Jak myslicie !!! Kto, jak, gdzie i w czym ???

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez thydisease » piątek, 28 lis 2008, 16:59

z elmotem moze nie byc tak zle... bo nie ma przeciez rajdu swidnickiego, ktorego sponsorem byla firma krause. pewnie beda chciali sie pokazac, wiec nie bedzie chyba az tak zle

moze jak Turski wraca, to moze Herba, Gieruszczak, Gryczynski i Przybylski pojawia sie ponownie :wink:
http://tomaszscibior.blogspot.com/ - nie tylko rajdy
thydisease
N3

Postprzez KaMiLL WRC » piątek, 28 lis 2008, 17:31

Mad Max napisał(a):"życzę" miłego stania w korkach w przyszłym roku w Mikołajkach

Korków w Mikołajkach nie będzie ponieważ całe miasto będzie wyłączone z ruchu drogowego :wink:
KaMiLL WRC
A5

Postprzez gabrally » piątek, 28 lis 2008, 18:21

thydisease napisał(a):moze Herba, Gieruszczak, Gryczynski i Przybylski pojawia sie ponownie :wink:

Wierzysz w cuda? :)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez thydisease » piątek, 28 lis 2008, 18:27

chyba mozna pomarzyc...

ps: Papa Koper wrocil :wink:
thydisease
N3

Postprzez rallyholic » piątek, 28 lis 2008, 20:13

KaMiLL WRC napisał(a):
Mad Max napisał(a):"życzę" miłego stania w korkach w przyszłym roku w Mikołajkach

Korków w Mikołajkach nie będzie ponieważ całe miasto będzie wyłączone z ruchu drogowego :wink:

Nie pisz głupot. Nie wyłączą ruchu w Miksach. Przez Mikołajki przebiega droga krajowa nr 16 i nie ma sposobu i powodu aby ją blokować dla ruchu samochodów. Ruch rajdówek pomiędzy oesami zostanie przeniesiony na drogi lokalne-nie kolizyjne z ruchem kibiców (tak jak jest podczas innych rund WRC). Poza tym, jedynym oesem po zachodniej stronie jez. Mikołajskiego będzie SS Stage, więc nie ma tragedii. Wszystkie oesy są zlokalizowane na wschód co nie utrudnia ruchu przez Mikołajki, więc nie pisz bajek. Pozdrawiam.
"life's hard, rally is harder"
rallyholic
N3

Postprzez KaMiLL WRC » piątek, 28 lis 2008, 21:41

rallyholic napisał(a):Poza tym, jedynym oesem po zachodniej stronie jez. Mikołajskiego będzie SS Stage, więc nie ma tragedii. Wszystkie oesy są zlokalizowane na wschód co nie utrudnia ruchu przez Mikołajki, więc nie pisz bajek. Pozdrawiam.

Rozmawiałem na ten temat z dyrektorem ds. zabezpieczenie Rajdu Polski, który pełnił tą samą funkcje podczas Rajdu Karkonoskiego i wiem co piszę. Tak na marginesie oprócz SS Stage w okolicy mamy servis i zapewne odcinek testowy...Pozdro!
Ostatnio edytowano piątek, 28 lis 2008, 23:26 przez KaMiLL WRC, łącznie edytowano 1 raz
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Tomek K » piątek, 28 lis 2008, 23:19

KaMiLL WRC napisał(a):
rallyholic napisał(a):Poza tym, jedynym oesem po zachodniej stronie jez. Mikołajskiego będzie SS Stage, więc nie ma tragedii. Wszystkie oesy są zlokalizowane na wschód co nie utrudnia ruchu przez Mikołajki, więc nie pisz bajek. Pozdrawiam.

Rozmawiałem na ten temat z dyrektorem ds. zabezpieczenie Rajdu Polski na ten temat, który pełnił tą samą funkcje podczas Rajdu Karkonoskiego i wiem co piszę. Tak na marginesie oprócz SS Stage w okolicy mamy servis i zapewne odcinek testowy...Pozdro!

Wychodzą "zalety" rajdu w Mikołajkach. Korki będą na 100%, i to nie tylko w samym miasteczku, ale przy wszystkich główniejszych dojazdach do oesów. Co do Mikołajek - to poza SSS masz tam też serwis, poza tym sporo ludzi własnie tam bedzie mieszkało. Juz w tym i zeszłym roku na koniec 1 etapu przy wjazdach była masakra. W przyszłym bedzie 5 razy gorzej albo jeszcze "lepiej" :)
Co do wyłączenia miasta z ruchu ? Hmm wydaje mi sie jednak mało prawdopodobne, zwłaszcza ze rajd trwa od czwartku, ludzie muszą się jakoś wydostać do pracy i szkół, a chyba nie zafundują im wycieczki wokół Jeziora Śniardwy przez Ruciane... albo na północ przez Ryń (ta opcja jeszcze wydawać by się mogła realna) W każdym razie problem muszą jakoś rozwiązać, bo jak rajdówki utkną w korkach to.....
Jeśli organizatorzy naprawdę czegoś sie nauczyli, to dojazdówka po poszczególnych etapach dla zawodników powinna przebiegać właśnie przez Ryń, Jorke Wielką i Faszcze. Tak by uniknąć przejazdu przez Mikołajki (czy aby w tym roku, juz tak nie było ????)
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Mad Max » piątek, 28 lis 2008, 23:56

