Moderator: SebaSTI
thydisease napisał(a):pamietam dokladnie jak Leszek Orski pakowal swoim golfiaczem na patelniach walimiski i jak stanal na kolach przy wyjsciu z drugiego zakretu... myslalem wtedy, ze kilka osob zginie, ale Leszek poradzil sobie wspaniale... i tak to sie wszystko zaczelo
GrzegorzChyla napisał(a):thydisease napisał(a):pamietam dokladnie jak Leszek Orski pakowal swoim golfiaczem na patelniach walimiski i jak stanal na kolach przy wyjsciu z drugiego zakretu... myslalem wtedy, ze kilka osob zginie, ale Leszek poradzil sobie wspaniale... i tak to sie wszystko zaczelo
http://plfoto.com/106970/zdjecie.html
1993 rok.
A mój pierwszy rajd?
Pierwszy na poważnie to Polski w 1984.
Wcześniej Rajd Tour de Europe, bodajże 1980 rok. Odcinek specjalny na torze w Miedzianej Górze. Padał deszcz a jedyne nazwisko które mi cokolwiek mówiło to był Ilia Czubrikow.
Tak w ogóle zacząłem od wyścigów, widziałem wyścig uliczny w ramach Grand Prix Gór Świętokrzyskich w 1975 roku (wygrał Adam Smorawiński na Porsche Carrera).
a jeszcze wcześniej pamiętam oglądałem jakiś rajd Polski, byłem akurat wtedy na wakacjach i którejś nocy rajd przejeżdżał pod moim domem. Pamiętam tylko że śmigneło parę aut, błysneli światłami i tyle. Teraz próbuję ustalić kiedy to było. Bo nie napisałem wcześniej że to było pod Przemyślem. Teraz mi pasuje że to musiała być jakaś dojazdówka, niestety 1973 ani 1972 rok trasa mi nie pasuje żeby przejeżdżała tamtędy... a więc to musiało być wcześniej, a z wcześniejszych rajdów nie mam tras...
Grzegorz Chyła
Jucek napisał(a):Orientuje sie ktos z Was(moze Grzegorz) czy w latach 90' na Dolnym Śląsku którys z wyścigów górskich posiadał homologacje/zgodę na poruszanie sie po jego trasie bolidami? Pamiętam ze trasa była w lesie. to na pewno nie był tor z płaskich. pamiętam malucha z silnikiem motocykla z ogromna chłodnicą z przodu(bardzo możliwe ze to był Szwagierczak) no i utkwił mi w pamięci czerwony bolid w barwach BASTOSale to nie był jedyny tego typu pojazd na tych zawodach. Ktoś pomoże:)? Który to mógł być rok? i co to były za zawody:)?
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości