBcXkEx3zNk
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez bzyq » piątek, 19 gru 2008, 16:19

micz napisał(a):
ale zgodnie z prawem ruchu drogowego, kochany Pan władza może przyłożyc mandat :)

EDIT:

heh, po raz kolejny mnie rozśmiesza takie podejście do tematu - skądinąd bardzo wygodne. 'Przecież można było używac kolców, ale 80 cm to za mało' hehehe

Nie może pozwolić, chyba, że rozegra oes na prywatnym terenie. Może to głupi przykład, ale to tak jakby na rajdzie dopuszczone było okradanie kibiców i ich bicie. Prawo zabrania, ale organizator zezwolił

do tego właśnie piję :)
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez krist » piątek, 19 gru 2008, 17:08

Nigdy nie było wolno używać kolców, przez 4 pierwsze lata Magurskiego też i wtedy jakoś panowie z PZM mogli z tym żyć. Kwestia umowy z władzami miejscowymi i Policją. Ten "KJS" Valaska Zima w Czechach ma 36 km oesowych, mozna startować seryjnym autem i na kolcach. Wpisowego nie pamiętam ale żenująco niskie. No ale my Polacy jesteśmy lepsi, mamy fajnego prezesa PZM, sukcesy w sportach motorowych, przecież Kubica sie nie wziął znikąd, sam Prezes go mlekiem z dodatkiem Motula300V karmił
krist
N3

Postprzez gabrally » piątek, 19 gru 2008, 17:27

EDIT:

Info mam od jednego z zawodników.
Ile śniegu musiałoby być? Nie wiem... Ale to pewnie oceniał ktoś jadący przed stawką zawodników... ;)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez młody_FFRT » piątek, 19 gru 2008, 17:37

krist napisał(a): Wpisowego nie pamiętam ale żenująco niskie.

Wpisowe do rajdu wynosi 3.000 KC (ok 420zl) plus ubezpieczenie (zawierane przy odbiorze admin.) 180KC na osobę; ok 24 zł. :) :) :)
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez pigal » piątek, 19 gru 2008, 18:22

gabrally napisał(a):

EDIT:

Info mam od jednego z zawodników.
Ile śniegu musiałoby być? Nie wiem... Ale to pewnie oceniał ktoś jadący przed stawką zawodników... ;)

Kto mialby oceniac 0, 00, 000? :)
NIE WOLNO BYLO JECHAC NA CIESZYNCE NA KOLCACH
pigal
pigal
N2

Postprzez Mars » sobota, 20 gru 2008, 14:53

Kolce kolcami, ale temat jest inny :)
Już wsio jasne, tak jak w latach poprzednich sezon RPP zacznie się na trasach Mazowsza :) Mi to bardzo pasuje, ponieważ jeden rajd do obejrzenia więcej za śmieszne pieniądze, bo mam blisko hehe :D
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez kremer » sobota, 20 gru 2008, 17:24

nie no Mazowiecki to taki kultowy rajd jak Monte Carlo :) :twisted: Mam nadzieje, ze zostanie w Maciejowicach
kremer
S2000

Postprzez Mad Max » niedziela, 21 gru 2008, 01:17

Mars napisał(a):Już wsio jasne, tak jak w latach poprzednich sezon RPP zacznie się na trasach Mazowsza :) Mi to bardzo pasuje, ponieważ jeden rajd do obejrzenia więcej za śmieszne pieniądze, bo mam blisko hehe :D

ja tez się wcale nie obrażę byle by trasa była trochę inna niż przez ostatnie lata, mogli by wykożystac stare odcinki z Warszawskiego 1999 i 2000 bo ganianie po tych samych odcinkach rok w rok jest trochę nudne
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez CzarnyWRC » niedziela, 21 gru 2008, 02:11

kremer napisał(a): Mam nadzieje, ze zostanie w Maciejowicach

a ja mam nadzieje że nie będe znowu zapuszczał korzeni w maciejowicach i coś się w kwestii trasy zmieni. Bardzo dobrą konfiguracją były odcinki 2 Rajdu Mazowieckiego ze zdradliwym łukiem we wsi Jatne ;)
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Postprzez kremer » niedziela, 21 gru 2008, 12:44

teoretycznie jak bedzie kasa to rajd moze odbyc sie pod ciechnowem na szutrach, ale raczej jej nie bedzie wiec :)
kremer
S2000

Postprzez Mad Max » niedziela, 21 gru 2008, 13:46

CzarnyWRC napisał(a):a ja mam nadzieje że nie będe znowu zapuszczał korzeni w maciejowicach i coś się w kwestii trasy zmieni. Bardzo dobrą konfiguracją były odcinki 2 Rajdu Mazowieckiego ze zdradliwym łukiem we wsi Jatne ;)

no zacisk w Janem szczególnie jak popada jest naprawdę dużym wyzwaniem jak na możliwości Mazowsza - nawet czołówka RSMP w 1999 miała z nim problemy

kremer napisał(a):teoretycznie jak bedzie kasa to rajd moze odbyc sie pod ciechnowem na szutrach, ale raczej jej nie bedzie wiec :)

dziękuję za takie szutry to już wolę okoliczne asfalty
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia strona

Powrót do Puchar PZM