23 Rajd Karkonoski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez RajducH » poniedziałek, 7 lip 2008, 18:18

kremer wlasnie sie zastanawialem ktore z tych odcinkow beda jechane w tym roku? w 2002 byl jeszcze fajny oes swierzawa - sokolowiec :)
z tego co pisze kowar1 bedzie szedl oes przez kapracz, czyli bankowo bedzie oes Karpacz- Sosnowka lub Karpacz - Podzamcze :P a to bardzo ciekawe traski :)

kowar1 - jeszcze jedno male pytanko, wiesz moze czy ten oes w karpaczu bedzie sie konczyl czy zaczynal? i czy za hopa bedzie szedl w lewo do ronda czy w prawo ekstra nawrotem na karpacz gorny? ta druga opcja bylaby swietna jechana w dol :P
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez kowar1 » poniedziałek, 7 lip 2008, 23:29

co do oesu w Karpaczu, ma iść po tradycyjnej trasie ze startem w okolicach stadionu, potem podjazd i wspomniana wyżej hopa pod sanatorium, nawrót 180 w prawo pod górę, i główną do Sosnówki. Tajemnicy nie zdradzam, bo trasa jest od jakiegoś czasu opisana na oficjalnej stronie Karpacza.

I jeszcze jedno odnośnie noclegu. Znajomy prowadzi w górnym Karpaczu pensjonat (on to nazywa gościńcem), ceny ma przystępne, ale uprzedzam , że obiekt jest położony przy trasie oesu, tak więc w ciągu jednego z etapów będzie podczas rajdu odcięty od świata :) Czyli trzeba będzie wcześnie wstać, żeby się stamtąd ewakuować, a wrócić będzie można dopiero po otwarciu drogi.
Jeśli mimo wszystko ktoś jest zainteresowany, to tu są namiary
http://www.fajnewczasy.pl/oferta,Karpac ... 14407.html
( proszę nie zrażać się nazwą obiektu :twisted: )

Warto jednak wziąć pod uwagę , że tak jak pisał wcześniej kolega focus_wrc, z Karpacza ( i jego okolic) będzie daleko na północną pętlę rajdu. Jelenia Góra to lepsze miejsce wypadowe, bo jest położona bardziej centralnie. Nie są to jednak Bóg wie jakie odległości, 40 km z Karpacza na pewno da się przeżyć :)

Jest jeszcze Szklarska Poręba, masa hoteli i pensjonatów, a wróble ćwierkają, że tam też będzie oes :D
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez thydisease » wtorek, 8 lip 2008, 00:11

Cogonieznajom napisał(a):
thydisease napisał(a):ps: z Walbrzycha jedzie jakas ekipa?

jedzie, a wyjazd z Łodzi dzień przed rajdem :D :D :D

no ja z moja kobietka tez smigamy dzien przed, tak wiec moze jakies before-paty w karpaczu? ;]
http://tomaszscibior.blogspot.com/ - nie tylko rajdy
thydisease
N3

Postprzez zwibel » wtorek, 8 lip 2008, 07:15

Trasa zapowiada się MEGA ciekawie, o ile wszystko wypali, boje się tylko o zabezpieczenie, bo troche tego jest;) Powiem że nie mniej bedzie interesująca druga partia rajdu-szczególnie u mnie pod domem :D Bardzo fajny będzie jeden zupełnie nowy odcinek przebiegający przy zaporze wodnej w Pilchowicach (chyba -nie potwierdzony na 100%)
http://www.rajdowy.info Obrazek
zwibel
N2

Postprzez RajducH » wtorek, 8 lip 2008, 08:36

no to zdradzcie chociaz ile oesow bedzie:) karkonoski zawsze mial duzo odcinkow, bo trasy sa tu wyjatkowo bogate :)
RajducH
A6

Postprzez focus_wrc » wtorek, 8 lip 2008, 21:28

a ja powiem tak:
ciagle mowicie co bedzie, moze bysmy to jakos potwierdzili skad to wiemy bo kazdy moze gdybac co bedzie. bo ja najbardziej z Karkonowskiego to wspominam szutry i moze tez beda ;D
Fakty potwierdzone a nie plotki
Mam nadzieje ze Karkonowski jak i Dolnoslaski powroca do kalendarza z wielkim rozmachem ale by w podobnym stylu nie zniknely :D
Czekamy na konkrety i na jakies mapki :D bo jezeli to co mowicie sie potwierdzi to tylko sila w zawodnikach (bysmy nie zobaczyli 35 zalog na starcie jak to mam gdzie nie gdzie miejsce :D)
Janusz na zawsze pozostaniesz w naszej pamięci, kibicow!
focus_wrc
N1

Postprzez RajducH » wtorek, 8 lip 2008, 23:04

troche zlog bedzie z pucharu luzyc:) mysle ze lacznie 50 sie uzbiera jak nic :)
co do szutrow to byloby genialnie gdyby znow wrocily:) ale asfalty tez sa na karkonoskim przedniej klasy :D

link do przebiegu trasy przez karpacz: http://www.karpacz.pl/index.php?p=imprezy&id=683
RajducH
A6

Postprzez kowar1 » środa, 9 lip 2008, 00:14

focus_wrc napisał(a):a ja powiem tak:
ciagle mowicie co bedzie, moze bysmy to jakos potwierdzili skad to wiemy bo kazdy moze gdybac co bedzie. bo ja najbardziej z Karkonoskiego to wspominam szutry i moze tez beda ;D

Fakty potwierdzone poznasz, kiedy ukaże się regulamin rajdu. Wtedy wszystko stanie się jasne :)
Ja też najlepiej wspominam szutry, ale nie ma na razie szans, żeby wróciły. Za duży koszt przywrócenia niektórych dróg do stanu umożliwiającego choćby rekonesans przed rajdem, nie wspominając o braku przychylności nadleśnictwa do wykorzystania części odcinków. A więc nie ma mowy o szutrach. Na szczęście asfalty też są niczego sobie :D

Zwróćcie uwagę, że rajd będzie w sobotę i niedzielę, czyli idealnie dla kibiców.

RajducH napisał(a):no to zdradzcie chociaz ile oesow bedzie:) karkonoski zawsze mial duzo odcinkow, bo trasy sa tu wyjatkowo bogate :)

Nie ma co za dużo zdradzać, trzeba powoli dawkować informację, żeby podnosić emocje i poziom zaciekawienia :D
Ale z tego, co słyszałem, miało być 14 oesów, 2 pętle po 4 OS w sobotę i 2 x 3 OS w niedzielę. Karpacz i Szklarska pójdą na pewno. Była chęć zrobienia w piątek prologu w Jeleniej, ale nie wiem, czy to wypaliło. Nie sądzę, bo to dość karkołomne przedsięwzięcie, związane z zablokowaniem głównej drogi przejazdowej przez miasto.
Po więcej info zaczekajmy do oficjalnych publikacji.
"Jeździł koncertowo!" - Sobiesław Zasada o Januszu Kuligu

Życie bez rajdów powoduje raka i choroby serca
kowar1
N3

Postprzez RajducH » środa, 9 lip 2008, 09:37

no i ekstra jesli bedzie 14 oesow, moze to nie jakos wyjatkowo duzo, ale zwrocic nalezy uwage ze beda one rozmieszczone na 7 roznych odcinkach, wiec ciekawych miejscowek bedzie pod dostatkiem :)

teraz pozostaje nam cierpliwie czekac na dalsze informacje
RajducH
A6

Postprzez hairpin » środa, 9 lip 2008, 20:20

Obiło mi się o uszy, że będzie tez jechał odcinek przez Przesiekę, ale w jakiej konfiguracji to nie wiem. Moja hipoteza to z mety OS Karpacz- Sosnówka pojadą do Podgórzyna w górę do Borowic potem drogą sudecką w prawo szutrem do lasu i w dół do Przesieki. Ktoś ma inne pomysły?
hairpin
A5

Postprzez RajducH » środa, 9 lip 2008, 20:51

wg moich domyslow:
1. karpacz - sosnowka - tu wszystko wiadomo
2. szklarska poreba - runda wokol szklarskiej
3. bukowiec - wojanow
4. ten nowy oes moze isc wokol zbiornika i wtedy pasowaloby: staniszow - sosnowka- marczyce - podgorzyn - przesieka - podzamcze
5.nielestno chrosnica - tu nie jestem pewien bo ten oes lezy troche dalej od pzoostalych
6.piechowice - mala kamienica
7. ? swierzawa - sokolowiec jest za daleko; moze przesieka tuz przy szklarskiej

w kazdym badz razie opierac sie chyba nalezy na tych oesach
RajducH
A6

Postprzez zwibel » środa, 9 lip 2008, 21:11

1 2 5 mniej więcej moge chyba potwierdzi dzisiaj widziałem kalendarz imprez z chyba karkonosze EU i dwa pierwsze były potwierdzone.
Trzeci pkt. tu mieszkam i z tego co wiem doś mocne źródło też ma się poajwic bedzie jeszcze nowośc - odcinek częściowo dotąd nie jechany. Ale na razie dokładnie nie moge zdradzic. Trzeba liczyc iż jedna pętla bedzie w okolicach Karpacza Szklarskiej Poręby itp. Natomiast druga w kierunku moim czyli Wleń Świerzawa itd.
A i z tego co słuchy mnie doszły Przesieka też jest ujęta właśnie w podobnej konfiguracji do przedstawionej do hairpin.
http://www.rajdowy.info Obrazek
zwibel
N2

Postprzez Anonymous » środa, 9 lip 2008, 21:52

kowar1 napisał(a):
focus_wrc napisał(a):a ja powiem tak:
ciagle mowicie co bedzie, moze bysmy to jakos potwierdzili skad to wiemy bo kazdy moze gdybac co bedzie. bo ja najbardziej z Karkonoskiego to wspominam szutry i moze tez beda ;D

[...]
Ale z tego, co słyszałem, miało być 14 oesów, 2 pętle po 4 OS w sobotę i 2 x 3 OS w niedzielę. Karpacz i Szklarska pójdą na pewno. Była chęć zrobienia w piątek prologu w Jeleniej, ale nie wiem, czy to wypaliło. Nie sądzę, bo to dość karkołomne przedsięwzięcie, związane z zablokowaniem głównej drogi przejazdowej przez miasto.
Po więcej info zaczekajmy do oficjalnych publikacji.

Wydaje mi się że 2 pętle po 4os pętle to niemożliwe :roll: Przynajmniej niebezpieczne. Tak samo było z Burkatowem na Elmocie. Niby znany os, niby krótki, ale 6 razy przejeżdżany. Jednego dnia w jedną strone, drugiego w drugą. Ale na każdym 3 przejeździe czy też 6 kierowcy będą znać jako tako gdzie może przyłożyć więcej, gdzie przyciąć... I 3 przejazd jest najbardziej niebezpieczny. Przynajmniej ja os=u nie puścił bym po 4 razy ;)
Anonymous

Postprzez skateman » środa, 9 lip 2008, 22:55

A co mają 2 pętle po 4 odcinki wspólnego z Burkatowem przjeżdżanym 6 razy na Elmocie? Jeśli 2 pętle, to każdy oes bedzie jechany 2 razy... tyle że w pętli będą 4 odcinki co wg. mnie jest dosy sporym dystansem przejeżdżanym bez serwisu...
skateman
A6

Postprzez Anonymous » środa, 9 lip 2008, 22:58

skateman napisał(a):A co mają 2 pętle po 4 odcinki wspólnego z Burkatowem przjeżdżanym 6 razy na Elmocie? Jeśli 2 pętle, to każdy oes bedzie jechany 2 razy... tyle że w pętli będą 4 odcinki co wg. mnie jest dosy sporym dystansem przejeżdżanym bez serwisu...

O kurcze :oops: :oops: porąbało mi sie :( :oops: Miałem na myśli co innego, ale już wszystko wiem :wink: :lol:
Anonymous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP