rajdy amatorskie

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

rajdy amatorskie

Postprzez tomekw37 » wtorek, 26 sie 2008, 16:40

witam mam prosbe, poniwaz troche znudzilo mi sie krecenie wokol slupkow na kjs to prosil bym o wypisanie nazw imprez w ktorych mozna sobie bardziej konkretnie pojezdzic nie posiadajac licencji.Najbardziej interesuja mnie zawody ktore odbywaja sie po zwyklej drodze ale place czy opuszczone lotniska itp. na ktorych nie jezdzi sie tylko na 1 i na ktorych mozna rozwinac wieksze predkosci tez moga byc.Z gory dzieki za propozycje i pozdrawiam.
tomekw37

Postprzez SZUMI » wtorek, 26 sie 2008, 16:56

tutaj jest temat o imprezach w Czechach http://www.autoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3919

Są tam organizowane rózne puchary, w których nie musisz mieć licencji. Puki cop to są: Rallye Cup, Volny Pohar, winter Cup i jeszcze kilka. Z tego co wiem to Rallye Cuop jest najtańszy. wymagania to strój zakrywający ciało, klatka, kubełki, pasy szelkowe, dwie gaśnice. Są to Osy bo jeden ma zwykle od 3 so 18 kilometrów, w zależności od danej rundy. Musisz sprawdzić na stronie organizatora ale chyba 27 września jest kolejna runda Rallye Cup - Rallye Pardubice 2008. wpisowe to około od 100 do 500zł.
FOTOGRAFIA Z RAJDÓW ITP.

r.szumny@wp.pl

http://motorecords.pl/galerie_autor,111,0,Ryszard_Szumny.html
SZUMI
A5

Postprzez MatiWrc » wtorek, 26 sie 2008, 18:41

Berg Trophy: http://www.rajdy.hoga.pl/berg/berg.asp

I zależy z jakiego jesteś miasta, w Polsce jest kilka naprawdę niezłych rajdów amatorskich, np, Rajd Magnolii (Szczecin), czy imprezy w Tomaszowie Mazowieckim :wink:
MatiWrc
A5

assda

Postprzez vti_rally » środa, 27 sie 2008, 22:03

kryterium kamionki można jechać bez licencji, najbliższa eliminacja 15 wrzesień , os dł. 6KM 3x , wpisowe 120zł
vti_rally
N2

Postprzez Beret » niedziela, 31 sie 2008, 23:55

mistrzostwa dziennikarzy, polecam szczegolnie runde w debicy. w zeszlym roku bylo 25 km osowych, wpisowe kosztowalo 600 ale zawieralo nocleg i wyzywienie od piatku wieczorem do sniadania w niedziele dla obu czlonkow zalogi :)
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez tomekw37 » wtorek, 2 wrz 2008, 17:37

rzeczywiscie imprezy takie jak rajd dziennikarzy, wyscig gorski w gorzejowej,wyscigi o puchar gminy Brzostek i Debicy, patrzac na filmy z youtube to jest to tylko nie moge znlaezc przepisow dotyczacych wyposazenia auta aby moglo wziasc udzial w takiej imprezie, jakby ktos wiedzial gdzie to jest to prosze o odp,dzieki.
tomekw37

Postprzez M.Stoklosa » wtorek, 2 wrz 2008, 21:41

U mnie sie dowiesz na temat wszystkiego gdzie można jeździć bez licencji. Istniejemy od 2000 roku a teraz mamy małą reaktywację wiec dojdzie jeszcze sporo nowości.
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
"Ryzyko istnieje dopóki istnieje ten sport"
M.Stoklosa
N2

Powrót do KJS