owszem było dlatego drugiego dnia Tros był jechany w drugą stronę niż było to w latach poprzednich i dlatego nie było odcinka Stare Sady bo tamtędy była dojazdówka do serwisu, przez Mikołajki był tylko wyjazd na odcinki ale wtedy raczej łatwo uniknąć korka - zresztą popatrzcie na mapy z tego roku
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez rallyspeed » sobota, 29 lis 2008, 12:27

Bryan Bouffier ma nogę w gipsie.Kontuzji nabawił się podczas jazdy na rowerze.
Ten człowiek postanowił kopiować Loeba pod każdym względem, chociaz zamiast barku wyszla noga. :lol:
Życzę Polakom takiej determinacji.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez mototom » sobota, 29 lis 2008, 12:52

rallyspeed napisał(a):Bryan Bouffier ma nogę w gipsie.Kontuzji nabawił się podczas jazdy na rowerze.
Ten człowiek postanowił kopiować Loeba pod każdym względem, chociaz zamiast barku wyszla noga. :lol:
Życzę Polakom takiej determinacji.

To juz nasi nie będa musieli wypozyczać WRC żeby nakopać Bouffierowi. :D
mototom
A6

Postprzez thydisease » niedziela, 30 lis 2008, 13:20

Baltowski w Polo a Ruta w Pugu... zobaczymy co z tego wyjdzie

http://toprally.pl/obrazek.php?id=8479&nid=6557
thydisease
N3

Postprzez skrendi » niedziela, 30 lis 2008, 13:45

thydisease napisał(a):Baltowski w Polo a Ruta w Pugu... zobaczymy co z tego wyjdzie

Czy mógłby mi ktoś (najlepiej autor) wytłumaczyć treść tego postu!!
Jak można się domyślić to jest to lista zgłoszeń na Prazsky Rallysprint, tylko że ja tam nie widzię ani sztuki Polo S2000, a tym bardziej Bełowskiego (bo myślę, że autor tego kierowcę miał na myśli).
A może to dywagacje odnośie przyszłego sezonu?!
skrendi
N2

Postprzez thydisease » niedziela, 30 lis 2008, 13:49

skrendi napisał(a):
thydisease napisał(a):Baltowski w Polo a Ruta w Pugu... zobaczymy co z tego wyjdzie

Jak można się domyślić to jest to lista zgłoszeń na Prazsky Rallysprint, tylko że ja tam nie widzię ani sztuki Polo S2000, a tym bardziej Bełowskiego (bo myślę, że autor tego kierowcę miał na myśli).

czytales liste zgloszen? pod koniec stawki widnije tam nazwisko Szymona Ruty w P s2000. natomiast Beltowski np. na rallyonline mowi, ze bedzie walczyl o Polo s2000... co w tym niejasnego? wystarczy troche poczytac
thydisease
N3

Postprzez skrendi » niedziela, 30 lis 2008, 14:11

thydisease napisał(a):
skrendi napisał(a):

czytales liste zgloszen? pod koniec stawki widnije tam nazwisko Szymona Ruty w P s2000. natomiast Beltowski np. na rallyonline mowi, ze bedzie walczyl o Polo s2000... co w tym niejasnego? wystarczy troche poczytac

Ty się tutaj nie pień zbytnio kolego, bo ja się tylko grzecznie pytam czy post dotyczy przyszłego sezonu czy jakiejś imprezy jeszcze w tym roku??
czy w moim poście pisałem o Rucie?.... NIE
Chodzi mi o Bełtowskiego! Myślałem, że wiesz coś więcej!
Jeśli chodzi o to co jest na rallyonline to żadna nowość. Jest to recenzja "Odcinka Specjalnego" z piątku. I do Polo S2000 to wydaje się, że jeszcze daleko.

Ale ja się tylko pytałem kolego thydisease!!!
Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)
skrendi
N2

Postprzez thydisease » niedziela, 30 lis 2008, 15:15

liczylem na to, ze potencjalny odbiorca posta domysli sie, ze chodzi tu o przyszly sezon. uwazam,ze wynika to z ogolnego kontekstu.

pozdrawiam i rowniez zycze milego dnia
thydisease
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP