(PPZM) Rajd Bałtyku

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomi_kl » niedziela, 17 sie 2003, 15:14

16.08.2003

LESZEK KUZAJ - ŁUKASZ WŁOCH PO 12 RAJDZIE BAŁTYKU
Załoga Leszek Kuzaj - Łukasz Włoch zakończyła dziś rywalizację w 12 Rajdzie Bałtyku na drugim miejscu. Do pierwszego miejsca straciła 7,8 sekundy.

"Bardzo dobrze zoorganizowany rajdzik. Organizatorzy ułożyli bardzo fajną trasę, z równymi szutrami. Na wyjątkową uwagę zasługuję drugi odcinek specjalny. Bardzo kręty, o wyjątkowej konfiguracji. Na pochwałę zasługuję występ Łukasza Włocha. Jak na swój pierwszy start w samochodzie N4, podczas trwania całego rajdu spisał się bardzo dobrze. Nasz samochód, Mitsubishi Lancer EVO VI, miał lekko niedopracowane zawieszenie. Szansę na zajęcie lepszego miejsca zaprzepaściliśmy na pierwszym kilometrze, czwartego odcinka specjalnego. Zsuneła się opona z felgi. Gratuluję Tomkowi zwycięstwa" - Leszek Kuzaj

www.kuzaj.com

:D :D :D :D , a teraz pelnym ogniem BARUM i RSMP - dawaj,dawaj Lesiu

Postprzez Gustaw » niedziela, 17 sie 2003, 22:55

jak ktoś wyczai galerie, to niech daje znać bo bym chętnie zobaczył malowania lancerów
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez senior_edmundo » niedziela, 17 sie 2003, 23:51

"Bardzo dobrze zoorganizowany rajdzik. Organizatorzy ułożyli bardzo fajną trasę, z równymi szutrami. Na wyjątkową uwagę zasługuję drugi

Cholera rzeczywiście bardzo "równe szutry", w życiu nie widziałem takich kolein i dziur, to była walka o życie i o samochód a nie rajd. Każdy z pewnością to powie
senior_edmundo
N2

Postprzez fluff » poniedziałek, 18 sie 2003, 10:49

Szutry byly rowne... przed startem :D . Ale po kilku przejazdach faktycznie troszke sie zaoraly :)
A ja i tak sie ciesze, ze to szutry wlasnie (jakie by nie byly :D ) a nie kolejny asfalt :P
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez senior_edmundo » poniedziałek, 18 sie 2003, 21:09

no tak mało jest szutrów u nas ale jeżeli ma to tak wyglądać jak na rajdzie bałtyku to ja sie na to nie pisze, wole juz asfalty. Nasze auto jest do totalnej reanimacji, cienias tego nie przetrwał :) :?
senior_edmundo
N2

Postprzez fluff » poniedziałek, 18 sie 2003, 22:39

senior_edmundo no w sumie racja... przed rajdem droga wydawala mi sie rowna... ale juz po przejezdzie lancerow 'rowna' nie byla... delikatnie mowiac. Przynajmniej ja to tak widze, a moge sie mylic :? . I ciekawe odglosy byly jak cienkie i seje jechaly... caly czas bylo slychac jak kamienie bija w auto... a i po liscie aut ktore nie dojechaly tez widac.
Tak czy inaczej - powodzenia... zycze Ci aby szutry byly rowne i bys zawsze dojezdzal :D
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez fluff » wtorek, 19 sie 2003, 00:54

Gustaw - na rajdy.hoga.pl sa juz 2 galerie: z prologu oraz z oesow i zakonczenia :D
Mysle ze tam znajdziesz to czego szukasz :P
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez Gustaw » wtorek, 19 sie 2003, 11:10

bardzo fajnie jest pomalowany lancer QHRa , ładnie citrogrep i castrol, no cacy :D (w przeciwieństwie do Kuzaja nooffence) fajnie by było zobaczyć ten rajd oczami np. Kalamusa, bo ta galeria to strasznie amatorska :?
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez samer_wrc » wtorek, 19 sie 2003, 11:35

Fajnie by bylo zaobaczyc ten rajd swoimi oczyma :D

Pozdrawiam
samer_wrc
N3

Postprzez dlugi » wtorek, 19 sie 2003, 12:44

Gustaw: galeria Kalamusa na pewno gdzies bedzie, bo na prologu pstrykal fotki kolo mnie

A co do wrazen z rajdu:
Leszek z Tomkiem pieknie sie cieli, szczegolnie ten drugi po prostu fruwal.
na 4OS stanalem w miejscu gdzie teoretycznie powinna byc hopka przed zakretem i patrzac co wyczynia tam Kuchar skladam mu hold, wszyscy gasili albo sie nawet nie napedzali (wczesniej byly 2 lagodne luki), a Kuchar przeszedl pelnym ogniem tnac oba, wyskoczyl w gore i... prawa strona zladowal na poboczu. bez odejmowania wyrownal i znow ogien!

super szedl Ferenc VW Polo, szczegolnie na lesnym odcinku nie odejmowal i do tego te booooki, tak sie jezdzi na szutrach :)

na strefie wszyscy rozluznieni, szczegolnie Leszek chetnie pozowal do zdjec. Kuchar z kolei przez dluzszy czas dal sie meczyc moimi pytaniami nt. rajdu i jego dalszych planow, tak ze wrazenia z rajdu mam jak najlepsze

no i nasz chyba najliczniejszy "team" JOTUN - te czerwone koszulki to my!
a do tego Blazej wygral N2
pozdrowienia dla chlopakow z adamant engineering

aha, dla zainteresowanych tez dosyc amatorska galeria na www.lecho.prv.pl
Ostatnio edytowano wtorek, 19 sie 2003, 12:48 przez dlugi, łącznie edytowano 1 raz
dlugi
N2

Postprzez Sergiey » wtorek, 19 sie 2003, 12:46

Sumo: był taki zielony maluch z logiem ŻGR i drugi z klatką i podpisany jako Pantera, nzwiska pilota nie pamietam. Nie wiem czy o nich ci chodzi ale tych osobiście akurat nie znam :D natomiast widziałem tego zielonego pare razy w akci na mieście ;))

Co rajdu Śląska - no to 100%. A propos. Orietuje sie ktoś którędy mają przebiegać oesy? Bo słyszałem że część gdzieś w stronę Dębowca i tam Barbórka cieszyńska a część gdzieś jak Pniówek i Warszowice. Jak ktoś wie - niech odpisze
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez Baca » wtorek, 19 sie 2003, 12:52

Sergiey napisał(a): A propos. Orietuje sie ktoś którędy mają przebiegać oesy? Bo słyszałem że część gdzieś w stronę Dębowca i tam Barbórka cieszyńska a część gdzieś jak Pniówek i Warszowice. Jak ktoś wie - niech odpisze

Trochę cierpliwości :wink: Jeśli dobrze kojarzę to w kolejnym WRC będzie trasa rozpisana. A data wydania gazetki to najbliższy czwartek
Baca
A5

Postprzez senior_edmundo » wtorek, 19 sie 2003, 23:25

Fluff: dzieki ! ja jestem tylko pilotem bo ścigam się w rallycrossie ale dojeżdżać zawsze chce :D masz racje, przed przejazdem lancerów droga była równa a potem to juz każdy wie co sie działo, moim zdanie poowinni te mniejsze auta pussczać pierwsze żeby przynajmnie pierwsza pętla była sprawiedliwa
senior_edmundo
N2

Postprzez fluff » środa, 20 sie 2003, 16:16

tak, jakby male auta jechaly w pierwszej kolejnosci to problem by byl rozwiazany... ale tez nie do konca (tylko pierwszy przejazd). Mimo wszystko lepsze by to bylo niz nic. :) Kolejne przejazdy i tak by byly masakra...
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez GregHGT » niedziela, 24 sie 2003, 20:23

Doswiadczenia z polskich szutrow pokazaly, ze po prostu nie mozna puszczac odcinka 3 razy ta sama droga szutrowa. Niektore partie juz po jednym przejezdzie wlasciwie nie nadaja sie do jazdy.

Pocieszajace jest, ze zawodnicy zaczynaja upominac sie o ludzkie warunki rywalizacji (skrocenie OSu na tegorocznym Pokalu, zmiana trasy Agapitu). O wynikach powinny decydowac umiejetnosci a nie zasobnosc portfela, pozwalajaca isc pelnym dnem tam gdzie inni musza odpuszczac...

pozdro
GregHGT
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum