ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez darude » niedziela, 17 sie 2008, 14:38

Loeb przed ostatnim oesem: Mikko jest dopiero czwarty - to dla mnie dobrze, ale nie wiem czy Francois do końca zostanie przed nim. Może zgaśnie mu silnik pod koniec oesu? Zobaczymy...
spox :roll:
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 17 sie 2008, 14:41

Brawo dla Loeba :) świetny wynik rządzi już od 2002 roku.
Ja obejrzałem niestety tylko przejazd Loeba i Mikko, jednak domownicy woleli oglądać olimpiadę :roll:
A Meeke pokazuje na jakim poziomie jest teraz. Chłopak zasługuje na pełny sezon w WRC. Może za rok

darude napisał(a):Loeb przed ostatnim oesem: Mikko jest dopiero czwarty - to dla mnie dobrze, ale nie wiem czy Francois do końca zostanie przed nim. Może zgaśnie mu silnik pod koniec oesu? Zobaczymy...
spox :roll:

Hehe nie dziwie się że tak mówi Ford lubi przekręcać wyniki :twisted:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez JoostSchouten » niedziela, 17 sie 2008, 23:12

I'm finished with my video of the rally, you can download it at Rallymedia.nl -> Video -> ADAC Deutschland Rally 2008

Obrazek
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez Hipo1990 » niedziela, 17 sie 2008, 23:49

Super Video :!: :wink: :)
Hipo1990
N1

Postprzez Marcin Szopa » poniedziałek, 18 sie 2008, 16:55

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=9271

Zdjęcie i filmik z wypadku G.Gallego
Marcin Szopa
N3

Postprzez wizaron » poniedziałek, 18 sie 2008, 19:43

My pics also online :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
https://www.flickr.com/photos/rallydigital/albums
wizaron

Postprzez jarekvfts » poniedziałek, 18 sie 2008, 22:54

Awesome video<wow>
jarekvfts
N1

Postprzez JoostSchouten » wtorek, 19 sie 2008, 00:14

Hipo1990 napisał(a):Super Video :!: :wink: :)

jarekvfts napisał(a):Awesome video<wow>

Thanks 8) It was also an awesome rally.
Sad that there is no WRC in 2009 in Germany.
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez darude » wtorek, 19 sie 2008, 11:19

JoostSchouten napisał(a):Sad that there is no WRC in 2009 in Germany.

But WRC 2009 is in Poland. Also anigh from Netherlands. :wink:
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez JoostSchouten » wtorek, 19 sie 2008, 11:25

darude napisał(a):
JoostSchouten napisał(a):Sad that there is no WRC in 2009 in Germany.

But WRC 2009 is in Poland. Also anigh from Netherlands. :wink:

Well... it's 1400km away from the Netherlands, so about 15 hours driving. Trier was within 3 hours driving... :( :D
But maybe I will visit some other WRC-rally's next year.
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 19 sie 2008, 21:32

So be prepared for a looooong trip through Poland, it takes time to drive through our beautiful country without hiways :wink: especially area in the north-east part od the country has some low quality roads . But once you'll get there, I sure you'll be happy to see Rally of Poland! Even now in ERC it's a fantastic rally.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 19 sie 2008, 21:33

Very good video Joost, as always :wink:. BTW, did you record historic rally cars? I'd love to see that :).
Marmetal
S2000

Postprzez JoostSchouten » wtorek, 19 sie 2008, 22:21

Hultay WRC napisał(a):So be prepared for a looooong trip through Poland, it takes time to drive through our beautiful country without hiways :wink: especially area in the north-east part od the country has some low quality roads . But once you'll get there, I sure you'll be happy to see Rally of Poland! Even now in ERC it's a fantastic rally.

We will see, it's a pretty long trip, but the stages look really great on the videos I found! I think it's a really good decission to get the WRC to Poland, also because it's a very rally-minded country.
Marmetal napisał(a):Very good video Joost, as always :wink:. BTW, did you record historic rally cars? I'd love to see that :).

Thanks! :) And I didn't record any historics because of the time-schedule. Really planned it so I could see the WRC's a lot. ;)
Joost - Rallymedia.nl
JoostSchouten
N3

Postprzez Rally'p » środa, 20 sie 2008, 16:12

Wczoraj wróciłem :D Było Zaje...super :D
Zobaczyłem tylko 7ss, ale to dlatego, że do granicy jechaliśmy ok. 8 godzin :evil:
Piątek zdążyliśmy na jeden os, ten na którym wypadł Galli, wlazłem pod jakąś górę miedzy winogronami i doszedłem do os'u :D , hamowanie na lewym łuku ze spadaniem w dół, do lewy 90, do prawy 90 :D , Sobota widzieliśmy 4 os, bez spinania się :) Freisen/Westrich i Arena Panzerplatte. Na Freisen staliśmy na prawym nawrocie z autostrady w taką ciasną dróżkę, a na drugim przejeździe, lewy łuk na autostradę pod górę, do prawy nawrót, do lewy 90 z cięciem, pod górę, do prawy 90 i wszystko było pięknie widać :) , Panzerplatte to już po prostu miodzio :D , pierwszy przejazd, przebijaliśmy się przez jakąś dżunglę do lewego łuku ze spadaniem przechodzącego w lewy 90, bo po osie nie można chodzić, w tym buszu, podążając w dwu metrowych pokrzywach i jakiś jeżynach pod paznokieć w kciuku wbił mi się jakiś kolec :unsure: , ale nie bolało :P , drugi przejazd Panzerplatte to już podjazd na Parking i masa ludzi, chyba jakieś 6 autokarów woziło kibiców do os'u i jak dojechaliśmy moim oczom ukazało się jakieś 6-8 km os;u :szczena: Było widać w oddali hopę i jakieś 90'tki, blisko zaś była kombinacja nawrotek i 90'tek :) , w niedzielę już odpuściliśmy i tylko na Dhrontal i Circus Maximus w Trier, na Dhrontal staliśmy na początku na górce (wieeelkiej) było z niej widać jakieś 5-6 km osu, ale uznaliśmy, że zejdziemy niżej do nawrotu, i opłaciło się, bo nie ma to jak czuć wiatr przejeżdżającej rajdówki :D Na Circus staliśmy na jakimś prywatnym placu, na którym nie sprawdzali biletów i powiem szczerze, że mieliśmy lepsze miejsca od tych co mieli bilety, tylko, że my staliśmy za bramą, ale widzielismy lewy 90 z najazdem :)
W serwisie nic się nie zmieniło, jak nie można było się dopchać do kierowców tak nie można, ale symulator jakiegoś os'u ze Szwecji z Gronholmem to zawsze coś i jeszcze potem tarmac on ice z Loebem :D
Meta rajdu to dla mnie nowość, bo nigdy nie byłem na oficjalnym zakończeniu bo trzeba było do domu spadać, ale opłaciło się poświęcić ten czas :D w końcu można było potrzymać puchar za 3cie miejsce w generalce Rajdu Niemiec :DObrazek
Podsumowując Rajd całkiem udany, poza tym, że trzeba było się nalatać po tych winnicach, a stromo tam, że ho ho :D
Jutro wrzucę wszystkie zdjęcia, robione kompaktową cyfrówką i do tego jeszcze nie najnowszą więc rewelacji nie ma :P
Pozdro :)
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Rally'p
N1

Postprzez Cubson » piątek, 25 cze 2010, 23:20

Witam !

Wybieram się na Rajd Niemiec pierwszy raz. Chciałbym się dowiedziec o paru rzeczach - najlepiej od osób, które już były na tym rajdzie:
1. Jak wygląda sprawa z noclegami? Chodzi mi tylko i wyłącznie o noclegi w namiotach bądź samochodzie. Wiem, że w Niemczech nie wolno spac w samochodzie przy drodze i jest to surowo karane. Czy na rajdzie policja nie robi problemu ludzią koczującym przy oesach ? :) Czy może są do tego jakieś specjalnie wyznaczone miejsca (na rozłożenie namiotu itp.)?
2. Jak daleko można dojechac do oesu przemieszczając się między odcinkami? Czy są do tego potrzebne jakieś specjalne nalepki parkingowe (czy parkingi są płatne?) - tak jak na Rajdzie Polski w tym roku? Czy wystarczy machnąc karnetem i puszczają dalej ? :)

Z góry dzięki !
Cubson
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata