Ciekawostki...

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez gabrally » poniedziałek, 30 cze 2008, 12:46

Pewien facet jest ubraby na czarno. Ma czarne spodnie, skarpetki, kurtkę, rękawiczki i czapkę. Idzie tak ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia, niebo jest zachmurzone, w oknach domów też nie widać żadnych świateł. Z naprzeciwka jedzie czarny samochód z dużą prędkością, z wyłączonymi światłami. Mimo to kierowca zauważył pieszego i zatrzymał się przed nim. Jak to możliwe? Teraz zastanów się nad odpowiedzią.

Jeden z filozofów greckich został skazany na karę śmierci. Dano mu jednak szansę uratowania życia poprzez wyciągnięcie z urny białej kuli, podczas gdy druga z umieszczonych w urnie kul - czarna - skazywała go na wykonanie wyroku.

Tuż przed losowaniem filozof dowiedział się jednak, że obie kule w urnie są czarne. Podszedł do urny, włożył rękę, wyciągnął kulę i... uratował sobie życie. Jak to zrobił?

Na wystawie obrazów pewien mężczyzna przyglądał się portretowi. Ktoś go zapytał: "Czyjemu portretowi się przyglądasz?" Ów człowiek odpowiedział: "Nie mam braci, ani sióstr, ale ojciec tego człowieka na obrazie jest synem mojego ojca". Czyjemu portretowi przyglądał się ten wielbiciel obrazów?
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez THIM » poniedziałek, 30 cze 2008, 13:23

Uwaga, odpowiedzi:

1. Jest jasno / koleś niesie latarkę

2. Wyciągnął kulę, wyrzucił ją, wyciągnął drugą, a ponieważ była czarna, stwierdził, że poprzednia była biała.

3. Swojego syna
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez rallyspeed » poniedziałek, 14 lip 2008, 18:36

1.Zatrzymał sie bo to był Pudzian, wziął autograf i pojechał, po co innego miałby sie zatrzymywać. :lol:
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez RallyMAN » wtorek, 15 lip 2008, 00:43

to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:

Są 2 oddzielne pomieszczenia. w jednym są 3 żarówki a w drugim 3 włączniki. Każdy włącznik jest do jednej z żarówek w drugim pokoju. Jak sprawdzić, który z włączników jest do której żarówki wchodząc TYLKO RAZ do pokoju z włącznikami a następnie do pokoju z żarówkami?

i druga zagadka:

Gdy go rozbijesz to jest cały :)

Jak ktoś niecierpliwy to odpowiedzi na priv a jak nie to napisze jutro wieczorem :)
RallyMAN
A5

Postprzez Zajcev » wtorek, 15 lip 2008, 22:08

http://pl.youtube.com/watch?v=xDTTIPcmdyk taka mala ciekawostka odnosnie RM... nasuwa sie pytanie, czy to jest normalne?
Zajcev
N4

Postprzez Marmetal » środa, 16 lip 2008, 18:39

Co za ciemnota :?. Skąd się takie coś bierze? Pozamykać w zakładach i byłby spokój :roll:.
Marmetal
S2000

Postprzez PawelRally » środa, 16 lip 2008, 19:38

Jestem w szoku :shock: Ja pierd*** jak ludzie dają sie tak otumaniać... :shock:
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez SebaSTI » sobota, 19 lip 2008, 21:54

SebaSTI
A6

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 20 lip 2008, 08:30

Zajcev napisał(a):http://pl.youtube.com/watch?v=xDTTIPcmdyk taka mala ciekawostka odnosnie RM... nasuwa sie pytanie, czy to jest normalne?

PawelRally napisał(a):Jestem w szoku :shock: Ja pierd*** jak ludzie dają sie tak otumaniać... :shock:

Marmetal napisał(a):Co za ciemnota :?. Skąd się takie coś bierze? Pozamykać w zakładach i byłby spokój :roll:.

No tu się zgadzam. Ja mam kumpla na studiach który popiera media Rydzyka. Ja częsty oglądacz TVN 24 (bo zwykłego nie lubię) o umiarkowanych poglądach, on narodowościowiec może nie słuchający i nie zapatrzony w to (wie o tym ze Rydz jakis wałek zrobił i że nie jest święty, ale wg. niego robiwięcej dobrego niż złego), ale popierający - wyobrażacie sobie większy kontrast miedzy dwoma kolegami? I jakoś mimo tego się dogadujemy, mimo że często rozmawiamy o polityce i o sprawach kontrowersyjnych i nie dochodzi do kłótni, czasami nawet inni go w niektórych sprawach popierają. Więc się jednak da przekazać pewne treśi bez agresji?
Te dyskusje dają nam do myślenia. Mam wrażenie że jest malutkie ziarno w prawdy w tym co tam mówią(jak zawsze moja starsza by powiedziała "prawda zawsze jest po środku")- tylko jest to wyolbrzymione i mówione w niedopuszczalnej formie oraz wykorzystywane do swoich celów z jednoczesnym zasłanianiem się Bogiem. A jak się zwróci uwagę na te nadużycia to jesteś antypolski, antykościelny itd... reaguje się agresją i tym się odpowiada, spirala się nakręca i zawsze "Rydzykowcy" moga powiedzieć- "zobaczcie jacy oni zajadli". Przykra sprawa. Jest mi przykro jak oglądam takie nagrania. Z Bogiem na ustach chcą komuś wpier***l spuszczać ( taaa "i odpusć nam nasze winy jako i my odpuszczamy..." parodiują te słowa). Rydz wiedział co robi wybierając grupę docelową radia... ale to już inny temat.

A Mitsubishi kompletnie do d... Chyba chcieli dorównać Subaru. Udało im się. Zrobili tyłek a'la załatwianie się w krzakach.
Chcesz kogoś zaskoczyć? Wyjeżdżaj z garażu tyłem, dopiero na koniec kapnie się że to nowy Lancer a nie koreańczyk za 40kpln. Chcesz kogoś rozczarować? Wyjeżdżaj przodem, a sprawisz oglądającym zawód, że to nie jest EVO tylko kolejne bezduszne AGD. Bo jest jakby ktoś włożył do bagażnika pralkę która się nie mieści i zamknął klapę na ścisk.
Podziękował za uwagę :)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 20 lip 2008, 18:11

Heh, dobre porównanie z tą pralką ;). Mnie też ten Lancer nie zachwyca, wygląda dla mnie jak Audi.
Marmetal
S2000

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 21 lip 2008, 00:15

RallyMAN napisał(a):to ja też dam zagadkę, którą mi ostatnio zadał znajomy:

Są 2 oddzielne pomieszczenia. w jednym są 3 żarówki a w drugim 3 włączniki. Każdy włącznik jest do jednej z żarówek w drugim pokoju. Jak sprawdzić, który z włączników jest do której żarówki wchodząc TYLKO RAZ do pokoju z włącznikami a następnie do pokoju z żarówkami?

jeden włącznik włączyć drugi zostawić wyłączony a trzecim jak najszybciej sie bawić żeby zarówka sie spaliła:) i wszystko będzie jasne:)
Ohlins
A6

Postprzez THIM » poniedziałek, 21 lip 2008, 20:29

Ohlins napisał(a):

jeden włącznik włączyć drugi zostawić wyłączony a trzecim jak najszybciej sie bawić żeby zarówka sie spaliła:) i wszystko będzie jasne:)

Ja znam inny sposób - zapalić jedną żarówkę, poczekać, aż się nagrzeje, wyłączyć, włączyć drugą i czym prędzej udać się do pokoju z żarówkami i zbadać, która świeci, która nie, a która parzy.
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez RallyMAN » poniedziałek, 21 lip 2008, 21:16

THIM napisał(a):
Ohlins napisał(a):

Ja znam inny sposób - zapalić jedną żarówkę, poczekać, aż się nagrzeje, wyłączyć, włączyć drugą i czym prędzej udać się do pokoju z żarówkami i zbadać, która świeci, która nie, a która parzy.

No w sumie każdy sposób jest dobry ale najprostszy to chyba taki, że zapalamy dwie żarówki, po kilku chwilach jedną gasimy i idziemy do pokoju z żarówkami :) ta, która bedzie ciepła bedzie od włącznika, który wyłączylismy, zimna od tego, którego nie ruszalismy, a świecąca od tego, który zostawilismy włączony...
RallyMAN
A5

Postprzez Andrzej » środa, 23 lip 2008, 23:27

RallyMAN napisał(a):
THIM napisał(a):
Ohlins napisał(a):

No w sumie każdy sposób jest dobry ale najprostszy to chyba taki, że zapalamy dwie żarówki, po kilku chwilach jedną gasimy i idziemy do pokoju z żarówkami :) ta, która bedzie ciepła bedzie od włącznika, który wyłączylismy, zimna od tego, którego nie ruszalismy, a świecąca od tego, który zostawilismy włączony...

A to nie jest ten sam sposób,który zaproponował THIM? :wink: :D
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Ł.Chuchra » środa, 23 lip 2008, 23:35

Andrzej napisał(a):A to nie jest ten sam sposób,który zaproponował THIM? :wink: :D

Jak na mój tok rozumowania to ten sam sposób tylko inny. :lol: :lol: :lol:
Ł.Chuchra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park