Rajd Subaru 2008

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kubus » sobota, 5 lip 2008, 18:07

To było skrzyżowanie w kształcie litery T, w lewo szedł oes a w prawo były taśmy i barierka - troszke odsuniente od skrzyżowania. Daje zdjecie jak wygladała ta prawa strona. Widac na nim jak daleko przeleciał Peugeot Kucharczyka. Niestety po drodze spotkał Kibica. Pug Markowskiego który jest na dachu stał mniej wiecej na wysokości taśm. Otaśmowane było jakieś kolejne 10 metrów i dopiero stali kibice.

Obrazek
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez tom.pk » sobota, 5 lip 2008, 18:09

W Kronice Krakowskiej przed paroma minutami były wywiady z organizatorami rajdu powiedzieli wprost,że decyzja o przerwaniu rajdu to widzimisię osoby która o tym zadecydowała i sprawę oddają do sadu.Telewizja próbowała sie skontaktować z osobą która podjęła taka decyzję ale bezskutecznie.
tom.pk

Postprzez karol92 » sobota, 5 lip 2008, 18:12

tom.pk napisał(a):W Kronice Krakowskiej przed paroma minutami były wywiady z organizatorami rajdu powiedzieli wprost,że decyzja o przerwaniu rajdu to widzimisię osoby która o tym zadecydowała i sprawę oddają do sadu.Telewizja próbowała sie skontaktować z osobą która podjęła taka decyzję ale bezskutecznie.

Nagrałem to i zaraz wrzuce na YT. Więc jeśli ktoś nie oglądał to będzie miał szanse.
www.rallymedia.com.pl
karol92

Postprzez seal » sobota, 5 lip 2008, 18:23

tom.pk napisał(a):W Kronice Krakowskiej przed paroma minutami były wywiady z organizatorami rajdu powiedzieli wprost,że decyzja o przerwaniu rajdu to widzimisię osoby która o tym zadecydowała i sprawę oddają do sadu.Telewizja próbowała sie skontaktować z osobą która podjęła taka decyzję ale bezskutecznie.

A kto jest tym decydentem? Troszkę enigmatyczne stwierdzenie. Zapewne będzie przerzucanie odpowiedzialności z jednej osoby na drugą. Mam nadzieje, że finałem tej afery będą SROGIE konsekwencje dla winowajcy będące przestrogą dla innych aby taka sytuacja już nigdy nie miała miejsca w przyszłości. Niech media wymienią tą osobę z funkcji imienia i nazwiska i dodadzą do tego stosowny komentarz - jak w kraju zabija się rajdy samochodowe i kto jest w tej kwestii liderem.
Ostatnio edytowano sobota, 5 lip 2008, 18:33 przez seal, łącznie edytowano 1 raz
seal
A5

Postprzez karol92 » sobota, 5 lip 2008, 18:31

TVP3 o Odwołaniu "Rajdu" Subaru 2008

Można pobrać plik ma 70mb. miałem wrzucić na YT ale jakieś błędy mi wyskakują ;/, Ale powinno się szybko pobrać.

http://www.filefactory.com/file/92297c/ ... 3_CH-4_mpg
www.rallymedia.com.pl
karol92

Postprzez gabrally » sobota, 5 lip 2008, 18:32

Cogonieznajom napisał(a):I JAKIM CUDEM KIBICE ZNALEŹLI SIĘ TAK BLISKO DROGI (rozumiem, że to jakaś wypadkowa z zakrętu była lub coś w tym rodzaju skoro tak tam ładowali)

Cogonieznajom, niestety miałem okazję widzieć to całe zdarzenie. Kibice stali nie tam, skąd jest nagrywane, tylko kilka metrów bliżej zakrętu. Chroniły ich tylko metalowe bramki na miejscu przestrzelenia zakrętu. Gdyby Woźny nie uderzył i nie przestraszył ludzi do cofnięcia się... Kucharczyk nie uderzyłby jednej osoby tylko skosił by cały tłum. A Safety? Gwizdał. Paranoja. :roll:
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez jazzzy » sobota, 5 lip 2008, 18:36

seal napisał(a):k....wy to jest naturalna rzecz jaka przychodzi "normalnemu" człowiekowi w takiej chwili od razu na język.

naturalna dla ludzi ktorzy nie znaja kultury, wychowala ich ulica albo nie potrafia nad soba panowac

dla stosowania wulgaryzmow nigdy nie bedzie usprawiedliwienia lub uzasadnienia

rozumiem ze zdarza sie sie czlowiekowi w nerwach cos rzucic lub w przyplywie gwaltownych emocji jednak absolutnie sie nie zgadzam ze jest to rzecz naturalna
jazzzy
N3

Postprzez bzyq » sobota, 5 lip 2008, 18:43

Moje podsumowanie Rajdu Subaru:
Żal.pl

Panowie, którzy chcieli odebrać nam Magurski, bo 'się lepiej znają'.
Hah. żenua.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 5 lip 2008, 18:52

WTF? To ma być rajd? Co oni odpierdalają? Nich oddadzą wpisowe!
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez seal » sobota, 5 lip 2008, 18:53

Gratuluje jazzzy żelaznych nerwów i opanowania. Wielokrotnie niestety byłem świadkiem wypadków na rajdach i nie udało mi się panować w pierwszej chwili nad emocjami. Nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie są to wstrząsające chwile po których zawsze zastanawiam się nad sensem tego sportu. Ciężko jest mi to porównać do czego kolwiek co w życiu doświadczam więc i reakcja jest spontaniczna. Przez znajomych nie jestem utożsamiany jako osoba wulgarna sądzę że osoby które przeważnie w pobliżu mnie stały też nie stanowią marginesu społecznego więc coś w tym jest. Ale rozumiem człowiek nie zwierze musi nad sobą panować :)
seal
A5

Postprzez Beret » sobota, 5 lip 2008, 19:05

wpisowego nei oddadza, 50% rajdu zostalo przejechane... w ppzm udalo sie to kilku osobom ale sie udalo... :/
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez darude » sobota, 5 lip 2008, 19:10

Dziś byłem na Siekierczynie w miejscu "wypadkowym". Nie będę wiele mówił, bo już przerobiliście tu chyba 20 stron przez jeden dzień. :roll: Co jak co, ale już po dzwonie Szafrańca powinni wszyscy się usunąć z pobliskiej trawy i przybarierkowej wypadkowej.
Szkoda nieustającego pecha Elżbieciaka. Astra dalej nie domagała aż w końcu crash pod koniec Siekierczyny. :(
Obrazek
Michał Elżbieciak / Bartek Wątroba - OGIEŃ!!! :D
darude
N3

Postprzez Niedźwiedź » sobota, 5 lip 2008, 19:12

sie podziało sie...
Ja tam z dnia dzisiejszego jestem zadowolony.
Zobaczyłem wszystkie rajdówki na porannej strefie serwisowej - hihihi
No i oczywiście pierwszy przejazd Ujanowic bo to Oes prawie pod moim domem choć w połowie MP musiałem uciekać na wesele rodzinne.

Nie ukrywam tego - WSTYD MI ZA ORGANIZATORÓW I WSZYSTKIE OSOBY ODPOWIEDZIALNE PRZY ORGANIZACJII - ze na moim terenie był najgorszy rajd jaki widziałem od 15 lat

spadam znów na weselicho - szkoda sie denerwować
Niedźwiedź
N2

Postprzez Philippe » sobota, 5 lip 2008, 19:13

Seal, zgadzam sie z Tobą w pełni. Tez wyklinam w przeróżnych sytuacjach, a nie zaliczam sie do marginesu :-)

Co do rajdu to wszystkich przeklinającym organizatora przypominam, że organizator nie bierze na siebie odpowiedzialności za ludzi stojących np. na cięciach, którzy nie mają rozumu, ani zdrowego rozsądku.

Policja trochę sie wystraszyła i nie wyszło to wszystko tak jak miało wyjść. Znów skupiono się na tym, aby auto zatrzymać wiele kilometrów od odcinka i zapieprzać pieszo, aby nie zdążyć czasem na inny odcinek, a nie na tym, żeby przeszkolić sejfciarzy. Znów było jak zawsze, tym razem rajd miał mniej szczęścia. W samych "kibicach" też mało rozsądku niestety.
Philippe
A5

Postprzez seal » sobota, 5 lip 2008, 19:26

http://www.autoklub.pl/20680,hotnews.html

Koordynator uznał rajd za niebezpieczny. Ciekawe że w innych województwach policja zabezpiecza nawet wyścigi uliczne i wszystko jest OK. Małopolska drogówka jak niektórzy dobrze zauważają jest przewrażliwiona na punkcie rajdów. Pamiętam jeden z rajdów krakowskich z początku lat 90-tych gdzie rajd zabezpieczali policjanci z ościennych województw. Mam nadzieję że koordynator znajdzie trochę odwago cywilnej, przestanie się chować i zostanie rozpatrzony za swoje decyzje.
seal
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP